четвъртък, 08 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1015 прочитания

  Българска агенция с две награди за дизайн

  Squared спечели два приза на международния конкурс A' Design Award & Competition
  21 юли 2022, 14:39 a+ a- a

  Снимки: Squared

  Squared e единственият победител от България с награда за комуникационен дизайн на международния конкурс A' Design Award & Competition. На 20 юли бе официалното награждаване на лауреатите по време на бляскава гала церемония в гр.Комо, Италия, сред които се нареди и Squared, с две награди за дизайн.

  Проектът Joy of Playing на творческата агенция получи бронзово отличие, което се връчва за много добър дизайн, демонстриращ съвършенство. Наградата е за бранд идентичност и цялостна комуникация на марка за детски играчки Balin. Агенцията е разработила както визуалната идентичност на марката, така и дизайна на играчките, които оживяват в серия от илюстрации. Проектът е финалист и в категорията за продуктов дизайн, детски играчки. 

  A' Design Award има за цел да популяризира добрите дизайнерски практики в световен мащаб, както и да възпламени и възнагради креативността, оригиналните идеи и генерирането на концепции във всички категории на дизайна. Наградата A' Design Award се връчва ежегодно за продукти и проекти, които предлагат допълнителна стойност, повишена полезност, нова функционалност, подобрена естетика, изключителна ефективност, по-добра устойчивост и по-висока производителност.

  Втората A’ Design награда на Squared, отново за бранд идентичност, е за проекта Enable Change. Агенцията има и още един финалист в категорията за комуникационен дизайн.

  „Това международно признание означава много за нас. Когато проектите ни получат такъв добър отзвук, сме уверени, че сме на прав път. Вярвам, че това е повод за гордост и за нашите клиенти, чиито брандове са отличени на световната сцена за комуникационен дизайн.“, коментира Яна Околийска, творчески директор на Squared. 

  Проектът Joy of Playing ще бъде представен на международно изложение за дизайн в Италия. Очаква се изложбата да обиколи и други страни по света.

  A' Design Award & Competition е едно от най-значимите и престижни събития в сферата на дизайна и иновациите. Тази година заявките за конкурса бяха внимателно оценени от 227-членно жури, което събра видни учени, влиятелни журналисти, утвърдени професионалисти в дизайна и опитни предприемачи от цял свят. Отличени са 2022 победителя от 115 държави. 

  SQUARED е независима творческа агенция за дизайн, реклама, производство на аудиовизуални продукти и стратегическо планиране. Основана в София и с малък екип, агенцията вече е известно име на международната сцена за брандинг и дизайн. Носител е на отличия от престижни фестивали за реклама и дизайн, между които са A’Design, Adstars, International Design Awards (IDA), Novum design award, Summit International Awards, World Independent Advertising Awards (WINA). 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 минути
  ЕК отпуска 197 млн. евро на България за подобряване на електропреносната мрежа
  Целта е ускорена електрификация на транспорта, решения за декарбонизация и децентрализация на потреблението и производството на електрическа енергия.
  преди 44 минути
  Парламентът прие удължаване на бюджета
  Депутатите приеха решението с единодушие
  преди 1 час
  Европейската икономика е в рецесия през първото тримесечие на 2023 г.
  Това показват ревизираните данни на Евростат
  преди 1 час
  12 компании влизат в програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale 2022
  В програмата са селектирани 22 предприемачи от различни сектори – софтуерната и финтех индустрия, електронната търговия, спорта, F&B и други
  преди 2 часа
  Столичният Бизнес парк предприема дългосрочна трансформация
  Нейната цел е Паркът да се развива като вторичен градски център и място за обществено обслужване, отдих и рекреация на всякакви възрастови групи и др.