вторник, 05 юли 2022   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1200 прочитания

    МОН: Учениците ще почиват 5 дни преди втория срок

    Няма да се провеждат занятия от 31 януари до 4 февруари 2022
    21 януари 2022, 16:40 a+ a- a

    Общо 5 ще бъдат неучебните дни в края на първия и в началото на втория срок. Един от тях е междусрочната ваканция, съобщават от Министерство на образованието. 

    Няма да се провеждат занятия от 31 януари до 4 февруари 2022. Заедно със съботите и неделите преди и след посочената работна седмица учениците няма да влизат в училищата общо 9 календарни дни. Те ще се върнат в клас на 7 февруари т.г.

    В зависимост от инструкциите на здравните власти вторият срок ще започне присъствено или от разстояние в електронна среда. Неучебните дни няма да се компенсират чрез допълнителни занятия през останалата част от учебната година. Пропуснатият материал ще бъде преструктуриран и наваксан в редовните часове през втория учебен срок. В случай че няма забрана от здравните власти, олимпиадите ще се провеждат по график, дори ако датите им съвпадат с неучебен ден.

    Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков ще издаде такава заповед, след като днес Отрасловият съвет за тристранно сътрудничество в областта на средното образование прие неговото предложение. Според акад. Денков е добре учителите също да използват неучебните дни за почивка. Той ще препоръча на директорите на училища да осигурят възможност на всички преподаватели да ползват платен отпуск за последния ден от месец януари и за дните от 2 до 4 февруари т.г. включително.

    По този начин и учениците, и учителите ще могат да се възстановят от стреса и умората, свързани с изпитванията и оформянето на срочните оценки. В същото време ще се даде възможност за облекчаване на здравната система, тъй като около първата седмица на февруари се очакват върхови стойности на заразени с COVID-19.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    ЕС договори нови правила за контрол на "Дивия запад" на крипто индустрията
    Компаниите за криптовалути ще трябва да имат лиценз за упражняване на дейност в ЕС, въвеждат се и мерки за защита на потребителите
    преди 10 часа
    България се присъединява към инициатива, подкрепяща ядрената енергетика
    Становището е покрепено от 20 синдиката от Белгия, Чехия, Финландия, Франция, Унгария, Литва, Румъния, Словакия, Словения и Хърватия
    преди 14 часа
    iBanFirst придобива базирания в Лондон Cornhill
    Финтех компанията планира международни сделки на стойност €100 млн. през следващите 3 години
    преди 14 часа
    Българската Gtmhub придоби нова компания
    Това е втората сделка по придобиване за българския стартъп от началото на 2022
    преди 14 часа
    SeedBlink стартира вторичен пазар, където инвеститорите могат да продадат придобитите активи
    Компанията стартира и SeedBlink Circle, общност за активни членове, за да улесни взаимодействието и споделянето на идеи