неделя, 02 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1220 прочитания

  ProductLead: Удвояваме размера на компанията по отношение на колеги на всеки 2 години

  Как потребителското съдържание промени маркетинга, това ли е бъдещето в сектора и какви са плановете на компанията у нас, разказва Александър Стоика-Марку, съосновател на платформата
  28 юли 2022, 13:23 a+ a- a

  Александър Стоика-Марку е в класацията на Forbes 30 под 30 години, GSEA TopStupreneur в Европа, финалист на Thiel Fellowship, JAEC Grand Champion и е завършил топ програми за лидерство и иновации от MIT и Harvard. (Снимка: ProductLead)

  Румънската платформа за маркетинг чрез потребителско съдържание ProductLead стъпи на пазара у нас. Свързахме се с Александър Стоика-Марку, съосновател на платформата, за да ни разкаже повече за ролята на потребителското съдържание, какво е бъдещето на маркетинга и какви са плановете за развитие на компанията.

   

  ProductLead вече е в България. Имате ли офис и колко и какви специалисти са заети в него, ако го има? Търсите ли служители, ако да – какви?
  Ние сме глобална компания от първия ден със служители, работещи дистанционно. Има само един румънски офис, но ние не изискваме никой да работи оттам. Нашите специалисти вече са в множество държави и се стремим да се разширим главно от страна на разработката. Ние удвояваме размера на компанията по отношение на колеги на всеки 2 години. В България имаме много колеги: PR, Influencer Marketing специалисти и специалисти по платени медии. Търсим нови колеги от областите Продажби и Обслужване на клиенти.

  Имате ли вече клиенти у нас?
  ProductLead работи основно с големи клиенти, които вече са лидери в своите индустрии или имат голяма визия как да стигнат там. Ние работим с големи играчи в областта на красотата, модата и бързооборотните стоки и нашата позиция на пазара ще се разшири бързо чрез придобиване на повече клиенти и партньори.
  Eleven Venture Fund (Български фонд) инвестира в нас през 2021 г. и с тяхна помощ ще затвърдим позицията си на пазара.
  Имаме стратегическо партньорство със Sportal Media Group, където внедрихме нова услуга, наречена Social Display и използвайки техния опит, ще стигнем до топ агенции/ клиенти в България.

  С колко български инфлуенсъри си партнира компанията към момента? Смятате ли да разширите мрежата си?
  Едва наскоро започнахме да търсим инфлуенсъри и 75+ се присъединиха към платформата. Те са развълнувани от сътрудничеството с водещи марки, използвайки просто, но изчерпателно приложение. Те вече не трябва да доказват своите статистики или да експортират екранни снимки/ отчети. Всичко става автоматично, след като са се регистрирали с акаунтите си във Facebook и Instagram. Имаме отдадени служители, които отговарят за растежа на инфлуенсърите, особено в България.

  Кои икономически сфери можете да покриете в момента?
  Най-подходящите за нашия продукт са клиентите в областта на красотата, модата, пътуванията, аксесоарите, спорта, храната, бързооборотните стоки и търговията на дребно. Като се има предвид това, видяхме, че генерираното от потребителите съдържание е изключително важна част от маркетинговия стак за марки и в други индустрии.

  Какво точно представлява услугата, която предлагате? 
  ProductLead е платформа, изградена като екосистема, комбинираща ключови функции от маркетинговия стак в един интегриран поток. Предоставяме на CMO и маркетинговите екипи контрол, простота и демократизиран достъп до креативността, така че да могат да виждат парите, които харчат.
  Има 3 основни характеристики:
  • Визуална търговия – събирате съдържание и го активирате, като добавите точки за пазаруване (shopping pins) върху него. След това добавяте галериите към уебсайта си за електронна търговия, за да увеличите реализациите и средната стойност на поръчката.
  • Creative Studio – създавате ангажиращи статични банери и анимирани видео реклами в мащаб. Комбинирате вашето собствено съдържание, безплатни изображения и видеоклипове с генерирано от потребителите съдържание за максимално въздействие в социалните медии и реклами.
  • Кампании за създатели (Creator Campaigns) - сътрудничите с влиятелни лица (нано, микро, макро) за създаване на генерирано от потребителите съдържание. Активирате десетки или стотици инфлуенсъри по стандартизиран начин. Проследявате резултатите в реално време и изтегляте отчет за кампанията.

  Всичко това се измерва чрез нашия изчерпателен набор от анализи, предоставящи подробности за съдържание, акаунти и инфлуенсъри. Нашата крайна цел е да съкратим пътя от откриването на продукта до покупката, като интелигентно интегрираме потребителското съдържание (UGC) в потребителската фуния.

  Как приложението Amplifame помага на инфлуенсърите?
  Инфлуенсърите използват Amplifame заради лесната му употреба и разнообразието от сътрудничества с марки. Основните предимства за тях са:
  • могат да кандидатстват за различни кампании едновременно;
  • култивират значими взаимоотношения с марки, които могат да се превърнат в дълготрайни сътрудничества;
  • получават възнаграждение за съдържанието, което предоставят;
  • имат лесен начин за работа с марки, без да е необходимо да експортират отчети;
  • увеличават присъствието си в социалните медии, като същевременно предизвикват собствената си креативност.

  Потребителското съдържание ли е бъдещето на маркетинга?
  Днес 92% от потребителите се доверяват повече на органичното, генерирано от потребителите съдържание, отколкото на традиционната реклама. Имайки предвид тази статистика, ние вярваме, че UGC обръща редовния маркетингов модел с главата надолу. Вече не марките насочват съдържание към потребителите, съдържанието, което те смятат, че ще им хареса. Вече говорим за марки, които работят с потребителите, за да създават съдържание. И това, генерирано от потребителите съдържание, се валидира в социалните медии и се разширява в други медии, като реклами или социално показно.
  Потребителите са тези, които са избрали UGC като надежден формат и ние даваме възможност на марките да издигнат съдържанието си на следващото ниво.

  Какви са плановете на компанията за развитието ѝ у нас в средносрочен план?
  Искаме да станем лидери в региона и да се разширим повече на нововъзникващите пазари: Латинска Америка и Индонезия. В дългосрочен план искаме да имаме 100 000 инфлуенсъри и да удвоим екипа.

  Как ще изглежда пазарът според Вас след 5 години?
  Маркетингът на инфлуенсърите ще расте бързо с двуцифрени темпове годишно. Марките ще намерят нови начини да демонстрират възвръщаемост на инвестициите в маркетинга на инфлуенсърите и ще интегрират UGC по-дълбоко в своята клиентска фуния.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  30 септември 2022, 17:06
  Invest Sofia даде зелена карта на 2 компании
  Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите
  30 септември 2022, 17:01
  Радев и Алиев обсъдиха българския бизнес да получават газ директно от Азербайджан
  България, Румъния, Унгария и Словакия предлагат да транзитират още азерски газ за Европа
  30 септември 2022, 11:04
  Google обещава да създаде 20 хил. работни места в Гърция
  Технологичният гигант ще създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра
  30 септември 2022, 10:06
  ЕП ще обсъди отново влизането на България в Шенген
  Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство