неделя, 02 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2616 прочитания

  Калина Петкова е новият управляващ директор на Българската екзекютив сърч асоциация

  Дарина Пенева е нов член на УС, а Силвия Умникова – секретар на социацията
  14 декември 2021, 09:54 a+ a- a

  Калина Петкова, управляващ директор на българския клон на една от водещите executive search компании в света Boyden World Corporation, беше избрана за председател на Управителния съвет на Българската екзекютив сърч асоциация (БЕСА). До сега постът се заемаше от Мирена Колева, Управляващ партньор на „Д-р Пендл и д-р Писвангер България“.

  Калина Петкова има дългогодишен опит в областта на оперативния и стратегически ЧР мениджмънт, надграден с повече от 5 години в управленско консултиране. Под нейно ръководство Boyden Bulgaria разшири партньорствата си, като компанията пусна нови услуги като interim management и оценка на лидерски компетенции. 

  На Общото събрание на БЕСА за секретар на асоциацията беше избрана Силвия Умникова, управляващ партньор на „Алекзандър Хюз България“, а за член на УС – Дарина Пенева, изпълнителен директор на Стантън Чейс Интернешънъл България.

  Българска екзекютив сърч асоциация (БЕСА) е създадена през 2011 г. Основната ѝ цел е да повиши професионалното ниво на услугите, които предлагат компаниите за подбор на управленски кадри чрез установяване на етични стандарти, запознаване на бизнеса с ползите и провеждането на различни изследвания на състоянието на лидерския потенциал. БЕСА е партньор на Международната асоциация на екзекютив сърч консултантите (AESC) и налага международно-приетите стандарти и принципи на работа и в България. Пълноправни членове на организацията в България са компаниите „Алекзандър Хюз България“, „Бойден България“, „Д-р Пендл и д-р Писвангер България“, „Стантън Чейс Интернешънъл България“ и „Фрийзберг България“.

  БЕСА ще има за цел в следващите години да адаптира бързо разбирането на кандидати и клиенти за промените, обуславящи предизвикателствата в търсене на реализация на стратегическите нива в организациите. Ще се търси интегриран подход към разширяване на наличния лидерски потенциал чрез активиране на различни възрастови, географски и компетентностни профили.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  30 септември 2022, 17:06
  Invest Sofia даде зелена карта на 2 компании
  Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите
  30 септември 2022, 17:01
  Радев и Алиев обсъдиха българския бизнес да получават газ директно от Азербайджан
  България, Румъния, Унгария и Словакия предлагат да транзитират още азерски газ за Европа
  30 септември 2022, 11:04
  Google обещава да създаде 20 хил. работни места в Гърция
  Технологичният гигант ще създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра
  30 септември 2022, 10:06
  ЕП ще обсъди отново влизането на България в Шенген
  Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство