понеделник, 11 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1989 прочитания

  Google започна да отваря достъпа до Bard

  Първоначално AI чатботът ще е достъпен само в САЩ и Великобритания
  22 март 2023, 11:02 a+ a- a

  Изображения: Google

  Google отваря достъпа до Bard, новия си AI chatbot инструмент, който се конкурира директно с ChatGPT. От вторник (21 март) потребителите могат да се присъединят към списък с чакащи, за да получат достъп до Bard, който обещава да помогне на потребителите да структурират и напишат чернови на есе, да планират бебешко парти на приятел и да получат идеи за обяд въз основа на това, което има в хладилника.

  Представител на компанията каза пред CNN, че това ще бъде отделно, допълващо изживяване към Google Търсене и потребителите могат да посетят търсачката, за да проверят неговите отговори или източници. Google каза в публикация в блог, че планира да добави големи езикови модели за „по-задълбочено“ търсене след време, но с внимание към нуждите на потребителите.

  Google каза, че ще започне да пуска инструмента в САЩ и Обединеното кралство и планира да го разшири до повече държави и езици в бъдеще.

  Новината идва, когато Google, Microsoft, Facebook и други технологични компании се надпреварват да разработят и внедрят инструменти, задвижвани от AI, след неотдавнашния успех на ChatGPT. Миналата седмица Google обяви, че въвежда AI и в своите инструменти за производителност, включително Gmail, Sheets и Docs. Малко след това Microsoft обяви подобен AI ъпгрейд на своите инструменти за продуктивност.

  Google представи Bard миналия месец в демонстрация, която по-късно беше отменена за предоставяне на неточен отговор на въпрос за телескоп. Акциите на компанията майка на Google Alphabet паднаха със 7,7% този ден, изтривайки $100 млрд от пазарната ѝ стойност.

  Подобно на ChatGPT, който беше пуснат публично в края на ноември от изследователската компания за изкуствен интелект OpenAI, Bard е изграден върху голям езиков модел. Тези модели са обучени върху огромно количество данни онлайн, за да генерират завладяващи отговори на потребителски въпроси и задания. Твърди се, че огромното внимание към ChatGPT е накарало ръководството на Google да обяви ситуация „червен код“ за бизнеса си с търсене.

  Google призна в публикацията в блога, че инструментите за изкуствен интелект „не са без недостатъци“. Компанията каза, че продължава да използва човешка обратна връзка, за да подобри своите системи и да добави нови „предпазни механизми, като ограничаване броя на обмените в диалог, за да се опита да поддържа взаимодействията полезни и по темата“.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 19 минути
  Над 5,5 млрд. лева са американските инвестиции у нас, създали са 41 хил. работни места
  19 са американските ИТ компании с 13 хил. заети у нас, инвестират също в енергетика, преработваща промишленост и търговия, присъстват в Разград, Севлиево, Стара Загора и София, сочи нов доклад
  преди 56 минути
  Бианор Холдинг придобива софтуерната компания Булбера
  Дружеството специализира в разработката на софтуерни решения в областта на здравеопазването, телекомуникациите и електронната търговия
  преди 2 часа
  Близо 18% ръст на приходите от нощувки през ноември
  Според националната статистика по-голямата част от тях идват от български граждани
  преди 4 часа
  "Историческо": ЕС договори правила за регулиране на AI
  Колкото по-висок е рискът от AI системите, толкова по-строги ще са правилата, предвижда споразумението
  преди 6 часа
  Междусистемната газова връзка България-Сърбия беше въведена в експлоатация
  Тя променя енергийната карта на Европа и дава възможности за диверсификация на доставките не само за двете държави, а и за целия регион, заяви президентът Радев