четвъртък, 08 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1807 прочитания

  Райфайзенбанк: Двойно повече сметки се откриват онлайн през 2021

  Пандемията превърна дигиталните банкови услуги в необходимост, отчитат от банката
  10 август 2021, 10:56 a+ a- a

  Двойно увеличение на дигитално откритите сметки от началото на 2021 отчита Райфайзенбанк. Само за първата половина на годината от откриване на сметка с дебитна карта без посещение на офис са се възползвали толкова клиенти, колкото през цялата 2020.

  „Постоянно използваме иновациите, за да улесняваме живота на хората и все повече от тях се възползват. Пандемията превърна дигиталните банкови услуги в необходимост, но виждаме, че тенденцията за ръст в използването им се запазва и в по-спокойните месеци. Това се дължи на удобството и сигурността, която нашите електронни канали дават на клиентите и те все повече търсят дигитални услуги“, казва Ани Ангелова, изпълнителен директор на Райфайзенбанк с ресор Банкиране на дребно.

  Банката предлага 5 различни пакетни продукта за сметка с дебитна карта, които могат да се заявят и открият изцяло дистанционно. До 15 септември всички клиенти, които открият сметка в Райфайзенбанк, получават 3-месечен период без такса и шанс да спечели електрическа тротинетка от ежеседмична томбола.

  Най-често потребителите откриват по електронен път сметка "Онлайн" (близо 90%), която е предпочитана заради по-ниската такса за месечно обслужване след 3-месечния период без такса. Сметка "За заплата" е следващият най-популярен пакет, откриван дигитално от клиентите на Райфайзенбанк. Един от най-новите продукти на банката – сметка "За студенти и младежи" с минимална такса, е предпочитана от младите и активни хора. Освен възможността да я открият изцяло дистанционно и през своя телефон, сметката им дава възможност за атрактивни отстъпки в мрежа от търговци в цялата страна. По-възрастните клиенти на банката също могат да се възползват от дистанционно откриване на безплатната сметка "За пенсия".

  Всеки клиент с открита сметка и карта на банката получава допълнително безплатното мобилно банкиране с RaiMobile, през което над 180 хил. души управляват средствата си, както и възможност за използване на дигиталните портфейли RaiPay за смартфони с Android и Apple Wallet за iOS. Нова сметка може да се заяви от сайта на банката и от мобилното приложение RaiMobile. Заради изключително улеснения процес и възможността да откриеш сметка без да си досегашен клиент на банката, почти всички електронно открити сметки са заявени през мобилно устройство.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 24 минути
  ЕК отпуска 197 млн. евро на България за подобряване на електропреносната мрежа
  Целта е ускорена електрификация на транспорта, решения за декарбонизация и децентрализация на потреблението и производството на електрическа енергия.
  преди 59 минути
  Парламентът прие удължаване на бюджета
  Депутатите приеха решението с единодушие
  преди 1 час
  Европейската икономика е в рецесия през първото тримесечие на 2023 г.
  Това показват ревизираните данни на Евростат
  преди 2 часа
  12 компании влизат в програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale 2022
  В програмата са селектирани 22 предприемачи от различни сектори – софтуерната и финтех индустрия, електронната търговия, спорта, F&B и други
  преди 2 часа
  Столичният Бизнес парк предприема дългосрочна трансформация
  Нейната цел е Паркът да се развива като вторичен градски център и място за обществено обслужване, отдих и рекреация на всякакви възрастови групи и др.