събота, 20 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1466 прочитания

  Българо-британската INDUSTRIA е сред финалистите на 2022 Web3 & Blockchain Transformation Awards

  INDUSTRIA е една от трите компании, достигнали до финалния кръг в категорията Blockchain for Good Award
  05 октомври 2022, 15:29 a+ a- a

  На 03.10 в Торонто, Канада от The Blockchain Research Institute (BRI) и MCI Canada обявиха финалистите за 2022 за Web3 & Blockchain Transformation Awards (W3B Awards). Победителите ще бъдат обявени на официална гала вечер - W3B Awards Gala - на 20.11.2022 в Торонто, като част от W3B World Conference.

  Българо-британската INDUSTRIA и Rebalance Earth заедно станаха една от трите компании, достигнали до финалния кръг в категорията Blockchain for Good Award. Заедно с другите финалисти компанията ще премери сили на 08.11 за наградата за използване на блокчейн технологии за екологично, социално и общностно развитие.

  Rebalance Earth използва блокчейн технологията Corda, IoT и AI, за да стимулира опазването на биоразнообразието и в частност габонските слонове, чийто начин на живот и взаимодействие с гората оказват сериозно влияние върху улавянето на въглерод и възстановяването на екологичната устойчивост. Rebalance Earth е проект, вдъхновен от идеята, че изменението на климата и опазването на биоразнообразието е взеобщ проблем, който се нуждае от свързващо природа-общности решение. Технологичната част на решението на Rebalance Earth се разработва от българско-британска компания INDUSTRIA.

  Партньорството се основава на дългогодишно доверие и съвместна работа по общи проекти. Решението е изградено върху Corda, технологична платформа за частен блокчейн, разработена от R3. На база общата работа между R3 и INDUSTRIA, R3 избра България за първия си R&D център в Източна Европа.

  Калина Тонковска, бизнес оперативен мениджър в INDUSTRIA, отбеляза: “Инвестирането в ESG е важно, от една страна, поради социални и екологични причини – ако бизнес секторът не се включи сега, няма да имаме бъдеще, в което да живеем по-късно.”

  Церемонията по награждаването ще се състои на 08.11. Тази година ораганизаторите получиха рекорден брой предложения, представляващи разнообразната и международна общност от блокчейн изследователи, лидери, новатори, developer-и и доставчици на услуги. След внимателно обсъждане, журито на W3B Awards избра 35 финалисти в 11 категории за награди.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Индустрия Технолъджи ООД в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 9 часа
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 13 часа
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 14 часа
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 15 часа
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект