събота, 02 юли 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  627 прочитания

  Елбруз Йълмаз оглави крипто дивизията на Paysafe

  В новосъздадената роля Йълмаз ще работи върху разширяването на крипто услугите на компанията
  28 април 2022, 11:44 a+ a- a

  Елбруз Йълмаз - старши вицепрезидент на крипто дивизията на Paysafe. Снимка: Paysafe

  Рауѕаfе - водещата платформа за специализирани разплащания, обяви назначаването на Елбруз Йълмаз за старши вицепрезидент на крипто дивизията. В тази новосъздадена роля за компанията Йълмаз ще работи върху разширяването на крипто услугите на Paysafe, с което да отговори на нарастващите нужди на търговците и потребителите в световен мащаб. Йълмаз е поредният опитен експерт в ръководния екип под лидерството на Чираг Пател, главен изпълнителен директор „Дигитални портфейли„ в Paysafe.

  Привличането на Елбруз Йълмаз е част от стратегията за развитие на крипто дивизията в компанията. По-рано тази година Binance, най-голямата крипто борса в света, обяви, че Paysafe е разработила решение за white-label портфейл за новото подразделение за плащания - Bifinity. То дава възможност за повторно активиране на SEPA плащания в цяла Европа. Paysafe потвърди миналия месец, че компаниите от групата - Skrill Limited и Paysafe Financial Services Limited, са две от малкото регистрирани от FCA фирми за крипто активи във Великобритания. Paysafe предоставя също така услуги за обработка на карти и eCash решения на множество крипто компании по целия свят.

  Йълмаз се присъединява към Paysafe от базираната във Виена платформа за инвестиции в криптовалути и цифрови активи Bitpanda, където е ръководил стратегията и операциите на компанията за регионите БИСА и Турция в ролята на изпълнителен директор. Преди Bitpanda Йълмаз трупа опит като рисков инвеститор в иновативни технологични стартъпи, включително множество блокчейн и крипто компании.

  „Без съмнение, крипто пазарът продължава да расте бързо и представлява сериозен интерес за развитие за Paysafe като един от водещите играчи в това пространство.“ коментира Чираг Пател, главен изпълнителен директор „Дигитални портфейли“ в Paysafe. „На фона на тази интересна пазарна ситуация, моментът, в който Елбруз става част от екипа, е идеален, тъй като все повече потребители и търговци разчитат на нас, за да увеличат допълнително предлагането на крипто разплащания. Опитът и познанията на Елбруз за крипто разплащанията в комбинация с впечатляващата му мрежа от контакти в индустрията, сериозно ще допринесат за още по-силното позициониране на Paysafe в крипто света“.

  Според Йълмаз „Крипто е вълнуваща възможност за Paysafe. Използвайки основните предимства по отношение на регулаторните съответствия, инфраструктурата на дигиталните портфейли и технологиите за множество плащания, компанията ще отговори на променящите се нужди на клиентите в световен мащаб. Радвам се, че се присъединявам към такъв талантлив екип и с моята роля ще помогна за ускоряването на вече подетия растеж.“

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 17 часа
  Президентът връчи мандат за съставяне на правителство на Асен Василев
  Започва да тече 7-дневен срок за формиране на състав на правителство
  преди 18 часа
  Над 17 000 ученици и учители заминават на безплатна почивка
  Децата и ръководителите им ще могат да отдъхват в планински или морски курорт през юли и август
  преди 18 часа
  Петков: България вече има алтернативно трасе за газ
  Другата седмица с гръцкия министър-председател ще дадем старт на газовата връзка с Гърция, обяви премиерът
  преди 19 часа
  Е-адресна регистрация вече в цяла София
  Всички райони вече работят успешно със системата
  преди 21 часа
  ЕС въвежда по-строги регулации за трансфер на криптовалути
  Целта е крипто платформите да проверяват самоличността на клиентите си, за да се ограничат рисковете от изпиране на пари и финансиране на тероризма
  преди 23 часа
  Украйна започна да изнася ток за ЕС
  Това ще позволи на Украйна да генерира повече приходи, а ЕС ще получава допълнителна електроенергия на достъпни цени