понеделник, 27 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1559 прочитания

  Светослав Драгиев ще ръководи фондацията на SiteGround

  Новият изпълнителен директор на Фондацията „За пример“ има над 20-годишен опит в сферата на маркетинга и продажбите и управлението на бизнес в сферата на технологиите
  20 октомври 2022, 11:30 a+ a- a

  Снимка: SiteGround

  Светослав Драгиев е избран за изпълнителен директор на фондация „За пример“. Създаването ѝ е инициатива на лидерския екип на българската IT компания и един от световните лидери в хостинг технологиите SiteGround - Иво Ценов и Тенко Николов. Двамата предприемачи планират да дарят 100 милиона лева за дейността на Фондация „За пример“. Основната мисия на фондацията, която ще осъществява дейност в обществена полза, ще бъде да насърчава, подпомага и съдейства за реализирането на социални проекти в областта на здравеопазването, образованието, спорта, опазването и възстановяването на околната среда, благодарение на новите технологии.

  В новата си роля Светослав ще управлява изграждането, развитието и планирането на стратегическите процеси във фондация „За пример“. Сред основните приоритети на фондацията ще са подобряването на качеството на живот и образование в България, както и повишаване на спортната активност в обществото ни.

  Светослав Драгиев има над 20-годишен опит в сферата на маркетинга и продажбите, както и управлението на бизнес в сферата на технологиите.

  Той се присъединява към екипа на фондацията „За пример“ от „Сони България“, където през последните три и половина години отговаря за операциите на технологичния лидер за територията на България, Северна Македония, Албания и Косово. Кариерата му в Сони преминава през разнообразие от позиции в маркетинг и търговските отдели на компанията, утвърждавайки японската марка като лидер на пазара в областта на цифровите технологии за домашно забавление. 

  „Вярвам в силата на личния пример - ежедневно да се опитваме да бъдем по-добри професионалисти и хора, за да оформим по-добра среда за живот около нас“, коментира Светослав Драгиев.

  Светослав Драгиев е завършил специалност „Международни икономически отношения“ в УНСС. Той е запален фотограф и любител на трекинга сред природата. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Китай ще подпомага производството на чипове с $47,5 млрд.
  Една от основните области, върху които ще се фокусира третата фаза на фонда, е оборудването за производство на чипове
  преди 9 часа
  Paysera България дебютира на ВЕАМ пазара на БФБ
  Компанията за дигитални платежни услуги планира да увеличи капитала си с 2 млн. лв.
  преди 10 часа
  Standard & Poor's потвърди рейтинга на България и стабилна перспектива
  Агенцията прогнозираприемане в еврозоната най-късно началото на 2026 г. и ръст малко под 3% за периода 2025-2027 г.
  23 май 2024, 15:30
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  23 май 2024, 13:52
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата