понеделник, 11 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  916 прочитания

  Lidl изпрати четвъртия випуск ученици в дуална форма на обучение

  87% от учениците определят практиката в компанията като изключително полезна
  11 май 2023, 13:58 a+ a- a

  Снимка: Lidl България

  Lidl изпрати четвъртия си випуск ученици в дуална форма на обучение. Общо 23 младежи от София, Перник и Елин Пелин избраха компанията за своята практика в последните две години от своето училищно образование. В магазините на веригата и складовата ѝ база в Равно поле те се подготвяха за професиите „Икономист“ и „Спедитор логистик“.

  Според вътрешно проучване, 87% от учениците са оценили опита си в Lidl като изключително полезен, а над 70% са готови да препоръчат компанията като работодател. Други са категорични, че искат да станат постоянна част от екипа, а трети обещават, че ще се върнат отново в Lidl като стажанти или участници в trainee програмата на компанията.

  Това е и едно от големите предимства на дуалното обучение. То дава шанс на учениците да учат в реална бизнес среда, но и възможност да продължат да работят в компанията, в която са провели своята практика. Едновременно с това формира трудови навици у младите и ги прави много по-подготвени за професионалното им развитие. Това потвърждават и учениците в тазгодишния випуск на Lidl. Всички те посочват, че са станали по-отговорни, търпеливи и уверени, подобрили са комуникационните си умения и са станали по-подредени в своите задачи. 

  „Lidl подкрепя дуалната форма на обучение още от старта ѝ в България през 2015 г. Оттогава до днес сме изпратили четири випуска. Това са общо 47 ученици, избрали Lidl за своята практика. Дуалното обучение помага на младите да придобият нови знания и умения, формира у тях трудови навици и ги изгражда като бъдещи професионалисти. Вярвам, че всички вие вече имате солидна основа и успяхте да се запознаете със стандартите, по които работи лидерът на търговията в Европа“ – с тези думи се обърна към всички ученици Чавдар Михайлов, директор „Продажби и логистика“ в РД Равно поле, по време на събитие за изпращането на тазгодишните абитуриенти. 

  Подкрепата за дуалното обучение е част от ангажимента на Lidl да дава възможност на младите хора да учат нови неща и да осигурява силен старт на кариерното им развитие. Тази цел следват и другите две младежки програми на веригата – практикантската програма за ученици, навършили 18 години, и стажантската програма, насочена към студенти и млади професионалисти. С всички тях компанията помага на младите да придобият нужните знания и опит заедно с шанса да продължат развитието си в Lidl. Това е и начин за компанията като работодател да бъде още по-добре подготвена за очакванията и спецификите на новото Z поколение.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 минути
  преди 34 минути
  Над 5,5 млрд. лева са американските инвестиции у нас, създали са 41 хил. работни места
  19 са американските ИТ компании с 13 хил. заети у нас, инвестират също в енергетика, преработваща промишленост и търговия, присъстват в Разград, Севлиево, Стара Загора и София, сочи нов доклад
  преди 1 час
  Бианор Холдинг придобива софтуерната компания Булбера
  Дружеството специализира в разработката на софтуерни решения в областта на здравеопазването, телекомуникациите и електронната търговия
  преди 2 часа
  Близо 18% ръст на приходите от нощувки през ноември
  Според националната статистика по-голямата част от тях идват от български граждани
  преди 4 часа
  "Историческо": ЕС договори правила за регулиране на AI
  Колкото по-висок е рискът от AI системите, толкова по-строги ще са правилата, предвижда споразумението