събота, 13 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3051 прочитания

  HR2HR: Йорданка Манчева и Румяна Петева

  Йорданка Манчева - HR Expert в Debt Collection Agency JSC, интервюира Румяна Петева - HR Бизнес Партньор в Каменица
  07 ноември 2022, 10:03 a+ a- a

  Йорданка Манчева (вляво) - HR Expert в Debt Collection Agency JSC, интервюира Румяна Петева - HR Бизнес Партньор в Каменица. Снимка: Economy.bg

  Какви теми вълнуват HR професионалистите в България? Какво биха искали да научат един от друг? В HR2HR рубриката на Economy.bg и Jobs.bg даваме възможност на HR професионалисти от различни сектори да общуват директно, сами да формулират и да задaват актуални въпроси и да обсъждат полезни теми. Единият влиза в ролята на интервюиращ, а другият – на интервюиран.

  В новия разговор от поредицата HR2HR Йорданка Манчева - HR Expert в Debt Collection Agency JSC, част от B2Holding, интервюира Румяна Петева - HR Бизнес Партньор „Верига на доставки и поддържащи функции“ в Каменица, част от Molson Coors.

  Румяна Петева е завършила мениджмънт в Griffith College Dublin, Ирландия. След няколко години стаж се ориентира към областта на човешките ресурси, която е нейната страст. Към екипа на Каменица се присъединява през 2012, като е заемала последователно различни позиции както в сферата на човешките ресурси (даплащане и придобивки, подбор, обучение и развитие, вътрешни комуникации), така и в корпоративните въпроси и ПР. Фокус в работата ѝ са развитието на силни лидерски екипи, задържането и развиването на ключов талант, мотивация и ангажирност, които спомагат за постигането на стратегическите цели на бизнеса.  

  Йорданка Манчева е завършила трудова и организационна психология в Софийски университет „Свети Климент Охридски“. Има над 20 години опит в сферата на човешките ресурси и богата експертиза в подбора на персонал, onboarding, employer branding. Участвала е в кариерни изложения, организация и провеждане на практики и стажантски програми, обучения, събития и инициативи. Има дългогодишен опит в агенция за подбор и обучения и като in-house recruiter в голяма международна компания. Интересите ѝ са свързани с психологията на човешкото поведение, мотивацията и ангажираността.
   
  Какви изводи могат да се направят и какво положително може да се извлече като бъдеща стратегия за Каменица от новите явления, като голямото напускане, тихото напускане, тихото наемане? Ще продължат ли гъвкавостта, емоционалната интелигентност, меките умения да бъдат все така важни за хората и компаниите? Вижте разговора във видеото: 
   
   
  Какви програми за повишаване на мотивацията, удовлетвореността и ангажираността на служителите прилага Каменица? Изместват ли автономността, доверието и признателността авторитаризма, токсичността и микромениджмънта и ще остане ли това водеща цел в бъдеще за всяка компания? Вижте разговора във видеото: 
   
   
  Как екипната работа помага на ефективността и продуктивността? Колко важен е балансът между работа и личен живот и какво прави Каминица в тази посока? Вижте разговора във видеото: 
   

  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА HR2HR

  Васка Сивкова и Ивана Яламова
  Магдалена Сергиева и Бисерка Янева
  Петър Джугански и Катерина Кобакова
  Даниела Йорданова и Виктор Тутеков
  Ивана Яламова и Васка Сивкова
  Ана Вълева и Мая Цанкова
  Светослав Богатинов и Петя Попова
  Екатерина Тонова и Милен Великов
  Силви Таниелян и София Лазарова
  Анна Габровска и Добромира Манасиева
  Ива Николова и Цанислав Генчев
  Даниела Назим и Стефания Дунчева
  Зорница Янкова и Ник Уолкър
  Елена Радева и Юлия Ушовска
  Миглена Узунова-Цекова и Том Хаак
  Емил Минев и Красимира Караджова
  Мария Чинчева и Мария Атанасова
  Бранимира Нешовска и Миглена Узунова-Цекова
  Рада Йосифова и Катерина Шопова

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 24 часа
  Италия ще инвестира €1 млрд. в изкуствен интелект
  Средствата ще бъдат инвестирани в рамките на 5 години
  преди 1 ден
  Летище Бургас с нов директор
  Васил Атанасов поема поста от досегашния директор Георги Чипилски
  преди 1 ден
  Възможности за инвестиции от израелски компании у нас обсъди президентът
  Намерението им да се реализират проекти за модернизация на военнопромишления комплекс у нас
  преди 1 ден
  Westinghouse подписа меморандуми със 17 български доставчици
  Те ще предоставят услуги и доставки за проекта за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“, както и за други международни проекти
  преди 1 ден
  Инфлацията в САЩ със слаб ръст през март
  Данните поставят под въпрос намаляването на лихвите
  преди 1 ден
  За първи път в историята: Български учени със статия на водеща конфенеция за AI
  Екип от INSAIT e разработил приложение, оценяващо риска за изтичане на лична информация и което допринася за по-сигурен AI