петък, 19 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2957 прочитания

  Мариан Маринов оглави „Финанси и контрол“ на "Нестле" за Русия и Евразия

  Той е първият българин, който става част от борда на директорите на компанията в региона
  23 февруари 2022, 14:39 a+ a- a

  Мариан Маринов, понастоящем финансов директор и член на мениджмънт борда на "Нестле" Югоизточен пазар (България, Румъния, Сърбия, Хърватска, Словения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Северна Македония, Косово), от 1 април тази година ще поеме нова отговорност като оглави отдел „Финанси и контрол“ на "Нестле" Русия и Евразия. Той е първият българин, който става част от борда на директорите на компанията в този регион.

  Мариан Маринов се присъединява към "Нестле" групата през 2010 като мениджър "Одит за Европа" в одит звеното на "Нестле" в Швейцария. По-късно през 2016 той заема позицията мениджър "Финанси и Контрол" в България. Две години по-късно застава начело на “Трансформацията в Югоизточен пазар”, където изиграва ключова роля при успешното преформатиране на организацията към модел на единен пазар, обединяващ 9 географии. През 2019 Маринов е повишен в настоящата си роля, в която той допринася за развитието на отдел "Финанси" в Югоизточен пазар посредством изявен лидерски модел. Той демонстрира отдаденост към постигането на успехи на новосформирания пазар, както и успява да достави солидни и устойчиви резултати в изпълнението на целите си. По време на последното си назначение, Мариан Маринов временно изпълнява и ролята на изпълнителен директор на южните адриатически държави, като успява паралелно да поддържа много добро бизнес представяне на пазара и да подсигури представянето на отдел "Финанси и контрол".

  Асертивният лидерски стил на Мариан Маринов заедно с умението му да приема и уважава различията, отдаденост, мотивация за постигане на бизнес резултати при пълно съответствие и страстта за развитие на хора и екипи са сред основните компоненти на професионалният му успех.

  Мариан Маринов е възпитаник на езикова гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора, завършил е Международни икономически отношения в УНСС и е сертифициран Вътрешен одитор. Преди да стане част от екипа на "Нестле", Маринов придобива солиден опит в "Крафт Фудс" и "Делойт".

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  В София започна Serp Conf. 2024 International
  Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
  преди 11 часа
  Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
  Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
  преди 12 часа
  BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
  Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
  преди 18 часа
  Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
  Подпомогната от промишленото производство
  преди 19 часа
  България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
  Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава