понеделник, 17 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1823 прочитания

  Калина Петкова е новият Зонален лидер „Корпоративни комуникации Югоизточна Европа“ в Schneider Electric

  Тя е част от екипа на „Шнайдер Електрик България“ вече 10 години
  19 декември 2022, 13:40 a+ a- a

  Снимка: Schneider Electric

  Калина Петкова поема ролята на Зонален лидер „Корпоративни комуникации Югоизточна Европа“ (Global Communications Leader South East Europe) в Schneider Electric. Тя ще отговаря за комуникациите на глобалния лидер в енергийното управление и автоматизацията в 15 държави от Югоизточна Европа: Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Кипър, Косово, Молдова, Румъния, Северна Македония, Словения, Сърбия, Унгария, Хърватска, Черна гора, както и в Армения. 

  Калина Петкова е част от екипа на „Шнайдер Електрик България“ вече 10 години, през които отговаря за комуникацията на компанията в България, а също и в Албания, Косово и Северна Македония.

  „Приех тази роля на проектен принцип, което е отлична практика в Schneider Electric. Чрез нея компанията дава на служителите си възможност за натрупване на по-широки впечатления и разнообразни компетенции в различни области, а това е изключително интересно за мен. Schneider Electric прави възможно един човек да събере знания и опит, които да прилага в бъдеще, но също да изгради мрежа от контакти, която е особено важна при изпълнението на по-големи проекти.”, коментира Калина Петкова. 

  Калина е завършила „Връзки с обществеността“ във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Притежава магистърска степен по „Философия“ и докторска степен по „Междукултурна комуникация“ от най-старото ни висше училище. Работила е за маркетинговите комуникации на различни брандове в различни сегменти, както и в изследователски и доброволчески проекти. Преподава в магистърска програма „Семиотика, език и реклама” на СУ. 

  България заема важно място в екосистемата на Schneider Electric, тъй като в Пловдив работи сертифицираната умна фабрика на компанията. Предприятието е модел за развитие на производствените звена на компанията в цяла Източна Европа и е образец за енергийна ефективност, автоматизация и оптимизация на процесите. Заводът произвежда прекъсвачи за различни пазари по света и преди броени дни стана „Фабрика на годината“ 2022. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  Политическата несигурност в ЕС се засилва със 100 независими евродепутати и силни крайнодесни влияния
  Индексът на Кофас за политическа нестабилност отбелязва влошаване с 1,5% през 2023 г.
  преди 5 часа
  БФБ с нова платформа за заеми
  Тя отваря врати към късите продажби на българския капиталов пазар
  преди 5 часа
  преди 6 часа
  Федералният резерв остави лихвите непроменени
  Американската централна банка прогнозира едно намаляване през 2024 г.
  14 юни 2024, 14:39
  България постигна пълна дигитална трансформация в здравеопазването за 3 години
  За по-малко от 3 години общият брой на издадените електронни рецепти надхвърля 54 млн.