неделя, 02 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1630 прочитания

  Събко Събков е новият Финансов и Административен директор на StorPool Storage

  Събко има дългогодишен опит в сферата на корпоративните финанси
  02 август 2022, 11:07 a+ a- a

  Събко Събков - Финансов и Административен директор на StorPool Storage. Снимка: StorPool Storage

  Събко Събков поема позицията на Финансов и Административен директор в българската софтуерна компания StorPool Storage, съобщават от компанията. Той е бакалавър Стопанско управление от Софийски университет и е завършил магистратура финанси и инвестиции в престижния унивеситет The Rotterdam School of Management. Притежател е на сертификат за Chartered Financial Analyst (CFA), както и редица други сертификати и отличия. Освен високите постижения в професионалната му кариера Събко е и част от Българската федерация по скуош и е медалист на много състезания.

  Като финансов и административен директор в StorPool Storage, Събко ще управлява организационните и финансовите процеси в компанията, ще отговаря за финансовата политика и стабилност на компанията и ще контролира и анализира паричните потоци и бюджетирането на компанията.

  Събко стартира кариерата си в сферата на финансите през 2008 г. в Райфайзенбанк България. Стремежът му да продължава да се развива на международно ниво, го кара да емигрира през 2010 г. в Холандия, където дълги години работи в отдел „Инвестиционно банкиране“ на The Royal Bank of Scotland. Впоследствие се присъединява в екип „Корпоративни финанси“ на KPMG Amsterdam, където придобива ценен опит в анализ на капиталовите пазари и първични публични предлагания, както и изготвяне на инвестиционни меморандуми.

  През 2016 г. се връща на родна земя, като продължава да развива уменията си в оперативния аспект на управлението на финанси, отчитането, планирането и анализа на KPI-и. Също така Събко взема дейно участие и в проектите по придобивания на холандската ICT Group NV.

  „За мен е огромна чест да заема поста Финансов и Административен директор в StorPool Storage. Това е една уникална за българския пазар компания, която разработва собствено софтуерно решение, работи на международно ниво, а екипът ѝ е съставен от силно мотивирани специалисти, които успяват да се справят ежедневно с множество предизвикателства. За мен лично това е огромна възможност и имам амбицията заедно с екипа на StorPool да постигнем още по-големи успехи и да докажем, че българските компании имат водещо място на международната сцена”.

  Събко участва във финансовия мениджмънт на StorPool Storage от 2020 г., а от април 2022 г. официално е преназначен като Финансов и Административен директор на компанията. Компанията е световен лидер в предоставянето на софтуерни решения за съхранение на данни за големи доставчици на ИТ услуги. През 2022 StorPool се класира на първо място сред IT компаниите в България в престижната класация за най-бързоразвиващи се компании в Европа FT 1000, организирана от Financial Times и Statista. 

  Вижте какъв продукт разработва StorPool Storage

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на StorPool Storage в Jobs.bg

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Invest Sofia даде зелена карта на 2 компании
  Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите
  преди 2 дни
  Радев и Алиев обсъдиха българския бизнес да получават газ директно от Азербайджан
  България, Румъния, Унгария и Словакия предлагат да транзитират още азерски газ за Европа
  30 септември 2022, 11:04
  Google обещава да създаде 20 хил. работни места в Гърция
  Технологичният гигант ще създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра
  30 септември 2022, 10:06
  ЕП ще обсъди отново влизането на България в Шенген
  Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство