неделя, 02 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  640 прочитания

  Samsung използва стари рибарски мрежи за производството на най-новите си смартфони

  Иновативният материал дава нов живот на пластмасите, изхвърлени в океана
  08 февруари 2022, 17:16 a+ a- a

  Samsung Electronics е разработил нов материал, който дава нов живот на пластмасите, изхвърлени в океана. Компанията интегрира пластмаси в изработката на различни устройства от семейството на Galaxy, вкл. най-новите й смартфони.

  Изработен от преработени изхвърлени рибарски мрежи, използването на този материал бележи още една стъпка за осъществяването на концепцията Galaxy for the Planet. В рамките й компанията свежда до минимум отпечатъка върху околната среда.

  Сега и в бъдеще Samsung ще включи преработени пластмаси, изхвърлени в океана, в цялата си продуктова гама, като ще започне с новите устройства Galaxy, които ще бъдат представени на 9 февруари в рамките на Unpacked. Тези устройства отразяват постоянните усилия на Samsung за премахване на пластмасите за еднократна употреба и разширяване използването на други екологично съобразени материали като рециклирани след потребление материали (PCM) и рециклирана хартия. Благодарение на тази трансформация бъдещoто развитие на технологиите в рамките на Galaxy ще гарантира баланс между атрактивен дизайн на продукти, иновации и екосъобразност от още по-високо ниво.

  Компанията цитира данни, според които 640 000 тона риболовни мрежи се изоставят и изхвърлят всяка година. Изоставени в океаните, тези „мрежи-призраци“ са отговорни за заплитането на представителите на флората и фауната, увреждат коралови рифове и естествени местообитания и дори се озовават в ресурсите за храна и вода. Тези изхвърлени риболовни мрежи нарушават финия баланс в природата, и то с тревожно висока скорост. Събирането и повторното използване на тези мрежи са жизненоважни първи стъпки в поддържането на океаните чисти, както и за запазването на планетата и бъдещето на всички.

  Samsung винаги се стреми да подкрепи устойчивото развитие, давайки нов живот на изхвърлените риболовни мрежи, които иначе биха се превърнали в опасен отпадък.

  Повторното използване на пластмасите, изхвърлени в океана, е само първата стъпка в цялостната мисия на Samsung за справяне с климатичните промени. Компанията ще внедри технологията си в своите иновации и в сътрудничествата си, за да развие още решения.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  30 септември 2022, 17:06
  Invest Sofia даде зелена карта на 2 компании
  Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите
  30 септември 2022, 17:01
  Радев и Алиев обсъдиха българския бизнес да получават газ директно от Азербайджан
  България, Румъния, Унгария и Словакия предлагат да транзитират още азерски газ за Европа
  30 септември 2022, 11:04
  Google обещава да създаде 20 хил. работни места в Гърция
  Технологичният гигант ще създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра
  30 септември 2022, 10:06
  ЕП ще обсъди отново влизането на България в Шенген
  Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство