понеделник, 03 октомври 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3051 прочитания

  Eldrive инсталира своята 6-а зарядна станция на АМ „Тракия“

  Така магистралата се превръща в най-добре обезпеченият маршрут за електромобили в България
  06 август 2021, 11:19 a+ a- a

  Най-голямата мрежа от зарядни станции за електромобили - Eldrive, инсталира своята шеста бързозарядна станция на автомагистрала „Тракия“. Станцията е на 273 км от магистралата в посока Бургас, и е с мощност 50 kW DC, което позволява зареждане на най-масовите модели електромобили за между 20 минути и час. Общо в мрежата Eldrive има над 330 зарядни точки, от които половината са бързозарядни.

  „Добавянето на тази станция в нашата мрежа беше ключово за Eldrive.“ Коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на компанията. „Mрежата вече разполага с шест бързозарядни станции на самата магистрала Тракия, като всички те са разпределени на огледални двойки и в двете посоки – 73 км, 118 км и 273 км в посока Бургас и 86 км, 118 км и 276 км в посока София. Отделно имаме инсталирани бързозарядни станции на влизане и в София, и в Бургас, което превръща този маршрут в най-добре обезпечения от към зарядна инфраструктура в страната“, коментира още той.

  Към момента съотношението на зарядни точки спрямо броя регистрирани електрически превозни средства в България е 5 към 1, което е равно на средното за Европа. Това е показател, че България стои много добре на картата за зарядна инфраструктура и в никакъв случай не може да се каже, че сме изоставащ пазар. Плановете за развитието на мрежата Eldrive са за инсталиране на между 150 и 300 зарядни точки за следващата година.

  Елдрайв Чарджинг ЕAД е компанията, която изгражда зарядна инфраструктура за електромобили под бранда Eldrive. Компанията е най-големият инсталатор и оператор на зарядна инфраструктура на територията на България и региона. Мрежата от публични станции е единствената с национално покритие и разполага с платформа, позволяваща информация в реално време за статуса на съответната зарядна станция. Към момента мрежата Eldrive включва над 330 зарядни точки и предлага диверсифицирано портфолио от стандартни и бързозарядни станции.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  Над 75% от заетите у нас работят в малки и средни предприятия
  МСП генерират 66% от добавената стойност в икономиката
  преди 5 часа
  Сливанията и придобиванията в световен мащаб със спад
  Тенденцията за понижаване продължава трети пореден месец
  преди 8 часа
  Индийската централна банка отново повиши лихвеният процент
  Увеличението от май насам е с общо 190 базисни пункта
  преди 9 часа
  Инфлацията в Еврозоната достигна 10% през септември
  Най-висок темп на ръст има енергията, чиято инфлация достига близо 41%, според данни на Евростат
  преди 10 часа
  Газпром прекрати доставките на газ за Италия
  Причините изглежда са регулаторни промени в Австрия, откъдето страната получава руско синьо гориво