неделя, 02 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1935 прочитания

  Д-р инж. Боряна Манолова поема ръководството и на Siemens Украйна

  Д-р инж. Манолова вече ще отговаря за бизнес операциите на концерна в три източноевропейски държави
  10 декември 2021, 10:27 a+ a- a

  Главният изпълнителен директор на „Сименс“ ЕООД д-р инж. Боряна Манолова ще поеме и ръководството на Siemens Украйна в допълнение към настоящата ѝ позиция като CEO на концерна за България. Тя ще замени на поста Мачей Зелински, който става CEO на Siemens Полша.

  Назначението ще влезе в сила от 1 януари 2022 г. Така д-р инж. Манолова ще отговаря за бизнеса на Siemens в 3 държави в Източна Европа - България, Северна Македония и Украйна, след като през 2019 г. тя пое ръководството и на бизнес операциите в югозападната ни съседка.

  „Като глобален технологичен лидер с фокус върху индустрията, инфраструктурата и енергийния сектор, Siemens се стреми да насърчава и подпомага прехода на икономиките в посока декарбонизация и дигитализация. И двете тенденции оказват огромно влияние върху бъдещето на бизнеса и ние се гордеем, че с нашите високотехнологични и енергийно-ефективни продукти, решения и услуги даваме възможност на нашите клиенти и партньори от Централна и Източна Европа да се развиват по устойчив начин и същевременно да останат конкурентоспособни на местните и международните пазари“, сподели д-р инж. Манолова. 

  По думите ѝ Украйна е огромен пазар със сериозен потенциал по отношение на разработването и внедряването на иновативни технологии. „Siemens има утвърдени позиции и множество успешни проекти в страната, така че за мен е чест, но и предизвикателство, да поема ръководството на Siemens Украйна като главен изпълнителен директор на компанията“, допълни тя.

  Siemens Украйна e основана през 1997 г. Компанията е водещ доставчик на продукти, услуги и интегрирани решения за енергийния сектор, индустрията, транспорта, сградната автоматизация и градската инфраструктура.

  Към 30 септември 2021 г. Siemens Украйна има около 180 служители. Главният офис и инженерният център на компанията се намират в Киев, а регионалните офиси са в големите градове - Днепър, Одеса, Харков, Лвов и Кривой Рог. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  30 септември 2022, 17:06
  Invest Sofia даде зелена карта на 2 компании
  Зелените карти дават възможност за бърза писта при административно обслужване на компаниите
  30 септември 2022, 17:01
  Радев и Алиев обсъдиха българския бизнес да получават газ директно от Азербайджан
  България, Румъния, Унгария и Словакия предлагат да транзитират още азерски газ за Европа
  30 септември 2022, 11:04
  Google обещава да създаде 20 хил. работни места в Гърция
  Технологичният гигант ще създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра
  30 септември 2022, 10:06
  ЕП ще обсъди отново влизането на България в Шенген
  Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство