понеделник, 03 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1282 прочитания

  „Мелексис България“ откри новата си производствена сграда в София

  Инвестицията възлиза на 75 млн. евро, ще бъдат открити над 160 нови работни места
  13 юни 2022, 10:35 a+ a- a

  сн: Столична община, Фотограф: Аделина Ангелова

  Melexis, глобална инженерна компания в сферата на микроелектрониката, откри своята високотехнологична сграда в град София. Към вече съществуващата площ на сградата - 7 500 кв.м. са добавени нови 15 000 кв. м., на които се помещават офисни пространства, научноизследователска, развойна, производствена дейност и складова база.

  Сред официалните гости на церемонията по откриването на сградата бяха Десислава Бонева, заместник-министър на иновациите и растежа; Йорданка Фандъкова, кмет на град София; Богдан Богданов, главен изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, както и дългогодишни партньори на компанията и представители на висшия мениджмънт на Melexis.

  В момента в българския офис работят над 650 души, което го прави най-големият за компанията в световен мащаб. В изпълнение на поетия ангажимент през 2021 да разшири екипа си в страната със 160 нови служители, Мелексис България активно наема хора в производството и в инженерните си екипи.

  Новото производство е най-голямото и най-модерното за компанията в световен мащаб и разполага с капацитет за над 450 машини.

  "Вълнението е голямо, защото в тези предизвикателни времена, ние успяхме да генерираме редица значими успехи, сред които да разширим екипа си и да открием сградата си тук. Това ще допринесе за нашия бъдещ растеж по отношение, както на разработването на нови продукти, така и за повишаването на капацитета за тестване. Всичко това е реалност благодарение на отдадеността на нашите служители, тяхната мотивация и припознаването с визията на Melexis", сподели Марк Бирон, главен изпълнителен директор на Melexis.

  "Новата сграда затвърждава плановете ни за дългосрочно присъствие в София. Тя допринася за позиционирането на България на европейската карта за високи технологии, микроелектроника, автомобилостроене и иновации", каза Силвен Коло, управител на Melexis България.

  "Вярвам, че Мелексис с иновациите и инвестициите си олицетворява всичко, което Министерството на иновациите и растежа насърчава и иска да развива в България. Наблюдавам развитието на Мелексис тук повече от 20 години, и вярвам, че това е прекрасен пример за разрастване на успешен бизнес в България", сподели Десислава Бонева, заместник-министър на иновациите и растежа.

  „Инвестициите в технологични компании са възможност за града, за икономиката, екосистемата и хората и разбира се за младите таланти, които за радост в София стават и остават все повече. А когато една компания реши да разширява своето производство и да продължи да инвестира, това е признание и доверие", каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

  „Общинската агенция показа, че заедно подкрепяме сериозните компании и привличаме нови инвестиции за града ни, а в годините на тежки кризи инвестиция в размер на 75 млн.евро в града ни е важна. Поздравявам компанията за доверието към София и за реализираната сграда, защото нейната концепция се вписва в принципите и целите на нашия град и на Европа днес. Ще се радвам повече компании да инвестират в зелени сгради и технологии, за да може градът ни да става все повече иновативен и зелен, подчерта също кметът на София.

   

  Новата сграда е построена така, че да щади максимално околната среда и ресурсите на планетата - енергийно ефективни съоръжения, система за сграден мениджмънт, интелигентен контрол на температура, относителна влажност и осветеност, система за повторно оползотворяване на енергията и топлината.

   Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Melexis България в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  Над 75% от заетите у нас работят в малки и средни предприятия
  МСП генерират 66% от добавената стойност в икономиката
  преди 5 часа
  Сливанията и придобиванията в световен мащаб със спад
  Тенденцията за понижаване продължава трети пореден месец
  преди 9 часа
  Индийската централна банка отново повиши лихвеният процент
  Увеличението от май насам е с общо 190 базисни пункта
  преди 9 часа
  Инфлацията в Еврозоната достигна 10% през септември
  Най-висок темп на ръст има енергията, чиято инфлация достига близо 41%, според данни на Евростат
  преди 11 часа
  Газпром прекрати доставките на газ за Италия
  Причините изглежда са регулаторни промени в Австрия, откъдето страната получава руско синьо гориво