събота, 13 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1004 прочитания

  Hitachi Solutions Bulgaria официално откри новия си офис в София

  Компанията вече има 125 експерта в различни области
  18 октомври 2023, 08:52 a+ a- a

  Снимки: Economy.bg

  На 5 октомври 2023 г. IT компанията Hitachi Solutions Bulgaria откри новия си офис на елегантно тържество в сградата на Business Balkan Centre (BBC).

  Вече 4 години компанията оперира на българския технологичен пейзаж и се радва на стабилен интерес от страна на таланти. Стартирайки само с един служител, днес тя има 125 експерта в различни области.

  В стратегическите планове на Hitachi Solutions Europe стои плавно разрастване на българската дивизия и за следващите няколко години. Към момента в София работят различни IT софтуерни инженери, функционални консултанти с технически бекграунд. Развива се стратегически и т.нар. Център за споделени услуги, в който работят отдели като Финанси, Администриране на проекти, Управление на проектни ресурси, ИТ поддръжка, Маркетинг и Човешки Ресурси. Всички те работят за и с всички клонове на Hitachi Solutions Europe – Великобритания, Франция, Германия, Португалия, България.

  „Екипът ни расте, ние се разширяваме, значимостта ни в европейската организация Hitachi Solutions става все по-голяма и важна за цялостния бизнес.“ – сподели Адриана Бейли, кънтри мениджър за България, пред Economy.bg.

  От компанията определят своя нов дом като по-голям, по-модерен, по-удобен, по-ориентиран към хората. Офисът заема целия последен 20-ти етаж на сграда BBC и се простира на над 1200 кв.м. Разполага с повече от 100 работни места, 6 конферентни зали, 2 кухни, 4 малки зали за конфиденциални разговори, зона за почивка, зона за игри, библиотека, огромна тераса, която обгръща целия офис. Екипът на компанията се радва на една от най-хубавите гледки в цяла София. Компанията е приела хибридния начин на работа и служителите могат да редуват уюта на дома с комфорта на новото работно място.

  За да отбележи случая, Hitachi Solutions Bulgaria организира елегантно събитие на 5 октомври 2023 г. Тъй като новият офис е предназначен за служителите, те бяха основните гости. Събитието бе уважено от извънредния и пълномощен посланик на Япония – негово превъзходителство Хироши Нарахира, Петър Иванов, представител на Британското посолство в България, представители на Министерството на Регионалното развитие и благоустройството и други партньори. Висшият мениджмънт на компанията на глобално ниво бе представен от Охара Сан, Global CEO, Франклин Ман-Джинг, Chief Human Resources Officer, Миура Сан, Director of Hitachi Solutions Europe, Стивън Френч, CEO of Hitachi Solutions Europe и др.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  ЕК заплаши с по-големи глоби социалната мрежа „X“ на Мъск
  Според Брюксел платформата нарушава дигиталното право на ЕС
  преди 12 часа
  ЕК одобри държавна помощ от 142 млн. евро за българската енергетика
  Помощта ще бъде под формата на директни безвъзмездни средства за доставчици на природен газ
  преди 13 часа
  Ключово постижение за България: INSAIT със 17 приети статии на знаков форум за компютърно зрение
  За първи път от 34 години българска институция се нарежда наравно с едни от най-добрите университети в света на ECCV
  преди 16 часа
  ЕП гласува следващата седмица дали Фон дер Лайен остава начело на ЕК
  Ако бъде избрана, тя ще се върне на поста председател на Европейската комисия за следващите 5 години
  преди 17 часа
  Радев ще връчи втория мандат следващата седмица
  Президентът очаква от ПП-ДБ да кажат дали ще останат опозиция или ще опитат да съставят правителство