вторник, 29 ноември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1074 прочитания

  TELUS Дни на подкрепа ще инвестира 100 000 лв. в пчелни стопанства

  „Пчелар за един ден” е мотото, под което компанията организира доброволческата инициатива в Зоологическата градина в София
  21 септември 2022, 15:50 a+ a- a

  Снимка: TELUS

  След две години в хибриден формат TELUS Дни на подкрепа се завръща със събитие на живо. На 24 септември над 500 доброволци от TELUS International Bulgaria, заедно с техните приятели и семейства, ще се превърнат в пчелари за един ден. Съвместно с екипа на фондация „Истински мед” те ще сглобят 60 нови кошера, 1200 кошерни рамки и информационни материали, които да бъдат в помощ на 50 пчелари от цялата страна.

  „Пчелар за един ден” е мотото, под което компанията организира доброволческата инициатива в Зоологическата градина в София. Едновременно с това, ще се проведе и онлайн творческа работилница, която цели да създаде информационни материали, които да бъдат полезни в работата на подкрепените пчелари.

  Инициативата помага на стартиращи пчелари от платформата „Истински мед”, чиято мисия е опазването на пчелите. Дарението, което ще направи компанията, възлиза на повече от 100 000 лева и е под формата на кошери, ценни материали и оборудване. Част от тях са и 10 електрически центрофуги, които „Истински мед” ще предостави на пчелари, които имат най-голяма нужда. С тях те могат много по-ефикасно да изваждат меда от питите и петорно да оптимизират процеса по получаването му.

  TELUS International Bulgaria полага усилия в посока запазване биоразнообразието на българската природа и в частност грижата за пчелите. До този момент компанията и фондация Обществен борд на TELUS International Bulgaria са подкрепили финансово дигитализирането на „Музея на пчелата” в София и предприемаческия проект в областта на пчеларството - „Деца със светло бъдеще“, реализиран в с. Джурово ив помощ на уязвими семейства. Компанията също така подпомага и програмата „Осинови кошер”, като през 2022 г. е осиновила над 750 000 пчели, за които се грижат пчелари в различни точки на България. В момента „осиновените“ пчели опрашват над 900 милиона цветя всяка година.

  Тази година TELUS Дни на подкрепа отбелязва своя 10-годишен юбилей. За този период компанията и фондация Обществен борд на TELUS International в България са дарили над 2 млн. лева в подкрепа на повече от 200 благотворителни и образователни организации и каузи. Участие в тях като доброволци са взели над седем хиляди служители в подкрепа на мотото „Даваме там, където живеем”, дарявайки над 40 000 часа доброволчески труд.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  Министърът на енергетиката представи в Турция възможностите за инвестиции у нас
  Имаме условия за изграждане на соларни паркове, посочи Христов
  преди 1 час
  Ирландия глоби Meta с €265 млн.
  Глобите, наложени на компанията майка на Facebook в Европа през последната година надхвърлят €900 млн.
  преди 2 часа
  288 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 286 872
  преди 17 часа
  БНБ определи 8 банки за системно значими институции
  Определен е и размерът на буфера, който те трябва да поддържат
  преди 18 часа
  Flix разширява екипа в софийския Експертен център
  Българският офис е планиран като най-големия хъб след тези в Мюнхен и Берлин
  преди 19 часа
  Компанията Mail Boxes откри първия си франчайз в България
  Веригата за куриерски, маркетингови и принт услуги вече има два собствени центъра у нас