понеделник, 11 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4093 прочитания

  Нора Ишкова е новият изпълнителен директор на AIBEST

  Тя стъпва в длъжност от септември 2021
  17 септември 2021, 11:17 a+ a- a

  Нора Ишкова е новият изпълнителен директор на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST). Тя стъпва в длъжност от септември 2021.

  „Секторът на бизнес услугите и технологиите продължава да расте и да бъде движеща сила за иновациите в страната. Браншът ни, наричан Индустрия на знанието, е представен от над 80 000 служители в България и бележи двуцифрен ръст през последните години, формирайки над 5% от БВП. В AIBEST имаме амбицията да продължим да бъдем двигател на българската икономика чрез няколко основни направления. Сред тях са установяването на успешни партньорства с държавните институции и местните власти, задържането и връщането у нас на българските таланти, привличането на нови инвестиции в индустрията и изграждането на устойчива екосистема в Югоизточна Европа. Тези стратегически приоритети ще разгърнем заедно с Нора в новата ѝ роля“, коментира Илия Кръстев, председател на УС на AIBEST.

  „За мен е чест да имам възможността да работя за реализирането на общите ни цели, дефинирани от борда на AIBEST съвместно с нашите членове - едни от най-бързоразвиващите се компании, доказали се на световната сцена. Развитието на Икономиката на знанието, която е в ДНК-то на нашия бизнес, може да се случи само при конструктивен диалог с държавата. Нужна е адаптация на законодателната ни и образователна рамки към променящата се глобална бизнес среда, за да се наложи дългосрочно имиджа на България като дестинация за предоставяне на продукти и услуги с висока добавена стойност“, допълни Нора Ишкова.

  Нора има над 20-годишен опит в сферата на бизнес развитието и управлението в международни ИТ компании в Европа, Африка, Близкия Изток и Азия. Заемала е ръководни позиции в 3Соm, D-Lіnk, Аvауа, Unіfу/ATOS, където е вицeпpeзидeнт "Диcтpибyция" зa Eвpoпa, Aфpиĸa, Близĸия Изтoĸ, Pycия и Азия. През последната година активно работи по сливането на професионалния изнесен център за консултантски услуги на Brightive Consulting в София с BARINGA Partners, Лондон.

  Нора Ишкова има магистърска степен по „Международни отношения“ от Университета за национално и световно стопанство в София. През 2018 завършва Advance Management Program в IESE Барселона, съвместна програма с Harvard Business school.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 минути
  Бианор Холдинг придобива софтуерната компания Булбера
  Дружеството специализира в разработката на софтуерни решения в областта на здравеопазването, телекомуникациите и електронната търговия
  преди 1 час
  Близо 18% ръст на приходите от нощувки през ноември
  Според националната статистика по-голямата част от тях идват от български граждани
  преди 3 часа
  "Историческо": ЕС договори правила за регулиране на AI
  Колкото по-висок е рискът от AI системите, толкова по-строги ще са правилата, предвижда споразумението
  преди 5 часа
  Междусистемната газова връзка България-Сърбия беше въведена в експлоатация
  Тя променя енергийната карта на Европа и дава възможности за диверсификация на доставките не само за двете държави, а и за целия регион, заяви президентът Радев
  преди 5 часа
  Над 35 са R&D центровете в аутомотив сектора има в България
  Съвместни проекти с ръководството на корейски технологичен гигант обсъди министърът на икономиката