понеделник, 11 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  789 прочитания

  Телерик Академия обяви прием за програмата за подготовка на QA разработчици

  Кандидатстването е отворено до 4 април, а всеки, който иска да участва в безплатния предварителен курс, трябва да заяви интерес до 19 февруари
  04 януари 2023, 09:42 a+ a- a

  Телерик Академия обяви прием за единственото за 2023 издание на програмата за подготовка на QA разработчици Alpha QA. Кандидатстването продължава до 4 април, а онлайн форматът на провеждане и вечерните лекции позволяват съчетаване на обучението с работа и лични ангажименти.

  Хората без предишен опит в програмирането могат да се запишат в безплатния предварителен курс преди програмата като заявят интерес до 19 февруари. До същата дата хората с базов опит могат да кандидатстват за ранния прием, с който могат да гарантират мястото си в програмата.

  „ИТ секторът у нас продължава да бъде водещ, а прогнозите на БАСКОМ са до 2026 г. да разкрие над 34 400 нови работни места. Една от възможностите за реализация в сектора е като QA инженер - търсена и популярна роля, която предлага интересен и перспективен кариерен път. С програмата Alpha QA предоставяме равен шанс на всеки, независимо от предишен опит, професия и възраст, да изгради успешна кариера като QA разработчик. Вечерният формат на лекциите дава още по-добра възможност на участниците да се подготвят за професията, съчетавайки обучението с работа или следване в университет. За хората без предишен опит провеждаме безплатен курс, с който да направят първите си стъпки в писането на код с помощта на трейнър и да разберат дали ролята и ИТ сферата е за тях“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

  Програмата Alpha QA е с продължителност 6 месеца, в които участниците се подготвят за професията QA разработчик, работят в малки екипи и усвояват търсени технически и софт скилс умения с помощта на експерти от индустрията. Сред темите в обучението са работа с Java и JavaScript, обектно-ориентирано програмиране, функционално автоматизирано тестване, API тестване. Практическият формат на програмата включва изграждане на реални проекти, които допълват портфолиото на курсистите и засвидетелстват пред бъдещи работодатели техните умения.

  Водещи трейнъри в програма са опитни QA експерти, които са и ръководители на ИТ екипи - Диана Господинова, QA Integration Lead, flatexDEGIRO и Николай Аврамов, Automation Lead в Automate the Planet. Към тях се присъединява и Виктор Вълчев, технологичен трейнър в Телерик Академия. Тяхната роля е да подготвят курсистите за ИТ реализация, като проследяват представянето им във всеки етап от програмата, напътстват ги и се превръщат в техни ментори.

  Още по време на обучението участниците се срещат с водещи ИТ компании, част от партньорската мрежа на Академията, научават повече за дейността им и възможността за стартиране на работа при тях. Курсистите презентират финалните си проекти пред партньорите и по този начин могат да получат оферти за работа още в първите дни след завършването си.

  Приемът в програмата Alpha QA е отворен до 4 април 2023 г., а кандидатите трябва да отговорят на мотивационните въпроси на сайта на Академията и да прикачат CV. Следващата стъпка е приемният изпит от 3 задачи, който могат да бъдат решени с език по избор - Java, C#, JavaScript, C++, Kotlin, PHP, Python, Swift.

  За хората с предишен опит в програмирането се провежда и предварителен прием, с който могат да гарантират мястото си в програмата отрано. Срокът за записване за него е 19 февруари, а ако не са доволни от резултата, могат да се явят и на финалния изпит на 6 април.

  Начинаещите в ИТ сферата могат да се подготвят за прием с безплатния предварителен курс, достъпен за всеки. Записването за него продължава до 19 февруари, а провеждането му е съобразено с работа и лични ангажименти на участниците. В рамките на 6 сесии и с помощта водещ трейнър те усвояват основите и разбират дали този кариерен път е за тях.

  Ролята на QA разработчиците е ключова за успеха на софтуерните продукти и осигуряването на по-доброто им качество. Специалистите в тази сфера работят пряко със софтуерните разработчици и свързаните роли в екипите им, а професията е една от най-високо ценените в сферата.

  На 25 януари по време на кариерен уебинар, организиран от Академията, водещите трейнъри в програмата ще споделят повече за ролята на QA разработчик, подготовката за нея и възможностите за реализация в сферата. Събитието е напълно безплатно, но изисква предварителна регистрация.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 24 минути
  Над 5,5 млрд. лева са американските инвестиции у нас, създали са 41 хил. работни места
  19 са американските ИТ компании с 13 хил. заети у нас, инвестират също в енергетика, преработваща промишленост и търговия, присъстват в Разград, Севлиево, Стара Загора и София, сочи нов доклад
  преди 1 час
  Бианор Холдинг придобива софтуерната компания Булбера
  Дружеството специализира в разработката на софтуерни решения в областта на здравеопазването, телекомуникациите и електронната търговия
  преди 2 часа
  Близо 18% ръст на приходите от нощувки през ноември
  Според националната статистика по-голямата част от тях идват от български граждани
  преди 4 часа
  "Историческо": ЕС договори правила за регулиране на AI
  Колкото по-висок е рискът от AI системите, толкова по-строги ще са правилата, предвижда споразумението
  преди 6 часа
  Междусистемната газова връзка България-Сърбия беше въведена в експлоатация
  Тя променя енергийната карта на Европа и дава възможности за диверсификация на доставките не само за двете държави, а и за целия регион, заяви президентът Радев