събота, 13 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1673 прочитания

  България в топ 5 в ЕС по дял на жените на мениджърски позиции

  Отличиха 40 дами предприемачи в деветото издание на Лидерска академия „Успяваме в България“
  12 юни 2023, 10:20 a+ a- a

  40 дами предприемачи бяха отличени в деветото издание на Лидерска академия „Успяваме в България“. Сертификатите за завършване бяха връчени на новия випуск бизнес дами от кмета на София – Йорданка Фандъкова.

  „Основната цел на Съвета на жените в бизнеса в България е не просто да подпомага равнопоставеността на жените и мъжете в бизнеса, но и да подкрепя цялостното изграждане на бизнеса в България. Вярваме, че човек се учи, докато е жив, и не случайно обученията, през които участничките в Лидерска академия преминават, са насочени към тяхното личностно развитие, към развиване на предприемаческия дух и запознаване с новите практики в бизнеса“ – каза Цветанка Минчева, председател на УС на СЖББ и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

  Тя поздрави дамите за иновативните бизнес идеи, представени във финалните им презентации преди дипломирането, и допълни, че всяка една от тях може да намери успешно приложение в програмите за равнопоставеност на компаниите на българския пазар.

  „Успешните бизнес идеи се дължат на креативните, инициативните, предприемчивите и смелите и тъй като сме във време на поредица от кризи, мисля, че именно в кризисни моменти жените са тези, които могат най-добре да решават проблемите и да дават перспектива“, каза Йорданка Фандъкова пред финалистите в Лидерска Академия.

  Тя поздрави участничките, като им пожела да запазят своите чисто женски качества, защото те са голямото предимство на дамите в света на бизнеса. Кметът на София цитира актуални данни на Евростат, които нареждат България в топ 5 на страните в Европейския съюз по дял на жените на мениджърски позиции, като 41% от тях са заемани от дами. На първо място по този показател е Латвия, следвана от Полша и Швеция.

  България е на водещо място в Европа и по дял на жените, анагажирани в сферата на науката и технологиите с 60%, както и в областта на информационните и комуникационни технологии с 28,5%.

  За първи път обучителната Лидерска програма се проведе в седем модула, които са съобразени с новата действителност, предизвикателствата и нуждите на съвременния бизнес. Сред темите, които Академията обхваща, са „Емоционална интелигентност“, „Бизнес моделът ТИ“, „Въздействащи презентации в онлайн среда“, „Предприемачество и управление на промяната“ и други. Както винаги, Академията се проведе напълно безплатно, а модулите са разработени и се водят от професионалисти в компаниите – членове на Съвета.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  ЕК заплаши с по-големи глоби социалната мрежа „X“ на Мъск
  Според Брюксел платформата нарушава дигиталното право на ЕС
  преди 11 часа
  ЕК одобри държавна помощ от 142 млн. евро за българската енергетика
  Помощта ще бъде под формата на директни безвъзмездни средства за доставчици на природен газ
  преди 13 часа
  Ключово постижение за България: INSAIT със 17 приети статии на знаков форум за компютърно зрение
  За първи път от 34 години българска институция се нарежда наравно с едни от най-добрите университети в света на ECCV
  преди 15 часа
  ЕП гласува следващата седмица дали Фон дер Лайен остава начело на ЕК
  Ако бъде избрана, тя ще се върне на поста председател на Европейската комисия за следващите 5 години
  преди 16 часа
  Радев ще връчи втория мандат следващата седмица
  Президентът очаква от ПП-ДБ да кажат дали ще останат опозиция или ще опитат да съставят правителство