четвъртък, 30 ноември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2417 прочитания

  Българската StorPool се нареди сред най-бързорастящите компании в Европа в класацията на FT

  StorPool е на 2-ро място по растеж за компаниите в България и на първо в технологичния сектор в страната
  14 април 2022, 12:12 a+ a- a

  Боян Иванов, CEO на StorPool Storage. Снимка: StorPool Storage

  Българската компания StorPool Storage, специализирана в разработката на софтуер за съхранение на данни за големи ИТ потребители, беше класиранa в престижната класация на най-бързорастящи компании в Европа на Financial Times и Statista: FT 1000. В шестото издание на доклада са отличени най-бързоразвиващите се компании в Европа. 

  Според организаторите включените в FT 1000 компании са достатъчно устойчиви и успяват да се справят с промените, настъпили от рестрикциите по време на пандемията. Също така, тези компании устояват и на другите съпътстващи глобални препятствия - нарушенията на пазара породени от Brexit и нарушенията в международната верига за доставки.

  StorPool се нарежда на 2-ро място по растеж за компаниите в България, първо в технологичния сектор в страната и на 413-то място за цяла Европа в класацията FT 1000. Списъкът се определя на база на финансовите резултати на компаниите. В него влизат тези бизнеси, които са постигнали най-висок процентен ръст на приходите между 2017 и 2020 г. StorPool бележи ръст от 69.29% (CAGR) за периода, което я нарежда на първо място сред българските технологични компании в класацията.

  StorPool не спира да се развива дори по време на пандемията и през 2020 отчитат 80% растеж на компанията. През 2021 освен задържане на тенденцията за постигане на високи финансови резултати, екипът нараства с близо 30%. През същата година StorPool печели наградата Storage Transformation Project of the Year на реномираното специализирано издание SDC. 

  „Ключът към нашия успех е в превъзходния продукт, отдадения екип и партньорите, които ни помагат да доставяме водещи технологични решения на глобалния пазар.”, споделя Боян Иванов, CEO на StorPool Storage. „StorPool предоставя идеалната платформа за съхранение на данни мащабни cloud проекти, които имат високи изисквания към надеждност и бързина. Радваме се, че упорита работата на нашия екип е призната от Financial Times. Вярваме, че и занапред нашите непрекъснати усилия, ще ни позволят да се развиваме успешно”.

  StorPool Storage е изцяло българска компания, която разработва софтуерен продукт за дистрибутирано съхранение на данни в облачни среди. Решението се използва от водещи  компании в цял свят, които обслужват милиони потребители. Уникалното софтуерно решение помага на големи корпорации, SaaS вендори и доставчици на IT услуги да предоставят бързи и надеждни услуги на своите крайни потребители. Идеално решение е за фирми, които управляват собствена cloud инфраструктура в голям размер и трябва да я оптимизират, за да разрешат сторидж проблемите, които изпитват и да отговорят на нарастващите нужди от производителност, бързина и скалируемост на техните клиенти.

  Компанията се класира сред топ доставчиците на такива решения, като се нарежда до технологичните гиганти IBM, Dell/ЕМС, HPE, NetApp, Pure Storage и други. Сред компаниите, използват StorPool Storage, са редица български доставчици на ИТ услуги като Нетера, SuperHosting.bg, NS1, Delta.bg и Imperia Online, както и международни IT лидери като Atos, CloudSigma, Inoreader, Nasdaq Dubai, NameCheap и други.

  Повече за продукта, който StorPool Storage разработва, научете ТУК

  Видео за компанията като работодател и свободните позиции в момента вижте в профила на StorPool в Jobs.bg ТУК.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 54 минути
  България се присъедини към Декларацията за тройно увеличаване дела на ядрената енергия
  Тя е в съответствие с енергийната политика България и действията на правителството за изграждане на блок 7 и 8 на АЕЦ „Козлодуй“
  преди 16 часа
  От 1 декември: Без стари коли в центъра на София
  Нискоемисионната зона ще е валидна до 29 февруари 2024
  преди 18 часа
  80% от страната ще има 5G свързаност до края на 2025
  Всички 265 общини ще бъдат свързани с високоскоростни връзки в единна мрежа на държавната администрация
  преди 21 часа
  Бизнес климатът през ноември отчита минимален ръст
  Според данните на НСИ мениджърите в строителството и услугите очакват известно увеличение на цените
  преди 22 часа
  Amazon.com надмина както UPS, така и FedEx по доставени пратки в САЩ
  Пощенската служба на САЩ все още е най-голямата колетна услуга по обем – обработва стотици милиони пакети и за трите компании
  преди 1 ден
  Подписахме споразумение с Intel в областта на изкуствения интелект
  Целта на меморандума е да осигури подготовка и достъп до ключови умения за работа с AI