четвъртък, 29 септември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1338 прочитания

  Wizz Air стартира 2 нови маршрута от София

  От декември авиокомпанията ще лети до Хамбург и Стокхолм
  04 август 2022, 16:19 a+ a- a

  Сн: Wizz Air

  Wizz Air обяви днес разширяването на базата си на летище София с добавянето на 7-и самолет към местната си флотилия, стартирането на 2 нови маршрута и повишаването на честотата на 12 от най-атрактивните си действащи полети.

  От 13 декември 2022 авиокомпанията ще стартира два нови маршрута: до германския град Хамбург и до столицата на Швеция, Стокхолм. Билетите вече са в продажба и могат да бъдат резервирани.

  МАРШРУТ

  ДНИ

  СТАРТИРА ОТ

  ЦЕНИ ОТ*

  СОФИЯ – ХАМБУРГ

  Вторник, четвъртък,

  събота

  13 декември 2022 г.

  97.99 лв.

  СОФИЯ – СТОКХОЛМ

  Четвъртък, събота

  13декември 2022 г.

  97.99 лв.

  На днешната съвместна пресконференция с Летище София и в с участието на Ирена Георгиева, заместник-министър на туризма, Wizz Air обяви също, че ще повиши на честота на полетите си до 12 софийски маршрута. От днес пътниците ще имат по-голям избор за пътуване от българската столица до следните вълнуващи дестинации: Абу Даби, Барселона, Базел, Копенхаген, Брюксел, Айндховен, Женева, летище Франкфурт – Хан, Мадрид, Ница, Тел Авив и летище Меминген (Мюнхен – Запад).

  ДЕСТИНАЦИИ

  ПОВИШАВАНЕ НА ЧЕСТОТАТА

  СОФИЯ – АБУ ДАБИ

  2 à 3

  СОФИЯ – БАРСЕЛОНА

  5 à 7

  СОФИЯ – БАЗЕЛ

  2 à 3

  СОФИЯ – КОПЕНХАГЕН

  4 à 5

  СОФИЯ – ЛЕТИЩЕ ШАРЛЕРОА (БРЮКСЕЛ)

  3 à 4

  СОФИЯ – АЙНДХОВЕН

  5 à 7

  СОФИЯ – ЖЕНЕВА

  2 à 4

  СОФИЯ –  ЛЕТИЩЕ ФРАНКФУРТ-ХАН

  2 à 3

  СОФИЯ – МАДРИД

  3 à 4

  СОФИЯ – НИЦА

  2 à 3

  СОФИЯ – ТЕЛ АВИВ

  5 à 7

  СОФИЯ – МЕМИНГЕН

  4 à 5

  Първият полет на Wizz Air от София излита през септември 2005. Оттогава досега компанията се успя да се утвърди като пазарен лидер в България и е превозила вече над 16.4 милиона пътници от и до страната ни, от които 1.4 милиона само за 2022. Допълването на софийската флотилия на Wizz Air с новия Airbus A321сeo представлява допълнителна инвестиция от над 100 милиона долара от страна на WIZZ в България. Това ще допринесе за ръст на местната икономика и за създаването на 50 директни работни места в авиокомпанията и 200 индиректни.

  С пристигането на новия самолет в София флотилията на Wizz Air в България ще достигне 11 самолета, от които 7 са позиционирани в София, 3 във Варна и 1 в Бургас.

  По време на събитието Роланд Тишнър, мениджър Операции за Wizz Air Унгария, каза: „Щастливи сме да отпразнуваме разширяването на софийската ни база със 7-и самолет Airbus A321ceo, както и стартирането на нови два маршрута и повишаването на честота на 12 наши полети. Днешните новини са поредното доказателство за нашия дългосрочен ангажимент към българския пазар. Убедени сме, че тези новости ще имат положителен ефект върху икономическото и социалното развитие на България, тъй като с действията си ние подкрепяме растежа на туристическата индустрия и наемането на нови кадри. Бихме искали да благодарим на нашия дългогодишен партньор Летище София за страхотното сътрудничество до момента и очакваме още много страхотни проекти заедно. Каним всички нетърпеливи пътешественици да посетят новите дестинации на борда на една от най-младите, най-модерни и устойчиви самолетни флотилии в света.“

  Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на летище София, който също участва в днешната пресконференция, коментира: „Успешното ни сътрудничество с Wizz Air продължава. Седмият самолет и двете нови дестинации са крачка по-близо до 5-звездното летище, което ще станем до 2028. В допълнение към разширяването на мрежата ни от полети, ние се ангажираме да работим за икономически и социален растеж на София и България и нашите атрактивни летищни такси са част от този план. Оценяваме високо гласуваното доверие от страна на Wizz Air и вярваме в нашето позитивно съвместно бъдеще.“

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  Япония възстановява безвизовия режим с България
  Вижте как ще може да се влиза в страната
  преди 16 часа
  Учениците в дуално обучение са се увеличили 30 пъти за 6 години
  Миналата година учениците в дуална форма на обучение са били 10 450
  преди 17 часа
  Здравословни десерти и храна за домашни любимци планира да произвежда фирма в Бургас
  Инвестицията ще е за 10 милиона лева, а разкритите нови работни места се очаква да бъдат над 100
  преди 18 часа
  Kaufland инвестира над 35 млн. лв. в нов хипермаркет в София
  Кметът на София връчи специална Грамота за устойчивост на първия зелен филиал на веригата
  преди 18 часа
  Производител на луксозни седалки и панели за кино салони открива база в Бургас
  С реализирането на инвестицията ще бъдат разкрити около 40 работни места