четвъртък, 20 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  5240 прочитания

  Калин Добрев поема управлението на Festo в България

  Добрев е част от екипа на Festo повече от 20 години
  06 април 2023, 12:03 a+ a- a

  Инж. Калин Добрев - Управител на Фесто Производство ЕООД и Фесто ЕООД. Снимка: Festo

  Инж. Калин Добрев поема управлението на двете дружества на немския концерн Festo в България. Той се присъединява към екипа на Festo от 1 април 2023 г. като Управител на Фесто Производство ЕООД и Фесто ЕООД след едногодишно развитие извън фирмата и оттегляне от поста на предшественика си инж. Георги Атанасов. 

  Добрев е част от голямото семейство на Festo повече от 20 години. Завършил е Executive MBA във Виенския университет по икономика и бизнес (Business School WU), а преди това „Полимерно инженерство“ в Химикотехнологичен и металургичен университет (ХТМУ), София. Успешната му професионална кариера преминава почти изцяло във Festo, където започва като машинен оператор в производството през 2001 година. Впоследствие преминава през всички ръководни нива до ръководител на най-големия производствен отдел към 2022 г. „Електроника и задвижвания“, разгръщайки както личните, така и професионалните си компетенции.   

  Като непрекъснато развиваща се, динамична и учещата се организация, Фесто Производство приветства споделянето на знания и обмяната на опит с други организации. През годините Калин Добрев ръководи и участва в екипи, които посещават повече от 65 външни компании в 14 държави в Европа и Азия с цел обмяна и споделяне на най-добрите практики в областта на оперативното усъвършенстване (Operational Excellence). Инж. Добрев е и част от екипа на Фесто Производство, който през 2019 г. печели I. място в престижния международен конкурс Lean and Green Awards в категория „Производствено предприятие“, присъждано за първи път на фирма, развиваща дейност в Източва Европа.

  В периода февруари 2022 – април 2023 г. Калин Добрев е Изпълнителен Директор и член на Съвета на директорите на Oberthur Fiduciaire AD (част от Oberthur Fiduciaire SAS - една от трите най-големи частни печатници на разплащателни средства).

  В лицето на Калин Добрев Festo в България ще има движеща сила за непрекъснато усъвършенстване, мотивация и развитие на хората, управление на проекти и процеси, а фокусът ще бъде поставен върху екипната работа и съвместното постигане на целите.

   „За мен е огромна радост и привилегия да се присъединя отново към екипа на Festo. Съзнавам, че това става в много ключов момент, както за концерна, така и за цялостния бизнес климат в страната ни. Период, когато фокусът ще бъде поставен върху развоя на нови продукти  и производство от бъдещо поколение  на ключови за концерна сложни високотехнолоигични изделия с висока добавена стойност. Индустрия от следващо поколение с интегриран хардуер (електроника) и софтуер, които свободно комуникират помежду си и променят начина на взаимодействие в индустриалната автоматизация. Това ще превърне българското подразделение на Festo във водещо в направлението Електроника“, коментира инж. Калин Добрев.

  Вижте по какви проекти работи Festo в България

  Вижте профила и актуалните позиции за работа и стаж на ФЕСТО ПРОИЗВОДСТВО ЕООД в JOBS.bg

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  Близо 120 младежи ще започнат стаж тази година в А1
  От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти
  преди 14 часа
  преди 19 часа
  Публичните финанси на България губят 3 млрд. лв. годишно заради недекларираната заетост
  Най-високите нива на използване на подобни практики са открити в секторите селско стопанство, туризъм и строителство
  преди 19 часа
  Nvidia стана най-ценната компания в света
  С пазарна капитализация над $3,3 трилиона, тя надмина Microsoft и Apple
  преди 20 часа
  За първи път: Соларната енергия е повече от петролната
  7 китайски компании за соларна инфраструктура изпреварват енергийните резерви на 7-те най-големи петролни компании