четвъртък, 29 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1960 прочитания

  Защо да уча за DevOps инженер?

  Нараства търсенето на DevOps специалисти в България, Scalefocus стартира нов курс за DevOps инженери
  10 януари 2023, 14:42 a+ a- a

  Красимир Костадинов - Директор на Scalefocus Academy. Снимка: Economy.bg

  Все повече компании осъзнават нуждата от DevOps екипи в организацията им. DevOps инженерите имат основна роля в ускоряването на дигитализацията и оптимизирането на процесите и именно заради това търсенето на такъв тип специалисти расте. 

  В отговор на тези тенденции софтуерната академия на Scalefocus стартира нов курс за DevOps инженери в началото на 2023 г. Курсът е с продължителност 90 дни и е безплатен, като включва лекции, практически лаборатории и учебни материали. Крайният срок за кандидастване е 15 януари 2023.

  „Все по-комплексен софтуер се доставя и по-интензивно от всякога, за да отговори на нуждите на потребителите и динамичната бизнес среда. Това поражда нужда от инженери специалисти в изграждане и поддържане на автоматизирано, безопасно и надеждно доставяне на качествени софтуерни системи в комплексни облачни и хибридни среди. Именно заради острата нужда от DevOps инженери в България стартирахме и нашия курс в Scalefocus Academy. С нашата специално планирана 90-дневна програма вярваме, че ще подготвим едни добри професионалисти, които да отговарят на нуждите на бизнеса”, споделя Красимир Костадинов - Директор на Scalefocus Academy.

  Каква е ролята на DevOps специалистите и какво ги прави толкова желани?

  DevOps е спойката между екипите за разработка (Development) и тези за операции (Operations). Инженерната практика подобрява процеса на работа и съкращава времето, нужно за промяна по работещи системи. Намаляват се дефектите, които биват доставяни на продукционните среди чрез изпълнение на тестове и анализи на код и чрез системи, като целият процес от вземане на нов код до мониториране на работещите системи се поема от DevOps екипите.

  С какво помага DevOps на екипите?

  Освен че помагат при комуникацията между екипите и на това се отдава по-бързата разработка, по-добра функционалност и иновативност, техническите ползи са немалко:

  -Непрестанна интеграция и доставка, като премахва пречки и забавяне в работата чрез автоматизация.

  -По-бързо възстановяване от инциденти благодарение на проактивното автоматизирано следене на различни среди за предкритични състояния и автоматизирано възстановяване от обичайни проблеми по хардуер или подсистеми. 

  -По-често и безопасно доставяне на функционалности на крайните потребители благодарение на автоматизирани поточни линии за тестване, анализ и доставяне на софтуерни промени (DevOps pipelines).

  -Драстично намаляване на времето за засичане на проблеми и възстановяване на системи.

  -Увеличаване на безопасността на системи срещу кибератаки благодарение на автоматизиран анализ на код и конфигурации, даващи допълнителни детайлни възможности за бърз стандартен анализ на софтуер преди доставяне.

  Как се става DevOps инженер за 90 дни?

  „Основното нещо, което е нужно, е жажда за нови знания и умения. Това е среда, в която всеки ден научаваш нещо ново и се сблъскваш с нови проблеми, които чакат решение. Разбира се, 90 дни са твърде кратко време, за да се стартира от нулата. За да бъдете приети в курса на Scalefocus Academy, не е нужно да сте имали опит с DevOps практиката, но е нужно да имате основни знания в софтуерната разработка“, отбелязва Красимир Костадинов.

  Курсът е интензивен и включва лекции и практически лаборатории (в делнични дни от 18:00 до 21:00 часа), в които тясно се работи с преподавателите по реални проекти, с които курсистите натрупват нужния опит за стартиране на кариера.  Успешно завършилите Scalefocus Academy ще имат шанс да започнат работа в софтуерната компания.

   

  Вижте по какви проекти работи Scalefocus в България

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Scalefocus в JOBS.bg

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  Проучване: Лихвите за покупка на жилище у нас вероятно ще останат ниски, а тези за бизнес имоти - по-високи
  Приемането ни в Шенген и еврозоната са предпоставки за засилване на интереса на чуждестранни инвеститори към България, сочи анализ на Colliers
  преди 7 часа
  ЕП подкрепи плановете за европейски цифров портфейл
  Новата рамка за цифрова идентичност ще предостави на гражданите на ЕС трансграничен цифров достъп до ключови обществени услуги
  преди 13 часа
  ОББ и ЕИБ със споразумение за гаранции по нови кредити за предприятия с персонал до 3000 души
  ОББ има 3 активни споразумения с ЕИБ и ЕИФ, по които може да отпусне нови кредити на обща стойност до 2 млрд. лв.
  преди 1 ден
  Шотев: Рекордни са инвестициите у нас за 2023
  Те отчитат ръст от 28% спрямо 2022
  преди 1 ден
  Световната банка инвестира 150 млн. евро в AG Capital
  Средствата ще подкрепят проекти на Lion's Head в България и Румъния