понеделник, 24 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2706 прочитания

  Българската StorPool се нареди сред най-бързорастящите компании в Европа в класацията на FT

  StorPool е на 2-ро място по растеж за компаниите в България и на първо в технологичния сектор в страната
  14 април 2022, 12:12 a+ a- a

  Боян Иванов, CEO на StorPool Storage. Снимка: StorPool Storage

  Българската компания StorPool Storage, специализирана в разработката на софтуер за съхранение на данни за големи ИТ потребители, беше класиранa в престижната класация на най-бързорастящи компании в Европа на Financial Times и Statista: FT 1000. В шестото издание на доклада са отличени най-бързоразвиващите се компании в Европа. 

  Според организаторите включените в FT 1000 компании са достатъчно устойчиви и успяват да се справят с промените, настъпили от рестрикциите по време на пандемията. Също така, тези компании устояват и на другите съпътстващи глобални препятствия - нарушенията на пазара породени от Brexit и нарушенията в международната верига за доставки.

  StorPool се нарежда на 2-ро място по растеж за компаниите в България, първо в технологичния сектор в страната и на 413-то място за цяла Европа в класацията FT 1000. Списъкът се определя на база на финансовите резултати на компаниите. В него влизат тези бизнеси, които са постигнали най-висок процентен ръст на приходите между 2017 и 2020 г. StorPool бележи ръст от 69.29% (CAGR) за периода, което я нарежда на първо място сред българските технологични компании в класацията.

  StorPool не спира да се развива дори по време на пандемията и през 2020 отчитат 80% растеж на компанията. През 2021 освен задържане на тенденцията за постигане на високи финансови резултати, екипът нараства с близо 30%. През същата година StorPool печели наградата Storage Transformation Project of the Year на реномираното специализирано издание SDC. 

  „Ключът към нашия успех е в превъзходния продукт, отдадения екип и партньорите, които ни помагат да доставяме водещи технологични решения на глобалния пазар.”, споделя Боян Иванов, CEO на StorPool Storage. „StorPool предоставя идеалната платформа за съхранение на данни мащабни cloud проекти, които имат високи изисквания към надеждност и бързина. Радваме се, че упорита работата на нашия екип е призната от Financial Times. Вярваме, че и занапред нашите непрекъснати усилия, ще ни позволят да се развиваме успешно”.

  StorPool Storage е изцяло българска компания, която разработва софтуерен продукт за дистрибутирано съхранение на данни в облачни среди. Решението се използва от водещи  компании в цял свят, които обслужват милиони потребители. Уникалното софтуерно решение помага на големи корпорации, SaaS вендори и доставчици на IT услуги да предоставят бързи и надеждни услуги на своите крайни потребители. Идеално решение е за фирми, които управляват собствена cloud инфраструктура в голям размер и трябва да я оптимизират, за да разрешат сторидж проблемите, които изпитват и да отговорят на нарастващите нужди от производителност, бързина и скалируемост на техните клиенти.

  Компанията се класира сред топ доставчиците на такива решения, като се нарежда до технологичните гиганти IBM, Dell/ЕМС, HPE, NetApp, Pure Storage и други. Сред компаниите, използват StorPool Storage, са редица български доставчици на ИТ услуги като Нетера, SuperHosting.bg, NS1, Delta.bg и Imperia Online, както и международни IT лидери като Atos, CloudSigma, Inoreader, Nasdaq Dubai, NameCheap и други.

  Повече за продукта, който StorPool Storage разработва, научете ТУК

  Видео за компанията като работодател и свободните позиции в момента вижте в профила на StorPool в Jobs.bg ТУК.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  ЕС отпуска на България 65,2 млн. евро за възобновяема енергия
  Брюксел инвестира приходи от търговия с емисии за по-чисти енергийни системи в 10 държави, сред които и България
  преди 8 часа
  Нова програма подкрепя дигитализацията на близо 200 фирми у нас
  Те могат да получат 2000 евро субсидия за дигитализация на дейността си чрез DIGITRANS
  преди 11 часа
  Проучване: Над 2/3 от шефовете няма да наемат служители без умения за работа с AI
  През 2024 година изкуствения интелект ще се утвърди като ключов елемент на работното място
  преди 12 часа
  Moody's повиши дългосрочния депозитен рейтинг на Пощенска банка
  Към края на 2023 г. банката отчита коефициент на базовия собствен капитал от първи ред в размер на 19,0%
  преди 13 часа
  Сирма Груп ще придобие 51% дял от румънска софтуерна компания RoWeb
  Сделката ще осигури на Сирма достъп до румънския пазар