събота, 25 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1134 прочитания

  Dell ще съкрати 5% от работната си сила

  Това са около 6500 служители
  06 февруари 2023, 16:24 a+ a- a

  Снимка: Dell

  Dell планира да съкрати приблизително 5% от работната си сила, заяви компанията в регулаторна документация. Това е последния пример за намаляване на разходите на технологични компании в несигурен икономически климат, коментира CNN.

  Към януари 2022 г. Dell заяви, че има 133 000 служители. На това ниво намалението от 5% ще представлява повече от 6500 служители.

  Компютърният гигант цитира „предизвикателната глобална икономическа среда“ за съкращенията. В писмо до служителите Джеф Кларк, заместник-председател на Dell, каза, че стъпките, които компанията вече е предприела - като ограничения за пътуване на служители и прекратяване на външното наемане, са недостатъчни.

  „Това, което знаем, е, че пазарните условия продължават да се влошават с несигурно бъдеще“, каза Кларк пред служителите. „Стъпките, които предприехме, за да изпреварим въздействията на спада, които позволиха няколко силни тримесечия подред, вече не са достатъчни. Сега трябва да вземем допълнителни решения, за да се подготвим за предстоящия път.”

  Този ход идва, докато съкращенията продължават да се разпространяват в технологичната индустрия. Amazon, Microsoft, Google и други обявиха планове за съкращаване на хиляди работници, докато компаниите се адаптират към променящото се пандемично търсене и страховете от задаваща се рецесия.

  Dell също се бори с намаленото търсене на персонални компютри. Консултантската фирма Gartner съобщи миналия месец, че световните доставки на персонални компютри са намалели с над 28% през четвъртото тримесечие на 2022 г. в сравнение със същия период на предходната година. Това отбеляза най-големия тримесечен спад на доставките, откакто Gartner следи пазара на компютри от средата на 90-те години. Dell, по-специално, отбелязва 37% спад в доставките на компютри през последните 3 месеца на 2022 г. в сравнение с предходната година, според Gartner.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  преди 2 дни
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата
  преди 2 дни
  JYSK открива още 2 нови магазина у нас
  От началото на 2024 до сега бяха открити обекти в Елин Пелин, Равда и Асеновград
  преди 2 дни
  Инфлацията във Великобритания с по-малък от очакваното спад
  През април показателят е с почти 1% по-нисък спрямо март
  22 май 2024, 13:06
  Пазарът на индустриални площи в София навлиза в нова фаза
  Пазарът на производствени и складови площи в София забавя темпото си в началото на годината, а наемните нива се стабилизират за първи път от края на 2021, сочи нов доклад на Cushman&Wakefield Forton