вторник, 29 ноември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1951 прочитания

  Publicis Groupe с ново регионално ръководство за Централна и Източна Европа

  Томаш Лауко става главен изпълнителен директор на Publicis Groupe за ЦИЕ и ще отговаря за 15 пазара, вкл. България
  30 юни 2021, 11:26 a+ a- a

  Publicis Groupe обяви нови назначения на регионално ръководство за Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Томаш Лауко става главен изпълнителен директор за ЦИЕ и ще отговаря директно пред Стив Кинг, който е глобален оперативен директор на Publicis Groupe. Базиран извън Полша, Томаш Лауко ще ръководи бизнес управлението на Publicis Groupe на 15 пазара в региона (България, Чехия, Хърватска, Гърция, Унгария, Латвия, Литва, Северна Македония, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Украйна и Русия). В негова подкрепа ще действа Мария Тюдор, която понастоящем е главен медиен директор и ръководи бизнес развитието на компанията, и която е повишена в главен опертивен директор на групата за същия регион.

  Стив Кинг споделя: „Назначението на Томаш показва силната ни подкрепа към Централна и Източна Европа - динамичен регион с множество възможности и уникален източник на таланти. Това, с което Томаш допринася, е отлично съчетаване на неговото задълбочено познаване за пазара в ЦИЕ, включително най-големите пазари на групата като Полша и Русия, с опита му в глобалното бизнес управление. Като силен съюзник на клиентите, той държи пулса на най-новото в технологиите, творчеството и бизнеса, и умее да работи с различни култури. В много кратки срокове, след като Томаш стъпи в тази длъжност, положителните резултати за компанията са налице, което води до дълготраен ефект за бизнеса. Вярвам, че под ръководството на Томаш, Publicis Groupe ЦИЕ e готова да достигне до нови мащаби през настоящата година.“

  Томаш Лауко казва: „Регионът на ЦИЕ има безброй възможности заради многото си различни пазари. С вълнение очаквам да приложа опита си и познанията си за региона и за глобалния бизнес, като използвам най-доброто от двете в полза на бизнеса на нашите клиенти, във времена на адаптация и трансформация. Изключително съм развълнуван да ръководя Publicis Groupe ЦИЕ към бъдещия свят на платформите, който се захранва от различната експертиза на талантите в компанията и световно-признатите способности и услуги, които са базирани и се развиват в нашия регион. Като екип сме си поставили амбициозен план, който вече реализираме. Вярвам, че талантите дават най-доброто от себе си и водят компаниите напред, когато хората се подкрепят и имат свободата да действат. Затова се ангажираме с развитието на нашите служители, за да сме сигурни, че те ще могат да успеят като личности и като екип в компанията.“

  Доскоро главен оперативен директор на Publicis Groupe за Северна и Централна Европа (СЦЕ), Томаш Лауко отговаряше за развитието на конкурентни продукти и услуги в този регион и за оперативната работа на екипите за постигане на доходоносен ръст. През това време Томаш допринесе за успеха на спечелването на ключов нов бизнес и до задържане на настоящ бизнес в СЦЕ, както и за ефективното подпомагане на амбициозния модел „Power Of One“ на Publcis Groupe в СЦЕ, който дава положителни бизнес резултати. Кариерата си Томаш започва като клиент в Société Générale в Чехия, откъдето отива в Dentsu Aegis като комуникационен консултант и където бързо се изкачва в професионалното развитие. През 2009 Томаш продължава своя път в Publicis Groupe в медийната агенция Zenith, за да ръководи дигитиалното и бизнес развитие в региона на ЦИЕ чрез прилагането на партньорства с компании като Facebook, Google, Adform, Gemius и други. На 29 години е повишен в управляващ директор на Zenith в Чехия и отговаря за трансформацията на агенцията и за финансовите ѝ резултати. В началото на 2014 Томаш е назначен за главен изпълнителен директор на Zenith в Русия, където извежда агенцията и бизнеса на клиентите по време на годините на икономически спад в Русия. В края на 2016 се мести в Париж, за да поеме позицията ръководител на глобални клиенти за L’Oreal, преди да бъде назначен като главен оперативен директор на Publicis Groupe за СЦЕ през 2019.

  Като главен оперативен директор на Publicis Groupe ЦИЕ, базираната в Букурещ Мария Тюдор ще отговаря пред и ще работи в тясно сътрудническо с Томаш Лауко. Нейната роля и задача е да супервизира регионалните бизнес процеси на Publicis Groupe ЦИЕ, стратегията за развитие и нейното прилагане, бизнес развитие на продукти и партньорства, както и ще ръководи някои от най-големите и бързо развиващи се звена в компанията, в това число медии и съдържание.

  За своята нова позиция, Мария Тюдор споделя, „Горда съм от това, което успяхме да постигнем до момента и съм развълнувана за новите ми задължения. Следвайки трансформацията на Publicis Groupe ЦИЕ, сме по-силни от всякога. Благодарение на свързаността на екипа, истинския дух на модела на работа „Power Of One“, и на продукт, захранван с първокласни и устойчиви на бъдещето умения, ние сме готови да продължим развитието си заедно с нашите клиенти, партньори и служители. Аз и Томаш споделяме една визия и амбиция за нашия регион – да се ангажираме с надминаване на очаквания и резултати и да оставим следа не само в Publicis Groupe, но и в индустрията. Двамата вярваме, че това се постига с доверие, когато поставяме хората ни на първо място, със страст, вдъхновение и постоянство в научаването на нови неща, които обединяват екипа от лидери на всички 15 пазара в ЦИЕ. Както мотото, което е гравирано на бюрото ми в офиса в Букурещ - „Съвършенството е навик, а не действие.“ - за мен е истинска привилегия да продължа този невероятен път с екипа на Publicis Groupe в ЦИЕ.“

  С повече от две десетилетия професионален опит в комуникационната индустрия, Мария Тюдор започва своята кариера като инженер по компютърни науки, преди да открие, че страстта ѝ се крие в комуникациите. Нейният първи опит с комуникационната индустрия започва от Saatchi & Saatchi, преди да се премести в Zenith Румъния за лансирането на агенцията през 2000 г. В последствие, я превръща във водеща медийна агенция в Румъния. Мария е отличена с множество награди, като уважавана личност в индустрията. Награда от IIA за отличие в медийния бизнес и Личност на годината в маркетинг и комуникациите в Румъния. Когато Publicis Groupe придобива Zenith Румъния през 2013 г., Мария променя ролята си на предприемач с тази да бъде част от Publicis Groupe, където се мести в екипа на Publicis One през 2017 г. През това време, изцяло приема и развива модела Power of One, като играе водеща роля в издигането на медийното обслужване на групата в региона, има ключова роля за придобиването на значителни бизнеси за екипа от ЦИЕ и успешно управлява на няколко ключови пазара в региона.

  Успоредно с това развитие, Паула Собиесчек е назначена за директор „Бизнес развитие“ в Publicis Groupe ЦИЕ. По време на 16-годишната си кариера в Mindshare (WPP), израства в йерархията от медиен планьор до партньор „Бизнес развитие“. Паула, която е базирана във Варшава, ще отговаря директно пред Мария Тюдор. Тя ще координира и управлява проекти за бизнес развитие в региона, като подсигурява свързаността с глобалните звена и съдейства за разработването и координацията на продукти и услуги, докато поддържа оперативния поток и автоматизацията на работа, както и създаването на взаимоотношения на Publicis Groupe ЦИЕ с глобални и регионални доставчици.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  Министърът на енергетиката представи в Турция възможностите за инвестиции у нас
  Имаме условия за изграждане на соларни паркове, посочи Христов
  преди 1 час
  Ирландия глоби Meta с €265 млн.
  Глобите, наложени на компанията майка на Facebook в Европа през последната година надхвърлят €900 млн.
  преди 2 часа
  288 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 286 872
  преди 17 часа
  БНБ определи 8 банки за системно значими институции
  Определен е и размерът на буфера, който те трябва да поддържат
  преди 18 часа
  Flix разширява екипа в софийския Експертен център
  Българският офис е планиран като най-големия хъб след тези в Мюнхен и Берлин
  преди 19 часа
  Компанията Mail Boxes откри първия си франчайз в България
  Веригата за куриерски, маркетингови и принт услуги вече има два собствени центъра у нас