петък, 03 декември 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1537 прочитания

  Visteon разраства екипа си в София с още 100 работни места

  В технологичния център у нас се разработват проекти за световните лидери в автомобилната индустрия
  07 октомври 2021, 14:13 a+ a- a

  Глобалната технологична компания Visteon развива най-големия си инженерингов хъб за Европа в София. Технологичният център у нас е водещ за компанията за европейския регион, а експертизата и опитът на местния екип го нареждат сред най-доверените технологични хъбове на Visteon и на глобално ниво.

  С екип от над 700 инженери Visteon в България управлява цялостния продуктов цикъл, като на местно ниво се проектират, разработват и тестват над 250 глобални и регионални високотехнологични проекта за световните лидери в автомобилната индустрия в момента.

  Хъбът на компанията у нас работи заедно с всички инженерингови центрове на Visteon в Европа, САЩ, Южна Америка и Азия за разработването на иновативни технологии, които са двигател на трансформацията в съвременните автомобили на глобално ниво по отношение на дигитализация и електромобилност.

  Към момента портфолиото на българския център включва продукти и системи за асистиране на водача, интелигентни дисплеи от ново поколение и интегрирани решения за оптимална мобилна свързаност на автомобила и сигурност при шофиране.

  „В Европа Visteon работи с най-големите и утвърдени производители на автомобили, които изискват иновативно и прогресивно мислене, и най-високо качество на изпълнението. Капацитетът и богатата експертиза на екипа ни в София е на доказано световно ниво и отговаря напълно на динамичните нужди на нашите клиенти във времена на активна трансформация в индустрията. Това превръща инженеринговия ни хъб тук в гръбнакът на дейността ни в цяла Европа, който ще продължаваме активно да развиваме“, сподели Лойк Гризлейн, вицепрезидент и генерален мениджър на Visteon за Европа, по време на визитата си в София.

  Местният екип работи по международни проекти за глобални клиенти от автомобилната индустрия вече над 20 години. Голяма част от инженерите предават знанията и опита си освен на новите попълнения в екипа, така и на следващите поколения таланти в специализираните университети и професионални гимназии в България. Така на местно ниво Visteon изгражда и диктува високото ниво на експертиза в автомобилната електроника вече две десетилетия.

  Днес екипът активно се разраства, а компанията предлага още близо 100 отворени позиции, част от които са уникални за българския пазар.

  „Горди сме с постигнатото до момента и се радваме, че лидерите в автомобилната индустрия се доверяват на нашия екип. Продължаваме да се разрастваме у нас, да разширяваме портфолиото си с нови продукти, които отговарят на най-новите тенденции в сектора и да работим усилено към обозримата цел да превърнем центъра в София в хъб за иновативни технологии и следващо поколение продукти за нашите клиенти на глобално ниво“, заяви Иван Михайлов, кънтри мениджър на Visteon за България и Румъния.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Вистеон Електроникс България ЕООД в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 часа
  Dronamics набра 6 млн. лв. при IPO-то си
  Това е шестото успешно IPO на пазар beam на Българската фондова борса
  преди 13 часа
  ЕК одобри увеличение на капитала на Фонда на фондовете от 11,2 млн. евро
  То ще се използва за издаване на гаранции по заеми, отпуснати от финансови посредници на малки и средни предприятия
  преди 14 часа
  Кацаров: От понеделник всички на училище
  Няма омикрон в страната, от понеделник се възстановяват плановите операции
  преди 15 часа
  Алтерко регистрира продажби за над 9 млн. лв. на Черен петък и Кибер понеделник
  По време на популярния период за предпразнично пазаруване технологичната компания продаде над 400 000 устройства за автоматизация на дома
  преди 15 часа
  Италианската DHH придоби 60% от българската "Еволинк"
  Стойността на сделката е 2.45 млн. евро, има възможност за придобиване и на останалите 40% през 2025