четвъртък, 29 септември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1670 прочитания

  Къде ще прекарат празниците българите?

  И кои са най-популярните дестинации в чужбина по това време на годината, споделят от eSky
  18 ноември 2021, 12:35 a+ a- a

  Мадрид

  През 2020 година доста българи избраха да останат по домовете си, както за коледните, така и за новогодишните празници, главно във връзка с епидемичната обстановка. Тази година обаче, експертите от eSky виждат, че желанието за пътуване извън страната по празниците е голямо, а и е чудесна възможност. Големите градове в Европа са предпочитани от българите, което най-вероятно се дължи на факта, че имат много да предложат покрай празниците- коледни пазари, новогодишни празненства, големи шопинг центрове, различни активности и много други.

  Лондон озаглавява класацията като 27% от пътуващите ни сънародници, по време на празниците, ще посетят тази дестинация, а средната цена за двупосочен билет е около €64. Мюнхен и Берлин са двете дестинации в Германия, към които 26% от пътуващите българи ще се насочат, като средната цена за билети в двете посоки е €120. Милано също представлява интерес за българите като 13% от тях са решили да пътуват натам, а средната цена на билети е около €30. Брюксел също се явява интересно място за тях, след като почти 9% са решили да пътуват натам по празниците. Интересни дестинации, които много двойки избират, са Барселона, Париж, Будапеща, Дубай и Рим, като те споделят еднакъв дял измежду пътуващите- 5 %, а цените на двупосочните билети са между €45 и €170.

  Отново нискотарифните компании държат най-голям дял, когато става въпрос за избор на авиокомпания и покупка на билети- цели 58%. Lufthansa заема второ място като държи 25%, следвана от българската авиокомпания Bulgaria Air с 10%. Двете чуждестранни авиокомпании LOT Polish Airlines и Austrian Airlines споделят еднакъв дял от 4%.

  eSky България предлага доста различни дестинации и пакети, които включват полет+хотел, като специално за новогодишната нощ, могат да се намерят допълнително изгодни оферти. В момента можете да прекарате новогодишните празници в Мадрид на цена от €300 (с включени двупосочен билет и 5 нощувки в хотел) или в Париж на цени, започващи от €320 (с включени двупосочен билет и 5 нощувки в хотел).

  Но все пак, много българи решават да се отдадат на почивка в България около празниците. Част от българите избират интересни туристически дестинации в България и резервират главно хотели и къщи за гости. Дестинациите са свързани главно със зимни и спа курорти, където сънародниците ни могат да се отдадат освен на празнуване, така и на активна почивка. Любими дестинации на българите са големите зимни курорти като Пампорово, Банско и Боровец, както и спа центъра на Балканите- Велинград. Цените за нощувка покрай празниците в Пампорово започват от €45, а в Банско можете да намерите и цени от €33. Боровец също представлява голям интерес за българите, поради удобната си локация, близо до столицата, като цената за нощувка започва от €51. Велинград се явява една от най-скъпите дестинации за прекарване на празниците, като за една нощувка ще трябва да заплатите около €105.

  Тези, които не са успели да организират и да направят своите планове за новогодишната нощ, срещат трудности да намерят подходящо място, тъй като голяма част от местата са вече резервирани много от преди това. За тях остава възможността да организират своята почивка извън страната. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  Япония възстановява безвизовия режим с България
  Вижте как ще може да се влиза в страната
  преди 17 часа
  Учениците в дуално обучение са се увеличили 30 пъти за 6 години
  Миналата година учениците в дуална форма на обучение са били 10 450
  преди 18 часа
  Здравословни десерти и храна за домашни любимци планира да произвежда фирма в Бургас
  Инвестицията ще е за 10 милиона лева, а разкритите нови работни места се очаква да бъдат над 100
  преди 18 часа
  Kaufland инвестира над 35 млн. лв. в нов хипермаркет в София
  Кметът на София връчи специална Грамота за устойчивост на първия зелен филиал на веригата
  преди 19 часа
  Производител на луксозни седалки и панели за кино салони открива база в Бургас
  С реализирането на инвестицията ще бъдат разкрити около 40 работни места