неделя, 02 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1285 прочитания

  Шанхай разширява локдауна до почти цялото си население

  80% от асимптоматичните инфекции в Китай са именно в Шанхай
  01 април 2022, 11:35 a+ a- a

  Снимка: iStock, Credit:dk1234

  Шанхай е готов да постави огромното мнозинство от жителите си под локдаун заради Covid от петък (1 април), тъй като разширява мерките, за да включи западната половина на града и разширява ограниченията в източната, където хората вече са принудени да останат вкъщи от понеделник (28 март).

  Китайският търговски хъб, дом на 26 милиона души, е на четвъртия ден от 10-дневно блокиране, което трябваше да обхване града на две фази, като първо източната част, а след това западната ще влязат в локдаун от по пет дни.

  Мярката за престой вкъщи във финансовите и индустриалните райони в източната част започна в понеделник (28 март) и трябваше да бъде отменена в 5 часа сутринта в петък (1 април). Късно в четвъртък градската управа заяви, че вместо това ще премахне ограниченията на етапи.

  Хората, живеещи в сгради, в които са открити положителни случаи, ще останат под блокада за още 10 дни, докато тези в същия жилищен комплекс или квартал ще имат по-кратки удължавания на ограниченото движение.

  Останалите жители, които живеят в райони, класифицирани като нискорискови, ще могат свободно да напускат домовете си, но са призовани да работят от вкъщи и да намалят излетите и събиранията, се казва в съобщението.

  Ресторантите ще могат да предоставят само услуги за вкъщи, а несъществени бизнеси като барове и библиотеки ще останат затворени.

  „Молим обществеността да продължи да подкрепя и да си сътрудничи с управата на града за контрол на епидемията“, каза правителството на Шанхай. „Ще оптимизираме и коригираме превантивните мерки според епидемичната ситуация.

  Дневният брой на инфекциите в Шанхай намаля за първи път от около две седмици, съобщиха властите в четвъртък (31 март). Установени са 5298 локално предавани нови безсимптомни случая и 355 симптоматични случая за сряда, спрямо съответните цифри от 5656 и 326 предишния ден. Шанхай съставлява почти 80% от местните асимптоматични случаи в Китай за сряда и около 20% от тези със симптоми, уточнява „Ройтерс“.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  30 септември 2022, 17:06
  Invest Sofia даде зелена карта на 2 компании
  Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите
  30 септември 2022, 17:01
  Радев и Алиев обсъдиха българския бизнес да получават газ директно от Азербайджан
  България, Румъния, Унгария и Словакия предлагат да транзитират още азерски газ за Европа
  30 септември 2022, 11:04
  Google обещава да създаде 20 хил. работни места в Гърция
  Технологичният гигант ще създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра
  30 септември 2022, 10:06
  ЕП ще обсъди отново влизането на България в Шенген
  Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство