събота, 20 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2408 прочитания

  Google започна да отваря достъпа до Bard

  Първоначално AI чатботът ще е достъпен само в САЩ и Великобритания
  22 март 2023, 11:02 a+ a- a

  Изображения: Google

  Google отваря достъпа до Bard, новия си AI chatbot инструмент, който се конкурира директно с ChatGPT. От вторник (21 март) потребителите могат да се присъединят към списък с чакащи, за да получат достъп до Bard, който обещава да помогне на потребителите да структурират и напишат чернови на есе, да планират бебешко парти на приятел и да получат идеи за обяд въз основа на това, което има в хладилника.

  Представител на компанията каза пред CNN, че това ще бъде отделно, допълващо изживяване към Google Търсене и потребителите могат да посетят търсачката, за да проверят неговите отговори или източници. Google каза в публикация в блог, че планира да добави големи езикови модели за „по-задълбочено“ търсене след време, но с внимание към нуждите на потребителите.

  Google каза, че ще започне да пуска инструмента в САЩ и Обединеното кралство и планира да го разшири до повече държави и езици в бъдеще.

  Новината идва, когато Google, Microsoft, Facebook и други технологични компании се надпреварват да разработят и внедрят инструменти, задвижвани от AI, след неотдавнашния успех на ChatGPT. Миналата седмица Google обяви, че въвежда AI и в своите инструменти за производителност, включително Gmail, Sheets и Docs. Малко след това Microsoft обяви подобен AI ъпгрейд на своите инструменти за продуктивност.

  Google представи Bard миналия месец в демонстрация, която по-късно беше отменена за предоставяне на неточен отговор на въпрос за телескоп. Акциите на компанията майка на Google Alphabet паднаха със 7,7% този ден, изтривайки $100 млрд от пазарната ѝ стойност.

  Подобно на ChatGPT, който беше пуснат публично в края на ноември от изследователската компания за изкуствен интелект OpenAI, Bard е изграден върху голям езиков модел. Тези модели са обучени върху огромно количество данни онлайн, за да генерират завладяващи отговори на потребителски въпроси и задания. Твърди се, че огромното внимание към ChatGPT е накарало ръководството на Google да обяви ситуация „червен код“ за бизнеса си с търсене.

  Google призна в публикацията в блога, че инструментите за изкуствен интелект „не са без недостатъци“. Компанията каза, че продължава да използва човешка обратна връзка, за да подобри своите системи и да добави нови „предпазни механизми, като ограничаване броя на обмените в диалог, за да се опита да поддържа взаимодействията полезни и по темата“.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 18 часа
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 18 часа
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 22 часа
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 22 часа
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 1 ден
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект