понеделник, 11 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1049 прочитания

  Dell ще съкрати 5% от работната си сила

  Това са около 6500 служители
  06 февруари 2023, 16:24 a+ a- a

  Снимка: Dell

  Dell планира да съкрати приблизително 5% от работната си сила, заяви компанията в регулаторна документация. Това е последния пример за намаляване на разходите на технологични компании в несигурен икономически климат, коментира CNN.

  Към януари 2022 г. Dell заяви, че има 133 000 служители. На това ниво намалението от 5% ще представлява повече от 6500 служители.

  Компютърният гигант цитира „предизвикателната глобална икономическа среда“ за съкращенията. В писмо до служителите Джеф Кларк, заместник-председател на Dell, каза, че стъпките, които компанията вече е предприела - като ограничения за пътуване на служители и прекратяване на външното наемане, са недостатъчни.

  „Това, което знаем, е, че пазарните условия продължават да се влошават с несигурно бъдеще“, каза Кларк пред служителите. „Стъпките, които предприехме, за да изпреварим въздействията на спада, които позволиха няколко силни тримесечия подред, вече не са достатъчни. Сега трябва да вземем допълнителни решения, за да се подготвим за предстоящия път.”

  Този ход идва, докато съкращенията продължават да се разпространяват в технологичната индустрия. Amazon, Microsoft, Google и други обявиха планове за съкращаване на хиляди работници, докато компаниите се адаптират към променящото се пандемично търсене и страховете от задаваща се рецесия.

  Dell също се бори с намаленото търсене на персонални компютри. Консултантската фирма Gartner съобщи миналия месец, че световните доставки на персонални компютри са намалели с над 28% през четвъртото тримесечие на 2022 г. в сравнение със същия период на предходната година. Това отбеляза най-големия тримесечен спад на доставките, откакто Gartner следи пазара на компютри от средата на 90-те години. Dell, по-специално, отбелязва 37% спад в доставките на компютри през последните 3 месеца на 2022 г. в сравнение с предходната година, според Gartner.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 20 минути
  Над 5,5 млрд. лева са американските инвестиции у нас, създали са 41 хил. работни места
  19 са американските ИТ компании с 13 хил. заети у нас, инвестират също в енергетика, преработваща промишленост и търговия, присъстват в Разград, Севлиево, Стара Загора и София, сочи нов доклад
  преди 56 минути
  Бианор Холдинг придобива софтуерната компания Булбера
  Дружеството специализира в разработката на софтуерни решения в областта на здравеопазването, телекомуникациите и електронната търговия
  преди 2 часа
  Близо 18% ръст на приходите от нощувки през ноември
  Според националната статистика по-голямата част от тях идват от български граждани
  преди 4 часа
  "Историческо": ЕС договори правила за регулиране на AI
  Колкото по-висок е рискът от AI системите, толкова по-строги ще са правилата, предвижда споразумението
  преди 6 часа
  Междусистемната газова връзка България-Сърбия беше въведена в експлоатация
  Тя променя енергийната карта на Европа и дава възможности за диверсификация на доставките не само за двете държави, а и за целия регион, заяви президентът Радев