понеделник, 02 октомври 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4160 прочитания

  Калин Добрев поема управлението на Festo в България

  Добрев е част от екипа на Festo повече от 20 години
  06 април 2023, 12:03 a+ a- a

  Инж. Калин Добрев - Управител на Фесто Производство ЕООД и Фесто ЕООД. Снимка: Festo

  Инж. Калин Добрев поема управлението на двете дружества на немския концерн Festo в България. Той се присъединява към екипа на Festo от 1 април 2023 г. като Управител на Фесто Производство ЕООД и Фесто ЕООД след едногодишно развитие извън фирмата и оттегляне от поста на предшественика си инж. Георги Атанасов. 

  Добрев е част от голямото семейство на Festo повече от 20 години. Завършил е Executive MBA във Виенския университет по икономика и бизнес (Business School WU), а преди това „Полимерно инженерство“ в Химикотехнологичен и металургичен университет (ХТМУ), София. Успешната му професионална кариера преминава почти изцяло във Festo, където започва като машинен оператор в производството през 2001 година. Впоследствие преминава през всички ръководни нива до ръководител на най-големия производствен отдел към 2022 г. „Електроника и задвижвания“, разгръщайки както личните, така и професионалните си компетенции.   

  Като непрекъснато развиваща се, динамична и учещата се организация, Фесто Производство приветства споделянето на знания и обмяната на опит с други организации. През годините Калин Добрев ръководи и участва в екипи, които посещават повече от 65 външни компании в 14 държави в Европа и Азия с цел обмяна и споделяне на най-добрите практики в областта на оперативното усъвършенстване (Operational Excellence). Инж. Добрев е и част от екипа на Фесто Производство, който през 2019 г. печели I. място в престижния международен конкурс Lean and Green Awards в категория „Производствено предприятие“, присъждано за първи път на фирма, развиваща дейност в Източва Европа.

  В периода февруари 2022 – април 2023 г. Калин Добрев е Изпълнителен Директор и член на Съвета на директорите на Oberthur Fiduciaire AD (част от Oberthur Fiduciaire SAS - една от трите най-големи частни печатници на разплащателни средства).

  В лицето на Калин Добрев Festo в България ще има движеща сила за непрекъснато усъвършенстване, мотивация и развитие на хората, управление на проекти и процеси, а фокусът ще бъде поставен върху екипната работа и съвместното постигане на целите.

   „За мен е огромна радост и привилегия да се присъединя отново към екипа на Festo. Съзнавам, че това става в много ключов момент, както за концерна, така и за цялостния бизнес климат в страната ни. Период, когато фокусът ще бъде поставен върху развоя на нови продукти  и производство от бъдещо поколение  на ключови за концерна сложни високотехнолоигични изделия с висока добавена стойност. Индустрия от следващо поколение с интегриран хардуер (електроника) и софтуер, които свободно комуникират помежду си и променят начина на взаимодействие в индустриалната автоматизация. Това ще превърне българското подразделение на Festo във водещо в направлението Електроника“, коментира инж. Калин Добрев.

  Вижте по какви проекти работи Festo в България

  Вижте профила и актуалните позиции за работа и стаж на ФЕСТО ПРОИЗВОДСТВО ЕООД в JOBS.bg

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 минути
  преди 30 минути
  НАП публикува новите банкови сметки за плащане на данъци и осигурителни вноски
  Преводите по новите сметки ще се извършват от 2-ри октомври, старите ще бъдат закрити
  преди 35 минути
  „Зора“ откри нов логистичен център в Индустриален парк София-Божурище
  Инвестицията е за 30 млн. лв., открити са над 30 нови работни места
  29 септември 2023, 16:02
  Инфлацията в Еврозоната падна до най-ниското си ниво от 2 години насам
  Показателят се увеличава с най-бавното темпо от края на 2021 г.
  29 септември 2023, 14:48
  България е привлякла €80 млн. по програма Хоризонт Евопа
  За 2 години български учени, изследователи и бизнес партньори са участвали в 214 проекта по програмата