понеделник, 03 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1356 прочитания

  Георги Брашнаров от БАСКОМ беше преизбран за вицепрезидент на European DIGITAL SME Alliance

  European DIGITAL SME Alliance е най-голямата мрежа от ИКТ компании в Европа
  04 ноември 2021, 14:13 a+ a- a

  Общото събрание на European DIGITAL SME Alliance /Европейския дигитален алианс на малките и средни предприятия/ преизбра за пореден мандат Георги Брашнаров като вицепрезидент на организацията. Той е основател и дългогодишен председател, а към момента член на Консултативния съвет на БАСКОМ и CEO на Немечек България.

  Българската софтуерна асоциация е сред основателите на DIGITAL SME Alliance през 2007. За председател на DIGITAL SME Alliance отново за трети път бе преизбран д-р Оливер Грюн, основател и главен изпълнителен директор на дигиталната компания GRÜN Software AG и президент на Германската федерация на ИТ МСП (BITMi). Другите вицепрезиденти на Европейския дигитален алианс на МСП, избрани от Общото събрание заедно с Георги Брашнаров, са Амадин Лаво Зимерл от DIGITAL SME France, Фабио Масимо от CNA Италия, Хосе Луис Панкорбо от CONETIC Испания и и Марк Джордан от Skillnet Ireland.

  Основната задача на новия борд е да продължи досегашната политика на последователна защита на интересите на ИТ МСП на европейско ниво, както и да предоставя директна връзка към европейските институции.

  „Благодаря за доверието, приемам го като знак на признание за ролята на БАСКОМ като учредител и активен участник в European DIGITAL SME Alliance. Чрез това партньорство БАСКОМ има решаваща роля в множество инициативи и проекти на европейско ниво, важни както за българските ИТ фирми, така и за изграждане на цифровия суверенитет в ЕС и България“, споделя Георги Брашнаров.

  European DIGITAL SME Alliance е най-голямата мрежа от ИКТ компании в Европа, представляваща повече от 45 000 европейски цифрови МСП-та. Алиансът обединява усилията на 30 национални и регионални асоциации на МСП от държави-членки на ЕС и съседни страни да поставят цифровите МСП в центъра на дневния ред на ЕС. Той насърчава развитието на ИКТ сектора в цяла Европа, обмена на знания и опит в предприятията и бизнес възможностите.

  БАСКОМ е сред най-активните членове на европейската организация. Тазгодишното Общо събрание публикува бяла книга за цифровия суверенитет.

  „Цифровият суверенитет не е само способността да се използва цифровизацията по начин, който ще определим самите ние. Става дума за широкото дефиниране и формализиране на дигитализацията: имаме нужда от собствен европейски IP и собствени продукти”, казва д-р Грюн и обяснява още, че „това се отнася не само за ключови технологии, но обхваща и по-широка област като B2B зоната, която е гръбнакът на просперитета, който имаме в Европа“.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Над 75% от заетите у нас работят в малки и средни предприятия
  МСП генерират 66% от добавената стойност в икономиката
  преди 6 часа
  Сливанията и придобиванията в световен мащаб със спад
  Тенденцията за понижаване продължава трети пореден месец
  преди 10 часа
  Индийската централна банка отново повиши лихвеният процент
  Увеличението от май насам е с общо 190 базисни пункта
  преди 10 часа
  Инфлацията в Еврозоната достигна 10% през септември
  Най-висок темп на ръст има енергията, чиято инфлация достига близо 41%, според данни на Евростат
  преди 11 часа
  Газпром прекрати доставките на газ за Италия
  Причините изглежда са регулаторни промени в Австрия, откъдето страната получава руско синьо гориво