вторник, 05 юли 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1083 прочитания

  Украинската ИТ компания Ciklum открива офис у нас

  В офиса в София работят повече от 100 професионалисти, компанията продължава да се разраства
  13 май 2022, 11:06 a+ a- a

  Основаната в Украйна ИТ компания Ciklum, която разработка на дигитални продукти и услуги, откри офис в България. Центърът в София разширява присъствието на компанията в Източна Европа, като дава достъп до нови ИТ таланти.

  „Талантите в Източна Европа са ключови за глобалния пазар на дигитални решения и услуги. Знаем това от нашия опит в Украйна, Полша, Чехия, Словакия и Румъния. ИТ индустрията в България отчита двуцифрен ръст. Мисля, че нашият 20-годишен опит в развитието на таланти в областта ще подкрепи тази динамика“, каза Кулрадж Смах, главен изпълнителен директор на Ciklum.

  В новия офис в София работят повече от 100 професионалисти. Компанията има амбициозни планове да ускори наемането на местни специалисти и също така да предложи работа на украинци, които са били принудени временно да напуснат домовете си и да се преместят на по-безопасни локации.

  От Ciklum са убедени, че опитът им в работата с междукултурни дигитални екипи за разработка, в хибридни дистанционни модели с фокус върху източноевропейските таланти, ще бъде в основата на успеха им в България.

  Компанията очаква центърът й в България да наема таланти в цялата страна и да предостави възможност на няколко стотици технологични професионалисти да реализират потенциала си до края на годината.

  „Търсенето на дигитални продукти не спира да расте. Ние ясно виждаме, че Източна Европа и в частност България има огромен потенциал за успех на този пазар. Като глобална компания, ние създаваме възможности за местни таланти да се присъединят към международни проекти“, добави Александър Будич, вицепрезидент "Стратегии и операции" в Ciklum.

  Миналата година Ciklum придоби CN Group, базиран в Чехия софтуерен разработчик, и сега продължава да укрепва позициите си на международния пазар.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  ЕС договори нови правила за контрол на "Дивия запад" на крипто индустрията
  Компаниите за криптовалути ще трябва да имат лиценз за упражняване на дейност в ЕС, въвеждат се и мерки за защита на потребителите
  преди 12 часа
  България се присъединява към инициатива, подкрепяща ядрената енергетика
  Становището е покрепено от 20 синдиката от Белгия, Чехия, Финландия, Франция, Унгария, Литва, Румъния, Словакия, Словения и Хърватия
  преди 15 часа
  iBanFirst придобива базирания в Лондон Cornhill
  Финтех компанията планира международни сделки на стойност €100 млн. през следващите 3 години
  преди 16 часа
  Българската Gtmhub придоби нова компания
  Това е втората сделка по придобиване за българския стартъп от началото на 2022
  преди 16 часа
  SeedBlink стартира вторичен пазар, където инвеститорите могат да продадат придобитите активи
  Компанията стартира и SeedBlink Circle, общност за активни членове, за да улесни взаимодействието и споделянето на идеи