петък, 01 март 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1207 прочитания

  Invest Sofia даде зелена карта на 2 компании

  Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите
  30 септември 2022, 17:06 a+ a- a

  Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (Invest Sofia) връчи зелени карти на две водещи компании в областта на логистиката и транспорта. Това са "М&М Милицер и Мюнх БГ" ООД и "Транстерминал" ООД.

  Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите, които отговарят на условията и не са сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите. На събитието присъстваха председателят на Надзорния съвет на Общинската агенция Николай Стойнев, зам.-кметът Ангел Джоргов, изпълнителният директор на Invest Sofia д-р Мария Христова и кметът на район „Люлин“ Милко Младенов.

  „Подкрепата за бизнеса е водещ приоритет за Столичната община и за кмета на града Йорданка Фандъкова. През Агенцията за инвестиции създадохме услуга, която да осигури бърза подкрепа за компаниите при работата им с администрацията“ – каза по време на събитието Николай Стойнев и подчерта, че София е устойчив град за предприемачите и бизнеса. Той връчи зелена карта на Сашо Тодоров, управител на “Транстерминал” ООД.

  “Транстерминал” ООД е част от швейцарския холдинг Transinvest Group. Той обединява 121 независими компании от 40 държави, опериращи по целия свят, със специален интерес към страните от Европа и Азия. „Транстерминал“ е с 10 на сто българско участие и основната дейност на компанията се състои в отдаване под наем и експлоатация на собствени недвижими имоти. „Тя има собствена складово-терминалната база в района на кв. „Люлин“, а през 2020 г. въведе в експлоатация нов Логистичен център, проектиран като един конструктивен модул със застроена площ 2133.50 м2“ – напомни Сашо Тодоров при получаване на зелената карта. Той сподели, че компанията вече е планирала близо 10 млн. евро нови инвестиции за разширяване на своята дейност в района на бизнес зоната в „Люлин“.

  Компанията "М&М Милицер и Мюнх Интернешънъл Холдинг", която получи зелена карта от зам.-кмета Ангел Джоргов, е водеща интернационална организация в областта на логистичните услуги, с дъщерни фирми практически във всички европейски и азиатски страни. Тя работи в България от 1991 година като първият чуждестранен инвеститор в транспортния сектор и днес представлява най–голямата транспортна и логистична група в страната. Общата инвестиция е от над 20 милиона евро, а 20 на сто от дружеството е с български мениджмънт. Зам.-кметът Ангел Джоргов напомни, че преди години тук е било пустеещ район, но вече е превърнат в бизнес зона с модерни сгради, модерно производство с много работни места. Той пое ангажимента бързо да стартира работата по изграждането на нов и удобен транспортен коридор за работещите. "Това е и мой приоритет, тъй като изграждането на подобна връзка ще облекчи трафика в района и ще създаде удобство на цялата бизнес зона" – каза кметът на района Младенов.

  До момента Invest Sofia е връчила 7 такива карти на инвеститори, чиито общ принос към икономиката е в размер над 130 млн. евро.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 минути
  Това ще е едно от първите училища у нас с изучаване на изкуствен интелект
  Предвижда се да има отделна професионална паралелка с кандидатстване след 7. клас
  преди 29 минути
  Българска компания спечели 2.4 млн. евро финансиране от Европейския съвет за иновации
  Smart Farm Robotix се класира между 42 високотехнологични фирми, избрани сред общо 1083 кандидатствали от ЕС
  преди 17 часа
  Проучване: Лихвите за покупка на жилище у нас вероятно ще останат ниски, а тези за бизнес имоти - по-високи
  Приемането ни в Шенген и еврозоната са предпоставки за засилване на интереса на чуждестранни инвеститори към България, сочи анализ на Colliers
  преди 18 часа
  ЕП подкрепи плановете за европейски цифров портфейл
  Новата рамка за цифрова идентичност ще предостави на гражданите на ЕС трансграничен цифров достъп до ключови обществени услуги
  преди 24 часа
  ОББ и ЕИБ със споразумение за гаранции по нови кредити за предприятия с персонал до 3000 души
  ОББ има 3 активни споразумения с ЕИБ и ЕИФ, по които може да отпусне нови кредити на обща стойност до 2 млрд. лв.