понеделник, 11 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  965 прочитания

  Melexis: Планираме до края на 2023 да разширим екипа си в България с още 70 души

  1.1 млрд. чипа е доставил българският екип на Melexis през 2022
  07 юни 2023, 16:39 a+ a- a

  През 2022 г. Melexis разработи 16 нови продукта, 4 от които са дело на екипа в България., а компанията е доставила до клиенти по цял свят над 1.9 млрд. чипа, 1.1 млрд. от които идват от България.

  Сред иновациите на местния екип са температурен сензор, използван в часовниците Samsung Galaxy Watch 5 и Galaxy Watch 5 Pro, уникален по рода си двоен Triaxis latch & switch чип за отчитане на относителна позиция и скорост, спестяващ място и намаляващ общата цена на модули за автомобилни и индустриални приложения; магнитен ключ, който осигурява по-добра производителност при сглобяване и надеждност при измерване на нивата на течност, и не на последно място, магнитометър за устройства, захранвани от батерии за индустриални и потребителски приложения.

  "Въпреки продължаващите сътресения по веригата за доставки, Melexis отчита 30% ръст в продажбите си спрямо 2021 г. Това се дължи на електрификацията на автомобилите, както и на значителното увеличение на приложенията в купето, шасито и тези за безопасност при автомобилите", подчертава Марк Бирон, изпълнителен директор на Melexis.

  "Стратегията на компанията е да затвърдим позициите си в автомобилната индустрия, като запазим присъствието си при двигателите с вътрешно горене и приложенията за безопасност в шасито и купето, както и да създаваме иновативни решения, които да подпомагат както електрификацията на автомобилите, така и премиум приложения. В момента всяка една нова кола по света има средно по 18 чипа, произведени от Melexis", допълва Никола Симон, вицепрезидент и мениджър глобално развитие и качество.

  "Екипът е основната движеща сила зад иновативния дух на Melexis. Хората са от ключово значение в процеса, свързващ мотивирани професионалисти, изключителни екипи и добри резултати. България е най-голямото представителство за компанията с екип за развойна дейност от над 190 души. С откриването на новата си сграда в София Melexis България удвои капацитета си за тестване на чипове. Екипът в производството също расте, добавяйки от януари 2023 нова допълнителна пета смяна към вече съществуващите четири. За последните две години и половина сме наели повече от 250 души, а планът е до края на 2023 да разширим екипа с още 70 човека", отбелязва Силвен Коло, регионален сайт мениджър за Източна Европа.

  Освен в автомобилната индустрия Melexis оперира и в други сектори като дигитално здраве, алтернативна мобилност, умни електроуреди и др. Чиповете, които Melexis разработва, са насочени към едно по-добро бъдеще - зелено, по-сигурно, чисто и устойчиво. Нещо повече, компанията поставя допълнителен фокус над намаляването на своя отпечатък върху околната среда и над избягването на всички възможни отпадъци от дейността си в най-широкия възможен смисъл. Част от усилията на Melexis е и стремежът да намали до 2030 г. с 40% използваната енергия на чип.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Melexis България в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 минути
  преди 27 минути
  Над 5,5 млрд. лева са американските инвестиции у нас, създали са 41 хил. работни места
  19 са американските ИТ компании с 13 хил. заети у нас, инвестират също в енергетика, преработваща промишленост и търговия, присъстват в Разград, Севлиево, Стара Загора и София, сочи нов доклад
  преди 1 час
  Бианор Холдинг придобива софтуерната компания Булбера
  Дружеството специализира в разработката на софтуерни решения в областта на здравеопазването, телекомуникациите и електронната търговия
  преди 2 часа
  Близо 18% ръст на приходите от нощувки през ноември
  Според националната статистика по-голямата част от тях идват от български граждани
  преди 4 часа
  "Историческо": ЕС договори правила за регулиране на AI
  Колкото по-висок е рискът от AI системите, толкова по-строги ще са правилата, предвижда споразумението