петък, 19 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4907 прочитания

  ИТ екипите в България: QA екипът на SiteGround

  Запознайте се с част от QA екипа на SiteGround и научете повече за работата, проектите и възможностите в компанията
  31 януари 2023, 10:29 a+ a- a

  (л)Стоян Троев, Цветелина Иванова, Дейвид Стойков

  В новата рубрика на Economy.bg „ИТ екипите в България“ представяме ключови екипи във водещи технологични компании в България и ви срещаме с хората, които са част от тях. Лидери на екипи и ИТ професионалисти разказват повече за проектите, технологиите, начините на работа, както и за себе си, за своя професионален път и какво ги задържа в компанията.

  Запознайте се с Цветелина Иванова, Стоян Троев и Дейвид Стойков от QA екипа, които разказват повече за работата, проектите и възможностите в SiteGround.

  Представете ни Вашия екип – колко души сте и какво правите?
  Стоян:
  Нашият екип се състои от 16 души (QAs) и отговаря за осигуряване на качеството на хостинг услугите, които доставяме.

  Казвам се Стоян Троев и избрах пътя на QA преди близо 10 г., като вече повече от 6 съм част от екипа на SiteGround. Ръководя и организирам тестовата част (активностите, свързани с тестване) на по-големите проекти. Адмирирам и приветствам споделянето на знание, екипната работа и съм винаги готов да помогна. В свободното си време обичам да съм сред природата и се увличам по спортния риболов.

  Какви технологии използвате?
  Стоян: Част от сета технологии, които ползваме, включва: php, codeception, rest api, typescript, react, mysql, docker, jenkins.

  По какви проекти работите?
  Стоян:
  Проектите, по които работим, са разнообразни и с различна продължителност от имплементиране на SPA (Single page application), разработване на Wordpress plugins, създаване на модерна чат система до integration with payment providers. Освен това разработваме и вътрешни системи, необходими за работата на екипи като Billing, Affiliates, Customer Care, Technical support. 

  Как работите в момента и колко често се събирате заедно в офиса?
  Цветелина:
  В SiteGround се прилага хибриден модел на работа и всеки избира откъде ще изпълнява задачите си днес. След немалко време, прекарано в домашна среда, не пропускам и ден в офиса :)

  Дейвид: Хибридно – както в офиса, така и имаме възможност за неограничена работа от вкъщи, но повечето колеги предпочитат да са в офиса, за което предразполагат собственият ресторант, фитнесът и останалите спортни активности в офиса.

  Как типично преминава един работен ден в екипа?
  Стоян:
  Всеки ден се събираме на кратка среща, на която обсъждаме текущи затруднения и технически решения, след което преминаваме към ежедневните си задачи, като си правим паузи и разпускаме с игра на джага, тенис на маса и билярд.

  Цветелина: Винаги започва със закуска в нашия ресторант и чаша кафе, последвани от сутрешна среща за определяне на приоритети, разпределяне на задачи и обсъждане на различни казуси. След това всеки се впуска в задачите си и в комуникация с колеги. Организират се трейнинги, в които споделяме нещо ново, което сме научили и би ни било полезно. Денят ни често завършва с тренировка или групово занимание в нашата фитнес зала.

  Аз съм Цветелина Иванова и смятам, че едно от най-правилните решения, които съм вземала, е това да стана QA. Затова вече повече от 9 години ходя всеки ден с желание на работа. От около 3 години съм част от екипа на SiteGround, a oт близо половин година се занимавам с автоматизация. В SiteGround работата ми е изключително разнообразна и ми носи предизвикателства ежедневно. Аналитичното мислене, вниманието към детайла и педантичността са сред силните качества, които имам. Избирам Zumba и четенето на книги за свободното си време.

  Дейвид: Работният ден в нашия екип преминава спокойно и приятно. Началото на деня ни започва с ежедневна работна среща, на която обсъждаме задачите, по които сме работили предния ден, нещата, които ще свършим днес, както и проблеми, които сме срещнали и желаем да обсъдим. Разпределяме задачите и изясняваме казусите. След това всеки започва рутинните си задачи. Често се събираме заедно на обяд във фирмения ресторант. Отново имаме възможност да обсъдим проектите, по които работим. През останалата част на деня продължаваме с поставените задачи. 

  С кои други отдели/екипи работите най-често?
  Стоян:
  Ежедневно комуникираме с колеги от други екипи и отдели, като най-често това са Backend (php) Front-end (SPA) developers,Product owners, Designers, DevOps.

  Дейвид: Освен с програмисти, с които работим ежедневно в тесни взаимоотношения, работим и с почти всички останали отдели, в зависимост от поставените цели и задачи – от финанси, счетоводство и маркетинг до DevOps и Technical support.

  Разкажете нещо, с което екипът Ви се гордее.
  Цветелина:
  Бързото решаване на проблеми, споделянето на знания, екипност и най-важното, че всеки се чувства като част от едно цяло.

  Какво обичате да правите заедно извън работно време? 
  Дейвид:
  В свободното си време обичаме да се забавляваме заедно и да посещаваме спортни събития, както и различни мероприятия, организирани от фирмата.

  Казвам се Дейвид Стойков, QA Engineer в SiteGround от 3 години. Присъединих се в екипа в края на 2019 година и оттогава не е спирало моето професионално усъвършенстване. Работя в сферата на софтуерното тестване близо 9 години и съм работил в различни български и чуждестранни компании и по разнообразни проекти. През свободното си време обичам да пътувам, да се разхождам сред природата и практикувам различни спортове. За мен най-важно е времето, прекарано със семейството и приятелите ми.

  Какво сплотява екипа Ви? 
  Дейвид:
  Добрата комуникация е една от основните предпоставки, която помага за сплотяването на екипа. Освен възможността всеки да изкаже мнението си, много е важно и изслушването помежду ни. За разгръщането на пълния потенциал на екипа трябва средата да е такава, че всеки да може да изрази мнение, да изложи своите идеи, да поиска помощ и да му се даде възможност за изява.

  Как се вписват нови хора във Вашия екип?
  Цветелина:
  Като човек, който се е преквалифицирал, смятам за изключително важна част първоначалното онбoрдване и обучение за успешното представяне на нов човек. В SiteGround залагаме на обучения, водени както от ръководителя, така и от другите членове на екипа. Това спомага за по-бързото адаптиране на новите колеги.

  Дейвид: Смея да кажа, че новите хора в нашия екип се вписват бързо и лесно. Всеки човек е различен и трябва да бъде предразположен, за да покаже най-доброто от себе си. Добрата организационна структура и ние като здрав и сплотен екип успяваме да предразположим новите колеги. Помагаме си един на друг за да можем да се движим в общ ритъм.

  Как бихте допълнили поканата: „Ако ти си..., заповядай в нашия екип!“?
  Цветелина:
  …любознателен и отдаден в работата си, заповядай в нашия екип!

  Дейвид: Aко ти си човек, който иска да надгражда себе си и да се развива, заповядай в нашия екип. И разбира се, човек с чувство за хумор.

  И накрая как бихте описали сами Вашия екип?
  Цветелина:
  Екипът ни е съвкупност от професионалисти, които със своя опит, знания, идеи и виждания създават много добра екипна среда. Обичаме работата си, непрекъснато се учим и решаваме проблеми заедно.

  Дейвид: Нашият екип е една много добре смазана машина, която заедно решава проблеми и постоянно прогресира. Радвам се, че имам възможност да работя и да се уча от моите колеги. 

  Вижте профила и актуалните позиции на SiteGround Hosting EOOD в JOBS.bg 

  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА ИТ ЕКИПИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

  WEX Health, Coherent Solutions Bulgaria
  Екип DevOps, Scalefocus
  Екип Внедряване SoftOne ERP
  Екип Infrastructure, Cloud & Automation, Milestone Systems
  Екип Data Quality, Experian България
  Екип Front-end Development, Scalefocus
  Екип SPA/front-end, SiteGround
  Екип RSM, Tek Expert
  Екип Engineering, Nexo
  Екип GetHelp, Tek Experts
  Екип Java, Scalefocus
  Екип QA, МенторМейт
  Екип Compliance, Digital Wallets, Paysafe
  Екип CritSit, Tek Experts
  Екип Scagile, Блубито
  Екип Технологични трейнъри в Telerik Academy Alpha
  Екип Worldwide Consulting Center - Center of Engineering, VMware
  Екипи Helios и Phoenix, интегриране на платежни доставчици в Skrill и Neteller, Paysafe
  Eкип Online Banking Project, DataArt
  Екип SOC, Paysafe
  Екип UX/UI Team, Scalefocus
  Екип Engineering & Product Development, Nexo
  Екип Marketing Services, Experian България
  Екип Rapid Transfer, Paysafe
  Екип BIS platform QA, SEEBURGER
  Екип News UK Tech, Questers
  Екип Quality Engineering, Scalefocus
  Екип Клиентски Анализи, Hewlett Packard Enterprise
  Екип Custom Development, Milestone Systems
  Екип Sitefinity Cloud, Progress 

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 2 часа
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 7 часа
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 7 часа
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 9 часа
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект