петък, 30 септември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1939 прочитания

  Константин Конов е новият главен изпълнителен директор на Роберт Бош за България

  Управлението на компанията в България се променя, като се обособява локален мениджмънт
  06 януари 2022, 15:34 a+ a- a

  Във връзка с разрастването на бизнеса на Роберт Бош в България и необходимостта от разширяване и укрепване на мениджмънта в рамките на Група Бош, както и на местния пазар, от 1 януари 2022 се обособява локално управление на компанията в България.

  През последните две години бизнесът на Бош в страната постига положителни резултати въпреки коронавирус пандемията и подразделенията на компанията затвърждават значително присъствието и представянето си.

  Константин Конов, който до момента заемаше длъжността управляващ директор на Бош Инженеринг Център София (ECS), поема поста главен изпълнителен директор и ще бъде представител на Роберт Бош за България. Конов ще ръководи следните подразделения на Бош в страната: Автомобилно оборудване, Термотехника, Електроинструменти, Сградни технологии и Инженеринг Център София.

  Михай Болдижар, който беше отговорен за управлението на бизнеса на Роберт Бош на българския и румънския пазар, ще продължи като вицепрезидент, който отговаря за региона на Румъния и България.

  Томас Мец, до момента изпълняващ длъжността управляващ директор на Бош Инженеринг Център София, освен управлението на Центъра, поема и координацията с останалите Инженерингови центрове в рамките на Група Бош.

  Динко Русев, инженеринг директор на Центъра, продължава да отговаря за разрастващото се портфолио от проекти и продукти на Бош Инженеринг Център София, както и за управлението на дейността на инженерните отдели, които имат все по-ключова роля в рамките на Групата.

  Константин Конов, Томас Мец и Динко Русев са част от Борда на директорите на Роберт Бош в България. Група Бош благодари на Михай Болдижар, Константин Конов, Томас Мец и Динко Русев за досегашния им принос и им пожелава успех в бъдещата им дейност.

  Константин Конов е опитен професионалист с инженерна подготовка. Завършил е Техническия университет в София като магистър по компютърни науки. В IT бизнеса е повече от 25 години. През последните 17 години заема мениджърски позиции в компании като Citibank (ръководител на технологиите), HP (директор на Центъра за глобални операции), Luxoft (управляващ директор) и в Бош, където до края на 2021 г. е управляващ директор.

  Томас Мец е управляващ директор на Бош Инженеринг Център София от януари 2019 г. Преди това той е заемал различни позиции в Група Бош в областта на автомобилния инженеринг, управлението на ключови клиенти, както и стратегическия маркетинг и продажби. Томас Мец се присъединява към Бош през 2008 г. като част от програмата за младши мениджъри. След успешното приключване на програмата, той се дипломира в областта на технологичния мениджмънт в Техническия университет в Мюнхен, Германия.

  Динко Русев е възпитаник на Техническия университет в София и има 23-годишна кариера в IT сектора. Започва като тест инженер и в различни компании преминава стъпка по стъпка до позицията си като инженеринг директор на Бош Инженеринг Център София. Последните 18 години работи в сферата на автомобилната електроника, като създава автомобилни компоненти, които подпомагат безопасното шофиране.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Роберт Бош в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Invest Sofia даде зелена карта на 2 компании
  Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите
  преди 6 часа
  Радев и Алиев обсъдиха българския бизнес да получават газ директно от Азербайджан
  България, Румъния, Унгария и Словакия предлагат да транзитират още азерски газ за Европа
  преди 12 часа
  Google обещава да създаде 20 хил. работни места в Гърция
  Технологичният гигант ще създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра
  преди 13 часа
  ЕП ще обсъди отново влизането на България в Шенген
  Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство