понеделник, 24 януари 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1030 прочитания

  Българка е първият европейски координатор по въпросите на младежта

  Биляна Сиракова беше представена от еврокомисар Мария Габриел
  01 юни 2021, 14:52 a+ a- a

  Българският еврокомисар Мария Габриел представи първия Координатор на ЕС по въпросите на младежта Биляна Сиракова. Ролята на координатора е свързана с вземането предвид на идеите на младежите в процеса на създаването на политики на европейско ниво. Акцент на дейността му ще бъде подкрепата за вътрешното сътрудничество в Европейската комисия по тези въпроси и разширяване на форматите за обмен на идеи сред младите хора.

  "С гордост споделям, че първият координатор на ЕС за младежта е Биляна Сиракова. Очаквам от работата на Европейския координатор добра координация, изпреварващи действия и даване на видимост. На първо място, координация за това отделните политики в ЕС да допринасят за реализиране на амбициите на младите хора в Европа. Второ, изпреварващи действия за активно участие на младежите във водещи за ЕС инициативи, каквито са например „Новият европейски Баухаус“ и Конференцията за бъдещето на Европа. Даването на видимост е свързано с обединението на младите хора зад конкретни идеи, които благодарение на инициативите на ЕС, могат да бъдат интегрирани и в политиките на национално и местно ниво“, отбеляза Мария Габриел.

  Позицията на Координатор на ЕС по въпросите на младежта е част от предложенията на Европейската комисия в рамките на Стратегията на ЕС за младежта за периода 2019-2027.

  Координаторът ще работи с различните заинтересовани страни, за да осигури съгласувана комуникация с младите хора, както и да представя на вниманието им инициативите на ЕС от интерес за тях. Той ще има възможност да изслушва младите хора, да ги насърчава да участват в консултациите и в обмена на идеи, организирани от Европейската комисия, да осигурява подкрепа за дейности свързани със сътрудничеството в сферата на младежта. По този начин Координаторът ще спомогне за засилване на полезните взаимодействия между политиките и действията на Европейския съюз в полза на младите хора.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 минути
  Удължиха бюджета за 2021 до края на март
  Това се налага поради липсата на приет от Народното събрание бюджет за 2022
  преди 6 минути
  Fitch Ratings потвърди ‘BBB’ рейтинга на България с положителна перспектива
  Агенцията очаква 3,7% ръст на икономиката през 2022 г. и 4,5% през 2023 г.
  преди 43 минути
  преди 1 час
  НАП провери над 1500 фирми заради нелогично високи касови наличности
  Данъчните са установили разминаване за близо 337,6 млн. лв. между декларираните и наличните средства
  преди 1 час
  преди 2 часа
  2847 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 880 228