четвъртък, 29 септември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1527 прочитания

  Райфайзенбанк: Двойно повече сметки се откриват онлайн през 2021

  Пандемията превърна дигиталните банкови услуги в необходимост, отчитат от банката
  10 август 2021, 10:56 a+ a- a

  Двойно увеличение на дигитално откритите сметки от началото на 2021 отчита Райфайзенбанк. Само за първата половина на годината от откриване на сметка с дебитна карта без посещение на офис са се възползвали толкова клиенти, колкото през цялата 2020.

  „Постоянно използваме иновациите, за да улесняваме живота на хората и все повече от тях се възползват. Пандемията превърна дигиталните банкови услуги в необходимост, но виждаме, че тенденцията за ръст в използването им се запазва и в по-спокойните месеци. Това се дължи на удобството и сигурността, която нашите електронни канали дават на клиентите и те все повече търсят дигитални услуги“, казва Ани Ангелова, изпълнителен директор на Райфайзенбанк с ресор Банкиране на дребно.

  Банката предлага 5 различни пакетни продукта за сметка с дебитна карта, които могат да се заявят и открият изцяло дистанционно. До 15 септември всички клиенти, които открият сметка в Райфайзенбанк, получават 3-месечен период без такса и шанс да спечели електрическа тротинетка от ежеседмична томбола.

  Най-често потребителите откриват по електронен път сметка "Онлайн" (близо 90%), която е предпочитана заради по-ниската такса за месечно обслужване след 3-месечния период без такса. Сметка "За заплата" е следващият най-популярен пакет, откриван дигитално от клиентите на Райфайзенбанк. Един от най-новите продукти на банката – сметка "За студенти и младежи" с минимална такса, е предпочитана от младите и активни хора. Освен възможността да я открият изцяло дистанционно и през своя телефон, сметката им дава възможност за атрактивни отстъпки в мрежа от търговци в цялата страна. По-възрастните клиенти на банката също могат да се възползват от дистанционно откриване на безплатната сметка "За пенсия".

  Всеки клиент с открита сметка и карта на банката получава допълнително безплатното мобилно банкиране с RaiMobile, през което над 180 хил. души управляват средствата си, както и възможност за използване на дигиталните портфейли RaiPay за смартфони с Android и Apple Wallet за iOS. Нова сметка може да се заяви от сайта на банката и от мобилното приложение RaiMobile. Заради изключително улеснения процес и възможността да откриеш сметка без да си досегашен клиент на банката, почти всички електронно открити сметки са заявени през мобилно устройство.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  Япония възстановява безвизовия режим с България
  Вижте как ще може да се влиза в страната
  преди 17 часа
  Учениците в дуално обучение са се увеличили 30 пъти за 6 години
  Миналата година учениците в дуална форма на обучение са били 10 450
  преди 18 часа
  Здравословни десерти и храна за домашни любимци планира да произвежда фирма в Бургас
  Инвестицията ще е за 10 милиона лева, а разкритите нови работни места се очаква да бъдат над 100
  преди 18 часа
  Kaufland инвестира над 35 млн. лв. в нов хипермаркет в София
  Кметът на София връчи специална Грамота за устойчивост на първия зелен филиал на веригата
  преди 19 часа
  Производител на луксозни седалки и панели за кино салони открива база в Бургас
  С реализирането на инвестицията ще бъдат разкрити около 40 работни места