неделя, 02 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  817 прочитания

  Австрийската компания Julius Meinl празнува 160-годишен юбилей

  По повод празника фирмата организира „Пътуване във времето“ с ретро трамвай в София
  16 юни 2022, 16:16 a+ a- a

  сн: Julius Meinl

  Julius Meinl е австрийска семейна компания, глобален посланик на виенската кафе култура. Тази година компанията отбелязва своя 160-ти рожден ден.

  Julius Meinl обяснява успеха си традиционните ценности: пет поколения опит в кафето, висококачествени продукти и отлично обслужване на клиентите.

  Компанията се нарежда сред 3-те най-добри марки кафе в над 40 държави. Julius Meinl е лидер на пазара в Австрия, Централна и Източна Европа, Адриатика, Русия и Дубай.

  Историята й започва през 1862 с откриването на магазин за хранителни стоки в центъра на Виена. Скоро след това Юлиус Майнл I разработва една от първите в света механични техники за печене на кафе, за да гарантира постоянно качество на кафето. Това революционно изобретение поставя основата на международния успех както на компанията, така и на марката Julius Meinl.

  Днес повече от 40 000 ресторанта и бизнес клиенти по целия свят разчитат на изисканите смеси за кафе и чай от Julius Meinl. Julius Meinl Industrieholding разчита на първокласно качество от най-добре развиващите се региони в света за производството на избрани марки кафе и чай.

  Печенето и преработката на суровото кафе се извършва в две фабрики във Виена, Австрия и Виченца, Италия, като създаването на нови смеси се извършва традиционно в централата във Виена на адрес Julius Meinl Gasse 3-7. Всяка година се изпичат 16 000 тона първокласно кафе на зърна.

  Около 5 милиона чаши кафе Julius Meinl се сервират в повече от 70 страни всеки ден, което е около 1,8 млрд. чаши годишно. За да гарантира, че всяка чаша кафе Julius Meinl отговаря на строгите изисквания за качество на компанията, тя обучава около 1200 ресторантьори и техния персонал всяка година в Академията за кафе Julius Meinl във Виена.

  В допълнение, Julius Meinl предава своите експертни познания за кафето на световни семинари и обучения за служителите на своите клиенти: от познания за важността на печенето на кафе, до перфектната екстракция на кафето.

  По повод празника фирмата организира „Пътуване във времето“ с ретро трамвай в София.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  30 септември 2022, 17:06
  Invest Sofia даде зелена карта на 2 компании
  Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите
  30 септември 2022, 17:01
  Радев и Алиев обсъдиха българския бизнес да получават газ директно от Азербайджан
  България, Румъния, Унгария и Словакия предлагат да транзитират още азерски газ за Европа
  30 септември 2022, 11:04
  Google обещава да създаде 20 хил. работни места в Гърция
  Технологичният гигант ще създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра
  30 септември 2022, 10:06
  ЕП ще обсъди отново влизането на България в Шенген
  Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство