четвъртък, 29 септември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1653 прочитания

  Wizz Air стартира 4 нови маршрута от Бургас

  Авикомпанията открива отново лятната си база в морския град
  15 юни 2022, 17:18 a+ a- a

  Wizz Air откри отново лятната си база в Бургас. Тя ще оперира през целия текущ летен сезон от днес до 15 септември 2022.

  На официалното откриване на базата, компанията съобщи, че ще базира 1 самолет на летището в Бургас, а юни и август ще стартира изпълнението на четири нови маршрута от морския град до Лондон Гетуик (Великобритания), Дебрецен (Унгария), Жешув и Краков (Полша). Местата по тях са вече в продажба и могат да бъдат резервирани. Така маршрутите на WIZZ от Летище Бургас за лято 2022 вече са 16.

  Днешното официално откриване на лятната база на Wizz Air в Бургас е още едно доказателство за силния ангажимент на авиокомпанията към развитието на българския пазар и това да предоставя на пътниците все по-вълнуващи, безопасни и достъпни възможности за пътуване. Разширяването на маршрутната мрежа на WIZZ от Бургас също ще подпомогне икономическото развитие на България, като допринесе за поощряването на местния морски туризъм чрез свързването на черноморския град с 16 дестинации за лято 2022 и осигуряването на изгодни възможности за пътници от цяла Европа да летят директно до морския бряг на България, а и ще доведе до откриването на нови работни места в авиоиндустрията и свързаните с нея.

  Историята на Wizz Air в България стартира през 2005 г., когато излита първият полет от София до Будапеща. Като част от разширяването на мрежата си, превозвачът продължава да бъде лидер на пазара у нас и да увеличава своите местни операции.

  Самолетът Airbus A320, който Wizz Air ще базира на Летище Бургас, ще поддържа експлоатацията на някои от 16-е маршрута, които включват дестинациите Виена, Дортмунд, Лондон Лутън, Лондон Гетуик, Тел Авив, Варшава Шопен, Вроцлав, Гданск, Жешув, Катовице, Краков, Люблин, Познан, Будапеща, Дебрецен, Айндховен с общо 300 000 места в продажба от Бургас през 2022 г.

  Полските перли Краков и Жешув, красивият унгарски град Дебрецен, и модерният Лондон (летище Гетуик) са четирите нови дестинации, които WIZZ добавя от юни и август към мрежата си. Полетите ще бъдат изпълнявани през цялото лято на 2022 г., предоставяйки на клиентите удобна възможност за кратка уикенд ваканция или по-дълга почивка. 

  По време на откриването на базата днес Александра Аваданей, главен директор за приходите в Wizz Air, каза: „Развълнувани сме днес да открием нашата лятна база в Бургас, като вярваме, че интересът от страна на пътници от цяла Европа към красивия морски курорт ще бъде голям. Днешната новина е и поредното доказателство за нашата дългосрочна отдаденост към българския пазар. Убедени сме, че това ново разширение на българската ни мрежа ще окаже положително въздействие върху икономическото развитие на България и ще подкрепи ръста на туристическата индустрия. Нашият страхотен екипаж очаква с нетърпение да посрещне пасажери на борда на нашата модерна флотилия, за да им подари приятното лятно изживяване, което всеки заслужава.“

  Д-р Франк Кванте, главен изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар, който също участва в днешната пресконференция, коментира: „Равълнувани сме да открием лятната база на Wizz Air на летище Бургас за втора поредна година! Във Фрапорт Туин Стар сме много щастливи, че Wizz Air е наш стратегически партньор и тази лятна база е доказателство за нашето по-задълбочено сътрудничество с авиокомпанията. Сигурен съм, че ще продължим успешното си партньорство, за да предоставяме все повече възможности за пътуване на всички гости и жители на Бургас до атрактивни дестинации в Европа".

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  Япония възстановява безвизовия режим с България
  Вижте как ще може да се влиза в страната
  преди 17 часа
  Учениците в дуално обучение са се увеличили 30 пъти за 6 години
  Миналата година учениците в дуална форма на обучение са били 10 450
  преди 17 часа
  Здравословни десерти и храна за домашни любимци планира да произвежда фирма в Бургас
  Инвестицията ще е за 10 милиона лева, а разкритите нови работни места се очаква да бъдат над 100
  преди 18 часа
  Kaufland инвестира над 35 млн. лв. в нов хипермаркет в София
  Кметът на София връчи специална Грамота за устойчивост на първия зелен филиал на веригата
  преди 18 часа
  Производител на луксозни седалки и панели за кино салони открива база в Бургас
  С реализирането на инвестицията ще бъдат разкрити около 40 работни места