петък, 19 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  911 прочитания

  ОББ и Стопански факултет на СУ реализираха трета ESG Академия

  През октомври ще стартира и четвъртото издание на Академията с цел да обучава ново поколение специалисти
  03 октомври 2023, 14:30 a+ a- a

  Служители и партньори на ОББ получиха сертификати за успешно завършено обучение в третото издание на „KBC България – ESG Академия“, сертификационна програма за специалисти по устойчиво управление.

  Най-голямата банково - застрахователна група в България - KBC Group и Софийският университет „Св. Климент Охридски“ поставиха началото на „KBC България – ESG Академия“ в началото на 2022 с основната цел да обучават ново поколение специалисти, готови да генерират възвращаемост, създавайки стойност за всички заинтересовани страни – служители, клиенти, доставчици и обществото като цяло.

  До момента са проведени три издания на академията, а през месец октомври ще стартира и четвъртото.

  KBC - ESG Академията е резултат от стратегията на банката, да подпомага и развива познанията на своите служители в сферата на устойчивото развитие. Участниците получиха своите сертификати от Десислава Симеонова – лидер на програмата за Устойчиво финансиране на КВС Груп и от доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопански факултет на Софийски университет.

  „Стопанският факултет е лидер в образованието за устойчиво развитие и с гордост си партнира с пазарен лидер като KBC в реализирането на KBC – ESG Академия. Индустрията в целия свят вече се ориентира в посока разработване и спазване на ESG практики и стандарти. Предстои мащабен преход за бизнеса и трябва да сме добре подготвени със съответните знания и умения. Обучението на все повече експерти в областта на устойчивото развитие ни дава увереността, че корпоративният свят осъзнава необходимостта от ESG трансформация и от партньорство с академичната общност.“, сподели доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски.

  Десислава Симеонова – лидер на програмата за Устойчиво финансиране на KBC Group сподели за намеренията още през октомври да бъде открито поредното – четвърто издание на академията. Тя поздрави завършилите успешно за активната позиция, положените усилия, надградените познания по темата, както и за отговорното отношение да отделят от личното си време в натоварена година на интеграция. Отправено беше и предизвикателство към „ESG академиците“ – да не бъдат егоисти и да не пазят наученото само за себе си, да го споделят щедро с клиентите, с колегите от екипите, в които работят или си сътрудничат. Така общността ни от посланици на ценностите и познанията за устойчиво развитие става все по-голяма, силна и влиятелна.

  ОББ инвестира дългосрочно в концепцията за екологично, социално и корпоративно управление и припознава добавената стойност от повишаване на осведомеността по темата. Обучението по темите за целите на устойчивото развитие на бизнеса е изцяло осигурено от KBC Group в България.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  В София започна Serp Conf. 2024 International
  Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
  преди 12 часа
  Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
  Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
  преди 12 часа
  BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
  Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
  преди 19 часа
  Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
  Подпомогната от промишленото производство
  преди 20 часа
  България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
  Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава