четвъртък, 29 септември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1812 прочитания

  Павел Колев е новият управител на биофармацевтичната компания AbbVie за България

  Той поема поста от досегашния управител Кирил Николчев
  09 юни 2022, 09:59 a+ a- a

  Павел Колев е новият управител за България на биофармацевтичната компания AbbVie от 1 юни 2022, съобщи Золтан Якаб, вицепрезидент на компанията за Централна и Източна Европа.

  Павел Колев поема поста от досегашния управител Кирил Николчев, който по-рано обяви решението си да се насочи към различно професионално предизвикателство.

  Павел Колев е част от екипа на AbbVie на практика от 2012, когато се присъединява към Abbott – България като продуктов мениджър на лекарствения продукт Humira. През 2013 той заема последователно позициите старши продуктов мениджър и мениджър на бизнес структурата (BUM) за Humira. През 2016 е промотиран за търговски мениджър на направлението Humira, Гастроентерология в Регионалния екип EEME&A (Eastern Europe, Middle East and Africa), а по-малко от 3 години след това – за търговски директор за Humira (всички индикации) в същия регион. През 2020 Павел Колев се присъединява към глобалния маркетинг екип на компанията като директор за направлението Humira, Гастроентерология, след което се включва в глобалния маркетингов екип, подготвящ пускането на пазара на лекарствения продукт Skyrizi в индикацията Болест на Крон (CD). На поста управител на AbbVie за България идва от позицията директор на бизнес направлението „Имунология“ (BUD Immunology) в Русия, която е заемал от 1 септември 2021.

  Преди работата си в Abbott/AbbVie, Павел Колев е бил на различни позиции в AstraZeneca в България. Кариерата му във фармацевтичната индустрия започва в „Санита Трейдинг“ и „Софарма“. Той е магистър по „Фармация“ от Медицинския университет – София.

  Кирил Николчев остава в екипа до края на юли, за да се осигури приемственост и плавен преход в управлението.

  „След почти 15 години в Abbott/AbbVie взех решение да напусна корпоративния фарма свят и да опитам нещо различно. Имах щастието да работя в чудесна компания с важни продукти, с прекрасен местен екип и да имам за началници смислени лидери. Щастлив съм, че Павел Колев ще заеме моята позиция от 1 юни, защото Павел е в AbbVie от 2012 година, познава компанията, средата и хората, а и в последните 6 години имаше шанса да развие уменията си на различни глобални позиции в AbbVie“, написа Кирил Николчев до колегите си в Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM).

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  Япония възстановява безвизовия режим с България
  Вижте как ще може да се влиза в страната
  преди 17 часа
  Учениците в дуално обучение са се увеличили 30 пъти за 6 години
  Миналата година учениците в дуална форма на обучение са били 10 450
  преди 18 часа
  Здравословни десерти и храна за домашни любимци планира да произвежда фирма в Бургас
  Инвестицията ще е за 10 милиона лева, а разкритите нови работни места се очаква да бъдат над 100
  преди 18 часа
  Kaufland инвестира над 35 млн. лв. в нов хипермаркет в София
  Кметът на София връчи специална Грамота за устойчивост на първия зелен филиал на веригата
  преди 19 часа
  Производител на луксозни седалки и панели за кино салони открива база в Бургас
  С реализирането на инвестицията ще бъдат разкрити около 40 работни места