вторник, 05 юли 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  457 прочитания

  Телерик Академия обяви нов прием в програмата за подготовка на UX и UI дизайнери

  Могат да кандидатстват както индивидуални участници, така и служители, изпратени от компании
  11 май 2022, 11:46 a+ a- a

  Телерик Академия обяви нов прием за 3-месечната програма за подготовка на UX/UI дизайнери - Telerik Academy Upskill UX/UI Design. Обучението стартира на 19 септември, а с безплатния предварителен курс преди него желаещите могат да надградят портфолиото си и да увеличат шанса си за прием.

  Програмата е допълнена с нови лектори и актуални теми, съобразени с тенденциите и търсенето на софтуерните компании. Освен от екип от експерти с над 10-годишен опит в сферата по време на курса участниците ще бъдат подпомагани и от ментори, бивши курсисти на Телерик Академия.

  „Надграждаме и допълваме всяко следващо издание на програмата Upskill UX/UI, за да отговорим на очакванията на компаниите в сферата и да подготвим курсистите за смяна или израстване в кариерата. През последните две години добавихме безплатен предварителен курс, с който кандидатите допълват познанията си преди приема, а в миналото издание представихме и менторска програма с курсисти, завършили Upskill UX/UI. В подкрепа на служителите от НПО организации обявихме и 90% отстъпка от таксата на обучението. Целта ни е да подготвяме бъдещите UX и UI дизайнерите все по-комплексно и релевантно на реалната работна среда“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

  Кандидатстването в последното издание на Upskill UX/UI Design за 2022 продължава до 21 август и включва CV и портфолио. Обучението е подходящо за студенти и специалисти в областта на графичния дизайн, илюстрацията и визуалните изкуства, както и професионалисти в сферата на дизайна, които искат да надградят уменията си с най-модерните практики и похвати. Програмата също е възможност за компаниите да надградят уменията на служителите си в среда, близка до реалната, и директно от хора, които са част от изграждането на успешни софтуерни продукти и услуги.

  Кандидатите, които искат да надградят портфолиото си за прием, могат да го направят с безплатния предварителен курс, като завършат кандидатурата си до 3 юли. Той продължава 5 седмици, а участниците получават полезни материали и участват в онлайн Q&A сесии с практици, които споделят опита си и дават насоки за разработката на 5 нови проекта. Тези проекти се включват към портфолиото на кандидата и увеличават шанса му за прием в програмата. 

  Курсистите усвояват всички необходими умения за един успешен UX и UI дизайнер директно от най-добрия източник - хората с богат практически опит и задълбочени познания в сферата. Трейнърите в програмата споделят най-модерните практики в областта и своя дългогодишен опит в конкретен аспект на UX/UI дизайна по теми като дизайн за уеб и мобилни устройства, UX mapping, IoT дизайн, анимация в UI, както и най-новата тема - Достъпност в дизайна. С помощта на лекторите курсистите развиват умения за UX и UI, като прилагат всичко научено и на практика - чрез разработка на реален проект от нулата.

  Водещи трейнъри в програмата са професионалисти с над 14 г. опит - Поля Василева, ръководител „Дизайн и UX“ в Телерик Академия, и Георги Балинов, съосновател и творчески директор на дигитална агенция HYPE. Към тях се присъединяват Жоро Йорданов, партньор и дизайн директор в Oblik Studio, Светлин Николаев, UX директор в Progress, Васил Йорданов, дизайн директор в Radzen, Пламен Мотев, Type директор във Fontfabric, Антоанета Цанева, UX директор в Gtmhub, Цвета Динова, ръководител Accessibility в ASOS.com.

  В програмата се включват и ментори, които са минали по същия път като курсистите и разбират какви предизвикателства и въпроси могат да се появят за тях по време на обучението. Менторите вече работят в сферата и са готови да помогнат със съвети и напътствия, които са били ключови за техния успех.

  Курсистите в Telerik Academy Upskill UX/UI преминават през всяка стъпка от изграждането на цялостен прототип на реално приложение. Така развиват практически умения, които могат да приложат веднага в продукта или услугата, които развиват на работното си място, израствайки като кадри. В същото време всяка практическа задача, заедно с цялостното приложение, допълват портфолиото на курсистите, което е ключово при търсенето на нови кариерни възможности в UX/UI сферата.

  Водещите трейнъри, част от гост-лекторите в програмата и вече завършили курсисти ще споделят повече за обучението, кандидатстването и развитието в UX/UI сферата по време на безплатен уебинар на 1 юни.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  ЕС договори нови правила за контрол на "Дивия запад" на крипто индустрията
  Компаниите за криптовалути ще трябва да имат лиценз за упражняване на дейност в ЕС, въвеждат се и мерки за защита на потребителите
  преди 11 часа
  България се присъединява към инициатива, подкрепяща ядрената енергетика
  Становището е покрепено от 20 синдиката от Белгия, Чехия, Финландия, Франция, Унгария, Литва, Румъния, Словакия, Словения и Хърватия
  преди 15 часа
  iBanFirst придобива базирания в Лондон Cornhill
  Финтех компанията планира международни сделки на стойност €100 млн. през следващите 3 години
  преди 15 часа
  Българската Gtmhub придоби нова компания
  Това е втората сделка по придобиване за българския стартъп от началото на 2022
  преди 16 часа
  SeedBlink стартира вторичен пазар, където инвеститорите могат да продадат придобитите активи
  Компанията стартира и SeedBlink Circle, общност за активни членове, за да улесни взаимодействието и споделянето на идеи