четвъртък, 29 септември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2109 прочитания

  „Красотата да живееш два пъти” от Шарън Стоун е книга за наранените и за онези, които оцеляват

  „Стоун поднася един щедър, прекрасно лъкатушещ разказ, изпълен с мъдрост и хумор.” - Ейми Скрибнър, BookPage
  25 август 2021, 10:40 a+ a- a

  В България излезе „Красотата да живееш два пъти” на Шарън Стоун, съобщиха от издателство Locus. „Красотата да живееш два пъти” е книга за наранените и за онези, които оцеляват. Тя е възхвала на женската сила и издръжливост, равносметка и призив за активна житейска позиция. Тя е доказателство, че никога не е твърде късно човек да надигне глас и да заговори открито.

  „Красотата да живееш два пъти” е:

  - Една от 20-те най-добри книги на тази година според списание O Magazine;
  - Една от най-добрите книги за 2021 г. според списание Vogue;
  - Една от 11-те нови книги за четене според списание Fortune;
  - Една от 20-те най-очаквани нови книги според CNN;
  - Една от 42-те задължителни за четене книги през 2021 г. на списание Town & Country;
  - Една от 25-те най-добри автобиографии на списание Marie Claire.

  Актрисата е известна не само със своя талант и красота, а и с откритостта и отказа си да се съобразява с нормите на приличие. Именно тези ѝ качества превръщат автобиографията ѝ „Красотата да живееш два пъти” във въздействащо четиво. Тук тя разказва собствената си история: път, белязан от победа над болестта, съпроводен с много любов и решимост.

  Шарън Стоун, една от най-известните актриси в света, претърпява тежък инсулт, който се отразява пагубно не само на здравето ѝ, а и на нейната кариера, семейство, състояние и световна слава. Тук тя описва усилията да изгради отново живота си и пише за бавния път към пълно възстановяване и здраве. В бизнес, който не приема провал, в свят, където твърде много гласове биват заглушавани, знаменитата Шарън Стоун намира силата да се завърне, смелостта да говори открито и волята да предизвика промяна в живота на мъже, жени и деца по целия свят.

  В тази дълбоко лична изповед, откровена като разговор с близък човек, Стоун говори за своите ключови роли, за приятелствата, променили живота ѝ, за най-тежките си разочарования и най-големите си постижения. Тя разкрива как от болезнено и изпълнено с насилие детство стига до кариера в индустрия, която в много отношения под прикритието на пари и блясък повтаря същите тези извращения. Стоун описва силата и смисъла, които открива в децата си и в хуманитарните си прояви. И накрая, тя споделя трудния път към откриване не само на собствената си истина, а ѝ към постигането на помирение и любов със семейството си.

  Ето част от отзивите за книгата:

  „Талантливо написана, наситена с удивително чувство за хумор, тази история мигновено привлича почитателите, които досега не са успявали да надникнат зад външността на тази магнетична звезда.” - Vogue

  „Откровена, сърдечна, трогателнa автобиография, написана елегантно и с чувство за хумор.” - Харлан Коубън

  „Тези смели и дръзки страници са много повече от историята на една знаменитост. Това е равносметка, разкаяние и преди всичко проява на любов.” - Дани Шапиро

  „През последните няколко години се появиха редица откровени мемоари на знаменитости, които са не просто рекламни инструменти, а искрени разкази, които не спестяват нищо и предлагат по-различен поглед към хора, които сме смятали, че познаваме… Тази година своята история споделя Шарън Стоун. Тази великолепна автобиография съдържа разтърсващи лични откровения, а не по-малко въздействащи са топлотата и състрадателността на актрисата, качества, които към края ни се струват направо невероятни!” - Fortune.

  „Стоун поднася един щедър, прекрасно лъкатушещ разказ, изпълен с мъдрост и хумор.” - Ейми Скрибнър, BookPage

  „Шарън Стоун е винаги откровена, ту нежна, ту буйна, и винаги духовита… Почитателите с блаженство ще се насладят на интимните и лични детайли в тези задълбочени мемоари.” - Kirkus Reviews

  „Това не е типичната холивудска автобиография. Брутално честна, неспокойна и търсеща.” - O, The Oprah Magazine.

  Шарън Стоун е носителка на 10 награди, сред които Специалната награда на Нобеловите лауреати за мир, Хуманитарната награда на Фондация Харвард, Награда за защита правата на човека и Spirit of Achievement на колежа Алберт Айнщайн. Има една награда Еми, един Златен глобус, две награди на MTV Movie и много други отличия. Живее със семейството си в Лос Анджелис.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  Япония възстановява безвизовия режим с България
  Вижте как ще може да се влиза в страната
  преди 17 часа
  Учениците в дуално обучение са се увеличили 30 пъти за 6 години
  Миналата година учениците в дуална форма на обучение са били 10 450
  преди 17 часа
  Здравословни десерти и храна за домашни любимци планира да произвежда фирма в Бургас
  Инвестицията ще е за 10 милиона лева, а разкритите нови работни места се очаква да бъдат над 100
  преди 18 часа
  Kaufland инвестира над 35 млн. лв. в нов хипермаркет в София
  Кметът на София връчи специална Грамота за устойчивост на първия зелен филиал на веригата
  преди 18 часа
  Производител на луксозни седалки и панели за кино салони открива база в Бургас
  С реализирането на инвестицията ще бъдат разкрити около 40 работни места