събота, 02 юли 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1216 прочитания

  Българската компания AMPECO получи награда за устойчивост в автомобилната индустрия от Германия

  Платформата на AMPECO за управление на зарядни станции се използва от над 80 компании на 6 континента
  12 май 2022, 12:32 a+ a- a

  Петър Георгиев - ръководител „Стратегия и партньорства” в AMPECO. Снимка: © Zöhre Kurc

  Българската продуктова компания AMPECO, която разработва cloud-базирана софтуерна платформа за управление на зарядни станции за електромобили, получи международно признание. На церемония в Берлин на 11 май 2022 компанията беше отличена с награда за устойчивост в автомобилната индустрия - Sustainability Award in Automotive 2022, заедно с още седем фирми от цяла Европа.

  Това e първото издание на наградите, организирано съвместно от германската медийна група ATZ/MTZ и експертите по мобилност и устойчивост на консултантската компания Arthur D. Little (ADL). Наградата се връчва за устойчиви решения в областта на опазването на околната среда и климата в автомобилната индустрия и мобилността. Експертното жури отличи осем победители в трите категории - технологии, мобилни концепции и стартиращи компании по време на конгреса ATZlive - Powertrains and Energy Systems of Tomorrow 2022.

  Независимото жури базира оценките си на целите за устойчиво развитие на ООН. Българската компания AMPECO стана победител в категорията „Устойчив бизнес модел в мобилността” с нейната софтуерна платформа за управление на зарядни станции за електромобили. Сред останалите победители са компании като T-Systems, собственост на Deutsche Telekom, глобалният концерн Continental и други компании от САЩ, Германия и Италия.

  Платформата на AMPECO дава възможност на енергийните компании, операторите на зарядни станции, доставчиците на мобилност и др. да стартират и разширяват бизнеса си със зареждане на електрически превозни средства. Създадена от предприемачи с богат опит в разработването на софтуер, AMPECO бързо се превъръща в утвърден играч на глобалния пазар. Днес продуктът на компанията се използва от над 80 компании на шест континента. Някои от най-големите оператори на зарядни станции в Западна Европа, Обединеното кралство, Скандинавия и САЩ разчитат на платформата за зареждане на електромобили на AMPECO.

  „За нас е привилегия да бъдем признати сред победителите в наградите за устойчивост в автомобилната индустрия“, казва Петър Георгиев, ръководител „Стратегия и партньорства” в AMPECO. „Тази награда доказва мисията на екипа ни да предоставя технологични решения, които активно подпомагат борбата с климатичните промени и тяхното въздействие върху всеки един от нас.”

  „Автомобилната индустрия може да допринесе много за постигането на целите за опазване на климата и устойчивост”, коментира  д-р Филип Зайдел, директор в Arthur D. Little в прессъобщение. „Носителите на наградата за устойчивост в автомобилната индустрия за 2022 г. показват, че в тази ключова индустрия има значителна иновативна сила и огромно желание за трансформация. За нас е голямо удоволствие да отличим днес победителите, които съзнателно се фокусират върху сближаването на мобилността с телекомуникациите, енергийната индустрия, софтуера и дигитализацията по отношение на устойчивостта.” 

  Повече за продуктите, които екипите на AMPECO в България разработват, вижте тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 17 часа
  Президентът връчи мандат за съставяне на правителство на Асен Василев
  Започва да тече 7-дневен срок за формиране на състав на правителство
  преди 18 часа
  Над 17 000 ученици и учители заминават на безплатна почивка
  Децата и ръководителите им ще могат да отдъхват в планински или морски курорт през юли и август
  преди 19 часа
  Петков: България вече има алтернативно трасе за газ
  Другата седмица с гръцкия министър-председател ще дадем старт на газовата връзка с Гърция, обяви премиерът
  преди 19 часа
  Е-адресна регистрация вече в цяла София
  Всички райони вече работят успешно със системата
  преди 21 часа
  ЕС въвежда по-строги регулации за трансфер на криптовалути
  Целта е крипто платформите да проверяват самоличността на клиентите си, за да се ограничат рисковете от изпиране на пари и финансиране на тероризма
  преди 23 часа
  Украйна започна да изнася ток за ЕС
  Това ще позволи на Украйна да генерира повече приходи, а ЕС ще получава допълнителна електроенергия на достъпни цени