събота, 13 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1382 прочитания

  Телерик Академия и ПроКредит Банк ще си партнират

  Те ще работят за развитието на ИТ специалисти в банковия сектор
  15 август 2023, 13:06 a+ a- a

  Снимка: Телерик Академия

  Телерик Академия и ПроКредит Банк обявиха партньорство, с което насърчават развитието на ИТ специалисти в един от секторите с най-активна дигитализация – банковия. Партньорството предоставя достъп на ПроКредит Банк до холистично подготвения младши ИТ талант на Академията, с който Банката да подкрепи подобряването на дигиталните си услуги. ПроКредит Банк вярва в развитието на младия талант и създава среда за професионалната му реализация. След обучението си в 6-месечната програма Alpha, младшите кадри ще имат възможност да продължат развитието си в Банката и да са част от дигиталната еволюция на сектора.

  Връзка между бизнес и талант
  Ключова част от сътрудничеството между Телерик Академия и ПроКредит Банк е достъпът до младшия ИТ талант, подготвен от Телерик Академия, преминал през задълбочена технологична и soft skills подготовка в среда, близка до реалната. През последните години дигитализацията е ключов момент за много сектори, за които наличието на ИТ талант е решаващо. 

  „В ПроКредит Банк вярваме, че дигитализацията е огромна възможност за подобряване и оптимизиране на процесите и услугите за клиентите ни, а фокусът на служителите ни да бъде върху специфичните им нужди. Сътрудничеството ни с Телерик Академия ще ни даде възможност да подкрепим въвеждането на иновации в сектора, благодарение на постъпването на младши ИТ специалисти с нужната теоретична и практическа подготовка. Колегите ни, които са се обучавали в Telerik Academy Alpha, показват бързо израстване в екипите ни и това партньорството е логичната следваща стъпка“, коментира Рени Пейчева, изпълнителен директор и член на Управителния съвет в ПроКредит Банк. 

  За ПроКредит Банк внедряването на дигитални услуги е важна част от бизнес модела ѝ, който комбинира съвременни канали за достъп и предоставяне на експертно обслужване. Тя е сред първите банки у нас, въвели 24/7 зони за самообслужване. Пионер е и в предоставянето възможност на клиентите си да оперират изцяло онлайн със средствата си. ПроКредит Банк стимулира зелената трансформация, която е невъзможна без дигитализация и върви ръка за ръка с нея.

  В рамките на партньорството курсистите на Телерик Академия ще се запознаят отблизо с представители от технологичния отдел на ПроКредит Банк, който работи по дигиталните ѝ услуги, мобилното банкиране и ключови системи като разплащания, карти, отчети и др. В същото време екипът на банката ще има възможност да позиционира работодателския си бранд пред участниците в Alpha, които ще научат повече за сектора, дейността на ИТ отдела, ценностите на компанията и използваните технологии.

  „Днес нуждата от ИТ талант не е ексклузивна за технологичния сектор и обхваща бизнеси от различни сфери. Младшият ни талант привлича интереса им, тъй като може да им осигури нужната предвидимост и умения по пътя им на растеж. Радваме се, че в лицето на ПроКредит Банк имаме такъв съмишленик, с който споделяме вярването, че една от най-важните инвестиции е в развитието на младшия талант. Партньорството ни отваря и нови възможности пред курсистите от Alphа да продължат кариерния си път в динамичния банков сектор с ПроКредит Банк и да са ключова сила в развитието му“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

  Растяща партньорска мрежа и отвъд ИТ сектора 
  ПроКредит Банк се присъединява към над 230 компании, част от партньорската мрежа на Телерик Академия от 2017 г. до днес. В мрежата освен технологичните компании вече присъстват и над 20 представители на банковия и финансовия сектор, а отделно и представители от сферата на търговията и бързооборните стоки, обучения, логистика, доставки и медии.

  Партньорството с Телерик Академия предоставя достъп на компаниите до младшите специалисти, завършващи 6-месечните обучения Alpha. Чрез вътрешна система, партньорите достъпват профилите на курсистите, за да научат повече за тях, представянето им по време на обучението и усвоените знания и умения.

  Партньорите на Академията се срещат и запознават с курсистите още преди завършването им, когато имат възможност да презентират пред тях естеството на работа, продуктите и екипите, както и да отговорят на въпросите им. Партньорите имат възможност да се включат и в т. нар. Кариерни дни, на които курсистите представят пред тях цялостните си финални проекти – реални уеб приложения, изградени от нулата.

  Заедно с достъпа до талантите от Alpha, програмата включва маркетинг активности за позициониране на партньорите пред по-широката аудитория на Телерик Академия, както и споделяне на добри практики при наемането на младши талант.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  ЕК заплаши с по-големи глоби социалната мрежа „X“ на Мъск
  Според Брюксел платформата нарушава дигиталното право на ЕС
  преди 11 часа
  ЕК одобри държавна помощ от 142 млн. евро за българската енергетика
  Помощта ще бъде под формата на директни безвъзмездни средства за доставчици на природен газ
  преди 12 часа
  Ключово постижение за България: INSAIT със 17 приети статии на знаков форум за компютърно зрение
  За първи път от 34 години българска институция се нарежда наравно с едни от най-добрите университети в света на ECCV
  преди 15 часа
  ЕП гласува следващата седмица дали Фон дер Лайен остава начело на ЕК
  Ако бъде избрана, тя ще се върне на поста председател на Европейската комисия за следващите 5 години
  преди 16 часа
  Радев ще връчи втория мандат следващата седмица
  Президентът очаква от ПП-ДБ да кажат дали ще останат опозиция или ще опитат да съставят правителство