понеделник, 04 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1227 прочитания

  Kaufland България подкрепя втория хакатон от пролетния семестър на Panda Labs

  Младежи ще създават иновации срещу хранителните отпадъци и сценарии за бъдещето на храната
  28 април 2023, 10:15 a+ a- a

  „Бъдещето на хранителните отпадъци“ е темата на втория хакатон от пролетния семестър на Panda Labs - глобалната програма на WWF за устойчиви младежки иновации и предприемачество, която се реализира за поредна година с подкрепата на Kaufland България. В хакатона, който започва на 28 април, младежи между 15 и 25 години от цялата страна ще създават иновации за решаване на проблема с хранителните отпадъци. Участниците ще работят в отбори, за да търсят нестандартни и алтернативни подходи с помощта на представители на науката, бизнеса и неправителствения сектор. 

  Владимир Симеонов от „Управление на веригата на доставки“ в Kaufland ще разкаже на младежите какви са процесите и системите за планиране в „зеления ритейлър“, които работят с цел стоката да достигне до магазините в точния момент и в необходимите количества, за да не остават излишъци. Темата е част от стратегията за устойчиво развитие на Kaufland и дава пример за приноса на компанията за ограничаване на хранителните отпадъци. Владимир Симеонов ще се включи и в журито на хакатона, което ще определи отборите победители.

  Отборите финалисти в хакатона ще получат допълнителна експертна подкрепа за реализирането на своите идеи от предприемачи и бизнес лидери по време на мастър клас от обучения през юни. Победители ще се състезават за стартово финансиране от 7000 лв., с помощта на което да направят следващите стъпки в осъществяването на своята бизнес идея.

  Пролетният семестър на Panda Labs вече стартира с хакатон „Бъдещето на хранителната индустрия“. За победители в него бяха обявени: отбор „SmartFood“ с идея за биоразградима опаковка за яйца от изхвърлени по нашето Черноморие водорасли и нишесте от отпадъчен материал от картофи; отбор „Иноватив“ с решение за биоразградими пликове с индикатор, който отразява качеството на храната в тях; отбор „Еко Рицари“ с идея за разработка на кутии за храна от ориз. 

  Panda Labs се осъществява с подкрепата на фондация „Америка за България“ и на Kaufland България. Целта ѝ е да открие следващото поколение изследователи и предприемачи, които ще помогнат за решаването на регионални и глобални проблеми. „Зеленият“ ритейлър е съмишленик на програмата за поредна година като част от усилията си да ангажира подрастващите с темата за устойчивото развитие. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  Основният лихвен процент у нас вече е 3.8%
  Това е 13-то поредно повишение
  преди 2 часа
  Очакват по-нисък от планирания бюджетен дефицит
  През ноември приходите изпревариха разходите и бюджетният дефицит падна до 0,6% от БВП
  преди 3 часа
  България подкрепи в Дубай утрояване на дела на ядрената енергетика до 2050
  Заедно с още 21 страни, сред които САЩ, Канада, Франция, ОАЕ, подкрепихме декларация на събитие в рамките на СОР-28
  преди 3 часа
  Започна изграждането на Лот 2 на автомагистрала „Русе-Велико Търново“
  Денков: Русе е в центъра на магистралите, които планираме с Гърция и Румъния
  преди 4 часа
  В дигиталната раница има близо 30 000 електронни образователни ресурси
  Всички ресурси на MozaBook са на разположение на всички учители и ученици безплатно през Дигиталната раница
  01 декември 2023, 16:32
  От 1 януари: Максималният осигурителен доход се повишава на 3750 лв.
  Парламентът прие на първо четене бюджетите на НЗОК и ДОО за 2024