четвъртък, 21 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2071 прочитания

  Нестле България става част от Нестле Южна и Източна Европа с изпълнителен директор Алесандро Занели

  Лешек Вончиш досегашният изпълнителен директор на Нестле Югоизточен пазар поема управлението на Нестле Турция
  06 януари 2022, 13:17 a+ a- a

  Алесандро Занели

  Нестле, най-голямата компания за храни и напитки в света, обявява създаването на новата си федерация Нестле Южна и Източна Европа и назначава Алесандро Занели за изпълнителен директор от 1 януари 2022 година. Новият пазар ще обедини два успешни пазара Нестле Югоизточен пазар (България, Румъния, Сърбия, Хърватска, Словения, Босна и Херциговина, Черна гора, Северна Македония, Косово,) и Украйна и Молдова. Това решение бе взето в рамките на глобалната трансформация на Нестле групата и е възможност за затвърждаване на позициите на компанията, увеличаване на категорийния фокус, развитие на хората в компанията и петте локални управленски хъба: София, Букурещ, Загреб, Белград и Киев. Новият пазар ще разполага с 5 производствени фабрики и над 8000 служители.

  „Много съм щастлив да бъда част от тази значима трансформация, която цели да разшири нашите успехи и да ускори бизнес развитието в резултат на увеличение на мащаба и обединяване на географското ни присъствие. Ние ще трансфомираме структурата на пазара ни по начин, който да ни позволи да постигаме най-дръзките си цели, да постигаме амбициозни резултати и да спечелим във всяка категория и във всяка география. Нашата цел е да направим организацията си по-силна, по-бърза и със силен фокус върху хората и консуматорите ни да продължаваме нашето регенеративно пътешествие.„ каза Алесандро Занели, изпълнителен директор на Нестле Южна и Източна Европа

  Новият изпълнителен директор на Нестле Южна и Източна Европа г-н Алесандро Занели има над 20 години професионален опит в Нестле, основно в бизнеса за Храни за домашни любимци. Кариерното му развитие започва като бранд мениджър в Пурина, включва позиции на Маркетинг директор за Централна Европа, кънтри мениджър в Унгария и Нидерландия, мениджър на Нестле Пурина за Източен регион, базиран в Москва, а от 2019 година, г-н Занели е директор на пазарите Украйна и Молдова. 

  Неговата роля на новата позиция ще е да направи организацията още по-силна, ефективна и резултатно ориентирана с фокус върху удовлетворението на потребителите и мотивираността на служителите в новата федерация. 

  Лешек Вончиш досегашният изпълнителен директор на Нестле Югоизточен пазар поема управлението на Нестле Турция, която е част от зона Среден Изток и Северна Африка.

  Настоящото обединение на два успешни пазара в един има за цел да засили още повече позициите на Нестле в Европа и да ускори бизнес развитието на компанията в региона като използва максимално ефективно увеличения мащаб на пазара и максимизира ролята на категорийното портфолио, в обслужването на над 95 млн. консуматора.

   

   

  „Създаването на федерацията на Нестле Южна и Източна Европа е важна стъпка към засилването на тежестта на Нестле България на глобалната карта на бизнеса. Създаването на новия пазар за нас е и възможност да подчертаем значимостта и приноса на нашата фабрика София, която е компетентен център за производство на 2 глобални марки - KitKat и Smarties, с износ към над 35 страни в света,. Увеличението на мащаба на новата структура още повече засилва позициите на страната ни да добавя стойност, както към новия пазар, така и към развитието на българската икономика като стратегически инвеститор и партньор” - каза Петър Стоилов, изпълнителен директор на Нестле България.

   

  Нестле e най-голямата компания за храни и напитки в света. Присъства в 189 държави и нейните 300 000 служители са посветени на целта на Нестле да подобрява качеството на живот и да допринася за по-здравословно бъдеще. Нестле предлага широко портфолио от продукти и услуги за хора и домашни любимци. Нестле има повече от 2000 марки, които включват имена икони като Nescafé, Nespresso, Maggi and Nesquik. Представянето на компанията е подкрепено от глобалната стратегия за Балансирано Хранене и Балансиран начин на Живот. Централата на Нестле е във Веве, Швейцария, където компанията е основана преди 150 години.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Банката на Англия остави лихвите непроменени
  Намалена е прогнозата за икономически ръст за третото тримесечие
  преди 7 часа
  Plan A привлече 27 млн. долара финансиране
  С набраните средства софтуерната компания планира да удвои броя на служителите си до над 240 и да разшири присъствието си на пазара в Европа
  преди 7 часа
  Според Тегмарк технологията за AI не бива да е с отворен код
  Ученият, който стои зад писмото, призоваващо за пауза в разработването на мощни системи за AI, заяви, че писмото му е имало по-голям ефект от очаквания
  преди 8 часа
  Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3
  В началото на 2024 се очаква да стане ясно дали проектът за втори мост Русе-Гюргево е одобрен за финансиране
  преди 9 часа
  България получи 80 640 дози от новата ваксина срещу COVID-19
  Прилагането им ще стартира от следващата седмица