неделя, 02 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  497 прочитания

  Nexo подписа план за придобиване на азиатската Vauld

  Институцията с български корени планира да придобие до 100% от Vauld и да реорганизира бъдещите си операции с цел да ускори по-доброто си присъствие в Азия
  05 юли 2022, 16:22 a+ a- a

  Nexo, водещата институция за дигитални активи, обяви, че е подписала индикативен план с Vauld, който предоставя на Nexo 60-дневен ексклузивен проучвателен период, свързан с планираното придобиване на Vauld в очакване на задоволителен резултат от започнатия процес по надлежна проверка. След успешното приключване на трансакцията Nexo планира да придобие до 100% от Vauld и да реорганизира бъдещите си операции и да ускори по-доброто си присъствие в Азия.

  Nexo обяви също, че е осигурила консултантските услуги на две големи Уолстрийт банки, за да получи най-добрите съвети относно няколко придобивания и осигуряване на опции за ликвидност.

   „Съчувстваме на всички засегнати от драстичния спад на пазара. Трудните времена обаче винаги ни учат на важността на устойчивия бизнес модел и разумното управление на риска. Неизбежно е лидерите в индустрията да излязат от настоящата криза на базата на конкурентна сила, дисциплина и безкомпромисна отговорност към клиентите. Nexo приветства диалог с инвеститорите във всички известни платформи за кредитиране на дигитални активи за нов и устойчив път напред чрез стратегическия си принос на корпоративно управление, подобрено генериране на приходи и оптимизирана структура на оперативните разходи“, коментира Татяна Методиева, CFA, Ръководител на отдел Корпоративни Финанси и Инвестиции в Nexo.

  Nexо намира синергии със съществуващия фокус на Vauld върху Югоизточна Азия, важен и непрекъснато разрастващ се пазар за водещите финансови услуги на компанията. Въпреки че Nexo има за цел да предостави незабавна помощ и да облекчи ограниченията за теглене, въведени в платформата на Vauld, вече се правят по-големи планове за бъдещето. Nexo едновременно ще проучи интегрирането на по-широка продуктова гама за ритейл и институционални клиенти, силна ликвидност, правен и регулаторен опит, несравнима автоматизация, риск мениджмънт и най-добрите бизнес практики, които са укрепили неговата твърда позиция въпреки каскадния колапс на множество институции в сектора. Целта е не само да се защити съществуващата клиентска база на Vauld във възможно най-голяма степен, но и да им се даде достъп до подобрен набор от услуги.

  „Работата под шапката на Nexo ни поставя незабавно в силна позиция да продължим изпълнението на нашите задължения към клиентите ни и в същото време да изпълняваме амбициозните планове на двете компании, независимо от пазарните условия“, каза Даршан Батия от Vauld.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  30 септември 2022, 17:06
  Invest Sofia даде зелена карта на 2 компании
  Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите
  30 септември 2022, 17:01
  Радев и Алиев обсъдиха българския бизнес да получават газ директно от Азербайджан
  България, Румъния, Унгария и Словакия предлагат да транзитират още азерски газ за Европа
  30 септември 2022, 11:04
  Google обещава да създаде 20 хил. работни места в Гърция
  Технологичният гигант ще създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра
  30 септември 2022, 10:06
  ЕП ще обсъди отново влизането на България в Шенген
  Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство